Microblading -pigmentoinnit kulmillesi

Huom! Ehdoton käytäntömme on, että microblading -kulmien ottajan tulee olla 18-vuotias.

MITÄ MICROBLADING ON?

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading -toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermikseen. Käytämme yhteistyössä Swiss Colorin ja PhiBrows:n kanssa turvallisia ja laadukkaita pigmenttejä. Microbladingin aikana käytämme nitriilihanskoja. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Microblade -tekniikalla tehdyt kulmat haalistuvat ihossa noin vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä vahvistus. Suosittelemme ottamaan yhteyttä noin puolen vuoden jälkeen (tai halutessasi jo aiemmin) microblading -ammattilaiseesi kulmien uusimisen vuoksi.

SATTUUKO MICROBLADING?

Ensimmäinen kerta voi olla kivuliaampi, mutta se riippuu pitkälti ihosi kivunsietokyvystä ja ihotyypistä. Tämä toimenpide ei satu, mutta voi tuntua inhottavalta aluksi. Erityisherkälle iholle toimenpide voi sattua hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Käytämme puudutusainetta, joka vie suurimman osan mahdollisesta kivusta pois. Pintapuudutus haihtuu elimistöstä 2h kuluessa. Huom! Ensimmäiset linjat tehdään kuitenkin ilman puudutusta, jotta sen aiheuttama mahdollinen lihasten rentoutuminen ei vaikuta kulmien symmetrisyyteen.

MICROBLADING KOTIHOITO-OHJEET

On erityisen tärkeää muistaa pitää iho ja kulmat puhtaina. Vältä aurinkoa sekä uima-altaita, solariumia, saunaa ja raskasta hikoilua parantumisen ajan. Valmistelu- ja jälkihoito-ohjeet ovat tässä samassa tekstissä, luethan ne myös tarkasti.

KUINKA KAUAN MICROBLADING-KÄSITTELY KESTÄÄ?

Ensimmäiseen toimenpiteeseen varataan reilu 2h aikaa. Aika pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun, microblading -toimenpiteen ja jälkihoito-ohjeet.

TÄYTYYKÖ MINUN OTTAA VAPAAPÄIVÄ TOIMENPITEEN TAKIA?

Ei tarvitse. Iho kulmien ympäriltä voi punoittaa hieman riippuen ihosi herkkyydestä. Väri saattaa olla aluksi tummempi kuin haluttu lopputulos, ja tummenee parin seuraavan päivän aikana. Noin viikon kuluttua iho on parantunut ja väri alkaa lähennellä lopputulosta.

MICROBLADINGIEN PARANTUMINEN?

Paraneminen vie yleensä viikosta kymmeneen päivään. Tässä ajassa kuollut ihosolukko lähtee irtoamaan ihosta, toisin sanoen pienet ihonhiukkaset, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, irtoavat tässä ajassa. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut ja 6-12 viikon jälkeen tehdään tarvittaessa vahvistus, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt normaalia enemmän. Ensimmäisen käsittelyn hinta sisältää vahvistuksen.

KUULOSTAA VAKUUTTAVALTA, HALUAN KUITENKIN TIETÄÄ TÄSMÄLLEEN, MITÄ IHOLLENI TAPAHTUU MICROBLADINGIN AIKANA?

Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytämme Branko Babicin suunnittelemia erikoistyökaluja, joilla mittaamme sinulle symmetriset kulmat kasvojesi muodon mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat: kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja emme siis tee pigmentillä ja ne pyyhitään kokonaan pois, jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset. Microladingin tekemiseen käytämme PhiBrows -erikoisteriä, jotka koostuvat 11-14 pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin ihoon.

AJANVARAUS

Microblading on avattu nettiajanvaraukseemme seitsemälle ammattilaiselle. Allaolevat ohjeet löydät yksityiskohtaisemmin myös Avoinna24 -ajanvarauksestamme, kun klikkaat hoidon lisätiedot auki:

Ohje kolmivaiheiseen Microbladingin 1. kerran varaukseen.

Kaikki ajat täytyy varata samalle tekijälle:

– Varaa aika Microblading -konsultaatioon viimeistään kahta vuorokautta ennen varsinaista hoitoa. Konsultaatiossa käydään tulevan hoidon kulku ja tulevien kulmiesi muoto läpi, sekä käydään läpi vastuuvapatuslomake, josta selviää mahdolliset esteet toimenpiteen tekemiselle. Jos tuletkin toisiin ajatuksiin, ehdit vielä perua ajat varsinaisiin hoitoihin ennen 24h laskutuskäytäntöämme.

Hinnat konsultointiin:

Pelkkä konsultaatio, ilman 1.kerran ajanvarausta: 40€

Konsultaatio 1.kerran ajanvarauksella: 15€

Huom! Konsultointi on pakollinen.

Jos olet hyvin perustein estynyt tulemaan paikan päälle konsultoitavaksi, tulee sinun laittaa hyvät kuvat meikittömistä kulmistasi haluamallesi tekijälle osoitettuna, osoitteeseen info@bluelagoon.fi, tämän jälkeen käyt tekijän kanssa puhelinkonsultaation, jonka maksat 1.kertasi yhteydessä (15€). Etäkonsultointi edellyttää siis varmuutta siitä, että tulet ottamaan kulmat meillä.

– Varaa Microblading 1. kerta, hoito kestää n. 2,5h ja maksaa 280€.

– Varaa hintaan sisältyvä ja välttämätön Touch up -aika 6-12 viikon päähän 1. hoitokerrasta. On erityisen tärkeää, että aika ei veny pidemmälle, – otathan siis huomioon mahdolliset lomareissut tms. Hoito kestää 1,5h.

Ammattilaistemme listat täyttyvät vauhdilla, joten varaa kaikki kolme aikaa samalla kertaa samalle tekijälle, lyhyemmällä varoitusajalla touch up -aikaa on mahdoton löytää ajoissa.

Voit myös tiedustella harjoittelijatöistä ja -hinnoista soittamalla / laittamalla meiliä liikkeeseemme!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä info@bluelagoon.fi tai p. 0440-411622.

VAHVISTUS

Vahvistuskerta (touch up) on erittäin tärkeä osa toimenpidettä. Vahvistuskerran jälkeen kulmat ovat vasta valmiit – muoto ja väri ovat asettuneet.  Suosittelemme käyttämään hintaan kuuluvan vahvistuskerran aina.

ENNEN MICROBLADING-HOITOA

1. MITÄ TULEE TAPAHTUMAAN.

Tutustu alussa olevaan tekstiosioon; ”Mitä microblading on?”

2. VALMISTAUDU PIENEEN PUNOITUKSEEN.

Kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erittäin kova punoitus on kuitenkin harvinaista. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen.

3. TULE TOIMENPITEESEEN KEVYELLÄ MEIKILLÄ.

Älä laita raskasta meikkiä samana päivänä kun toimenpide tehdään. Tämä ei tarkoita, ettetkö saisi laittaa meikkiä lainkaan. Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok.

4. OLE VAROVAINEN SEURAAVIEN LÄÄKITYSTEN KANSSA.

On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet sekä verenohennuslääkkeet. Suosittelemme myös välttämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

5. ÄLÄ KÄYTÄ ALKOHOLIA 48h ENNEN TOIMENPIDETTÄ ÄLÄKÄ JUO KOFEIINIPITOISIA TUOTTEITA SAMANA PÄIVÄNÄ

Kofeiini ja alkoholin nauttiminen kiihdyttävät verenkiertoa ja voi näinollen vaikuttaa haavan vuotamiseen.

6. VÄLTÄ TUOTTEITA JOISSA ON RETIN A:TA (TRETINOIINIA) TAI A-VITAMIINIA

Jos käytät tuotteita kulmien alueilla, jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta tai A-vitamiinia, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading -toimenpiteeseen tulemista.

7. VÄLTÄ AHA IHONHOITO-TUOTTEITA ENNEN TOIMENPIDETTÄ.

Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua lopettamaan anti-age -tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen tulemista.

8. JOS OLET VERENLUOVUTTAJA.

Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Veren luovuttaminen microbladingin jälkeen on suositeltavaa vasta neljän kuukauden jälkeen toimenpiteestä.

9. KULMAKARVOJEN POISTO LANGALLA TAI MUILLA TEKNIIKOILLA.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä. Mitä enemmän omaa karvaa on, sitä luonnollisempi lopputulos saadaan! Kulmasi nypitään oikeaan muotoon toimenpiteen yhteydessä.

10. OLE AVOIN ALLERGIOISTASI, KROONISISTA SAIRAUKSISTASI JA MUISTA TERVEYTEEN VAIKUTTAVISTA ASIOISTA SEKÄ MAHDOLLISESTA RASKAUDESTASI

Kerro microblading -ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä. Raskaus, imetys sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Kerro myös mahdollisista lääkityksistä. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi.

MICROBLADING-HOIDON JÄLKEEN

1. OLE TIETOINEN TOIPUMISVAIHEISTA

Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen.
2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä meidän microblading -ammattilaisilta lisää näistä vaiheista.

2. KÄSITTELE KULMIA HELLÄSTI ÄLÄKÄ REVI KUOLLUTTA IHOA TAI RUPEA

Kulmiin ei saa koskea likaisilla käsillä! Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen.

Toimenpiteen jälkeen anna kulmien olla rauhassa n 2-4h, jolloin iho alkaa tekemään omaa suojakerrosta haavalle.  Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Tässä paranemisvaiheessa kulmat kutiaa, mutta niitä ei saa missään nimessä repiä tai raapia.

3. HIERO BEPANTHENIA KULMIIN

Bepanthen (sininen) on paras hoito kulmiin, sillä se on kevyt ja hengittävä voide, joka parantaa haavat nopeasti. Rasvaa voi levittää 2-4 tunnin jälkeen hoidosta puhtaalle iholle. Suosittelemme kevyesti huuhtelemaan kulmat ennen rasvan levittämistä. Ylimääräinen pigmentti, kuollut iho ja veri/kudosneste lähtevät pestessä pois, ja näin saat voiteen puhtaalle iholle. Rasvaa kannattaa levittää aamuisin kevyt kerros, tarvittaessa päivällä lisäys ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa hieman paksumpi kerros.

4. SUOJAA UUSIA KULMIASI TARKASTI ENSIMMÄISET 3-4 PÄIVÄÄ TOIMENPITEESTÄ

Kulmat ovat alttiit infektiolle 3-4 päivää toimenpiteen jälkeen. Vältä kulmien turhaa koskemista ja pese sekä rasvaa kulmat vain puhtain käsin.

Vältä kovaa hikoilua (myös saunominen),  jotta pigmentti ei lähde hien mukana pois. Uimahalleissa uimista tulisi välttää n, 5-7 päivää, mm. korkean infektioriskin takia. Myös esimerkiksi kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä tai jopa muuttaa värin sävyä kulmissa.

Ethän laita meikkiä kulmiin ensimmäisen 5-7 päivän aikana.

5. VÄLTÄ SOLARIUMIA

Solariumia ei suositella käytettävän vähintään kahteen viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös aurinkoa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen hoidon aikana. Jos juuri valmistuneet microblade -kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan tavallista nopeammin ja kulmat vaativat uuden vahvemman vahvistuksen. Iho on myös käsittelyn jälkeen herkempi palamaan auringossa, joten suojaathan kulmasi aina SPF 50-aurinkorasvalla. Suosittelemme aurinkorasvaksi luomua tai muuta vähä-kemikaalista rasvaa.

6. OLE VAROVAINEN LÄÄKETIETEELLISTEN TOIMENPITEIDEN KANSSA

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade -ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Vaatii tilanteen mukaan 4kk-6kk toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Normaalisti se palautuu normaaliksi jo n. 1 viikon kuluttua. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita, voivat lykätä microblading -kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblading -toimenpiteestä.

7. EI KULMAMEIKKIÄ EIKÄ ANTI-AGE -VOITEITA

Vähintään 7-10 päivän  ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olemaan käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-age -voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta paranemiseen asti.

8. MICROBLADINGIN JÄLKEEN OLEVA TULOS EI OLE LOPULLINEN

Seuraavat kaksi päivää pigmentti on kaikista tummimmillaa, joten älä säikähdä. Kulmien väri ei muutu tummemmaksi, kuin mitä se oli hoidosta lähtiessäsi.

Värin pigmentti haalistuu hieman toimenpiteen jälkeen, kun kulmat alkavat paranemaan. Kulmiin saattaa syntyä epäsymmetriaa tai esim. pieniä koloja. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolestua, vahvistuskerta on varattu juurikin näiden korjausta varten! Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen (värin uudelleen laitto 6-12 vk kuluttua microbladingista) jälkeen.

9. ÄLÄ EPÄRÖI OTTAA YHTEYTTÄ MICROBLADING -AMMATTILAISIIN

Mikäli Sinulle herää kysymyksiä kulmien parantumisen aikana, ota rohkeasti yhteys microblading- ammatilaisiin. Mikäli kysymyksesi koskee kulmien ulkonäköä, laitathan kysymyksesi liiteeksi suoraan  hyvässä valossa otetun kuvan omista kumistasi (info@bluelagoon,fi). Voit myös aina tulla liikkeeseen paikan päälle!

10. TOIMENPITEEN JÄLKEEN KULMAT OVAT ASIAKKAAN VASTUULLA.

Ajan varattuasi sitoudut noudattamaan edellämainittuja valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita. Allekirjoitat myös vastuuvapautuslomakkeen liikkeessämme ennen hoitoa ja vahvistat täyttäneesi 18 vuotta. Muistathan siis, että ohjeita noudattamalla / oikein varautumalla kulmat parantuvat nopeasti ja jälki pysyy hyvänä!

11. TYYTYVÄISYYSTAKUU

Kulmilla, niin kuin kaikilla tarjoamillamme hoidoilla on takuu. Olethan yhteydessä liikkeeseen viimeistään 3vk vahvistuskerran jälkeen, mikäli koet kulmissasi olevan jotain korjattavaa. Ammattilaisemme arvioivat tilanteen. Huomioithan, että toimenpiteen jälkeen ihon täytyy parantua min. 6vk ennen uutta käsittelyä.