Täyteainehoidot

Täyteaineet

Iän myötä iho ohenee, sen joustavuus vähenee ja siitä tulee kuivempi. Myös hormonit, auringonsäteily ja tupakointi vaikuttavat osaltaan ihon juonteiden ja ryppyjen ilmaantumiseen. Juonteiden ja ryppyjen silotukseen tai kasvonpiirteiden korostamiseen on kuitenkin tarjolla erilaisia hoitoja. Täyteainehoidot kosteuttavat ihoa ja häivyttävät ikääntymisen merkkejä. Kun monet kauneustuotteet kosteuttavat vain ihosi pintaa, täyteainehoidot syväkosteuttavat ihoasi sisältäpäin. Täyteainehoidoilla voidaan silottaa kasvojen kohtalaisia tai vaikeita, juonteita ja ryppyjä sekä muokata kasvonpiirteitä kuten täyttää huulia tai muotoilla nenää, leukaa tai poskipäitä. Tuloksia voi halutessaan ylläpitää uusintakäsittelyillä, jotka tehdään käytetystä valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden välein.

Mitä täyteaineet ovat?

Täyteaineiden vaikuttavana aineena toimii hyaluronihappo, joka on pitkärunkoinen sokerimolekyyli, jota esiintyy ihossa luonnostaan. Ikääntymisen myötä elimistö tuottaa yhä vähemmän hyaluronihappoa, mikä aiheuttaa ihon kuivumista ja veltostumista. Hoidon täyteläisyyttä lisäävä vaikutus on peräisin hyaluronihapon kyvystä sitoa vettä. Täyteainehoidon vaikutukset kestävät muutamasta kuukaudesta vuoteen riippuen käytetystä valmisteesta sekä asiakkaan iästä, ihon laadusta sekä yleiskunnosta ja elintavoista. Kesto myös pitenee seuraavilla käsittelykerroilla ja täyteainetta tarvitaan yleensä vähemmän.

Mitä eroa eri merkkisillä täyteaineilla on?

Täyteaineet eroavat toisistaan mm. seuraavasti: hyaluronihappopitoisuus, ristisidosten määrä, molekyylikoko, geelin kovuus ja koheesio.

Onko korkea hyaluronihappopitoisuus aina parempi?

Korkeassa hyaluronihappopitoisuudessa on etunsa ja haittansa.
+ korkea pitoisuus kohottaa ja muokkaa voimakkaammin
+ korkealla pitoisuudella on usein parempi kestävyys
+/- korkeampi koheesio (muovaaminen vaikeampaa)
– korkeampi pitoisuus sitoo enemmän nestettä, mikä aiheuttaa turvotusta
– korkeampi pitoisuus voi aiheuttaa haittavaikutuksia kuten tulehduksia ja patteja

Mitä tarkoittaa ristisidos (cross-linking)?

Ilman ristisidosta hyaluronidaasi-niminen entsyymi hajottaa hyaluronihapon elimistöstä nopeasti. Ristisidoksessa käytetään BDDE-nimistä yhdistettä, joka hidastaa hajoamista ja pidentää täyteaineen kestoa (6-24kk) valmisteesta riippuen.

Mitä täyteaineen koheesiolla tarkoitetaan?

Koheesio kuvaa sitä, miten täyteainetta voidaan levittää ja muovata halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Koheesiset tuotteet ovat molekyylirakenteeltaan tiukkoja ja niiden muovaaminen on vaikeampaa ja vaatii enemmän voimaa. Tällöin myös pattien esiintyvyys on yleisempää. Koheesisia tuotteita käytetään kasvonpiirteiden kuten poskien muotoiluun.

Ovatko täyteaineet turvallista?

Käyttämiemme tuotteiden tuotekehitys- ja valmistusprosessit ovat CE-sertifioituja. Sertifikaatti takaa valmistusprosessin turvallisuuden, aseptiikan ja tuotteen steriiliyden. Kaikki täyteaineet täyttävät kaikki EU:n pistostuotteille asetetut vaatimukset.

Kuka voi antaa täyteainehoitoja?

Tällä hetkellä ei ole säännöksiä siitä, kuka voi antaa kauneudenhoidollisessa tarkoituksessa tapahtuvia hoitoja. Pistoksina annettava hyaluronihappo on terveydenhuollon laitteeksi ja tarvikkeesi luokiteltava tuote. Valmistajat määrittelevät usein, että hoitoja saa tehdä vain terveydenhuollon ammattihenkilö. Vastuu tuotteen käyttöohjeiden noudattamisesta kuuluu hoidon antajalle, tuotteen turvallisuudesta puolestaan vastaa sen valmistaja. Tarkista aina hoitoja antavan henkilön ammattioikeus sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä https://julkiterhikki.valvira.fi/.

Blue Lagoonissa täyteainehoidot tekee esteettiseen kauneudenhoitoon erikoistunut CCAAM-sertifioitu sairaanhoitaja terveystieteiden maisteri, Tiina Ahtiainen.

Sopivatko täyteainehoidot minulle ja mitä minun tulee huomioida ennen hoitoa?

Täyteainehoitoihin liittyy aina riski komplikaatioista, joista osa saattaa edellyttää lääkärin hoitoa. Ennen täyteainehoitoa asiakkaan kanssa keskustellaan hänen terveydentilastaan, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Tämän jälkeen asiakas allekirjoittaa vastuuvapautuslomakkeen ja hoitoalueesta otetaan valokuva.

Täyteainehoitojen vasta-aiheita ovat mm. tietyt sairaudet sekä lääkitykset mm. veren hyytymiseen vaikuttava pysyvä lääkitys. Täyteainehoitoja ei voi myöskään tehdä, jos asiakkaalla on esimerkiksi flunssa tai muu vastaava akuutti hengitystieinfektio. Jos olet kärsinyt yskänrokosta (herpes) aiemmin, neulanpistot suun alueelle voivat saada sen puhkeamaan uudelleen ja suosittelemme lääkitystä ennaltaehkäisevästi. Jos käytettävä tuote sisältää lidokaiinia se voi antaa positiivisen tuloksen dopingtesteissä. Tulehduskipulääkkeet kuten asetyylisalisyylihappo tai ibuprofeiini (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa. Valmisteiden käyttöä kannattaa välttää 1-2 viikkoa ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen.

Emme tee täyteainehoitoja raskaana oleville tai imettäville naisille tai alle 18-vuotiaille (edes vanhempien
luvalla).

Mitä alueita voidaan hoitaa ja kuinka paljon eri alueiden hoidot maksavat?

Täyteaineilla voidaan tasoittaa kasvojen juonteita ja ryppyjä, tehdä huulista täyteläisemmät ja muotoilla kasvonpiirteitä, kuten nenää, leukaa ja poskipäitä. Hoidon hinta määräytyy käytettävien ruiskeiden mukaan. Yksi ruisku sisältää 1ml täyteainetta. Eri hoitoalueille tarvittavan täyteaineen määrään vaikuttavat mm. asiakkaan ikä ja toivottu hoitotulos.

Suuntaa-antavia esimerkkejä tarvittavasta määrästä:

 • 0,5 ml Sibeliusjuonteet (kulmakarvojen väliset juonteet)
 • 0,5-1 ml Kevyt kulmien kohotus
 • 0,5-1 ml Kyynelurat / tummat silmänaluset
 • 0,5-1 ml Crows feet (silmäkulmien harakanvarpaat, naururypyt)
 • 0,5-1 ml Nenän muotoilu
 • 2-3 ml Poskien kohotus
 • 1-3 ml Nasolabiaalit (nenän ja suunpielten väliset juonteet)
 • 0,5-1 ml Huulten muotoilu (määrä yhdellä hoitokerralla, haluttu lopputulos voi vaatia useita hoitokertoja)
 • 0,5-1 ml Suupielten kohotus
 • 1-2 ml Marionettijuonteet (suupielten ja leuan väliset juonteet)
 • 1-2 ml Leuan muotoilu

Mitä hoitoon kuuluu?

Ennen täyteainehoitoa asiakkaan kanssa keskustellaan hänen terveydentilastaan, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Tämän jälkeen asiakas allekirjoittaa vastuuvapautuslomakkeen ja hoitoalueesta otetaan valokuva. Iho puudutetaan ja puhdistetaan huolellisesti. Täyteaine ruiskutetaan pistostekniikasta riippuen ihoon pieninä määrinä erittäin ohuella neulalla tai kanyylilla. Täyteaine tasoitetaan sormin ihoa painelemalla. Hoito tehdään asiakkaan istuessa tai maatessa hoitopöydällä. Itse toimenpide kestää noin 20-30 minuuttia, useita alueita hoidettaessa kauemmin.

Sattuuko hoito?

Kivun tunteminen on yksilöllistä. Kokemuksemme mukaan kivuliain hoitoalue ovat huulet ja niiden ympäristö, kun muiden alueiden hoito on lähes kivutonta. Kivunlievitykseen käytämme lidokaiinia sisältää puudutevoidetta. Lisäksi Juvéderm-tuotteet sisältävät puuduteainetta (lidokaiini), mikä tekee hoidosta miellyttävämmän.

Mikä on kanyyli?

Hoidoissa käytetään pääasiassa tekniikkaa, jossa täyteaine viedään ihoon erittäin ohuella tylppäpäisellä ja taipuisalla kanyylilla. Kanyyli ei ole terävä eikä riko neulan tavoin ihon verisuonia ja kudoksia minkä ansiosta ihoon muodostuu vähemmän mustelmia ja turvotusta. Tekniikassa halutulle pistosalueelle tehdään neulalla pieni reikä, jonka kautta täyteaine ruiskutetaan kanyylilla halutuille alueille. Esimerkiksi huulten täyttäminen onnistuu usein vain kahdella neulanpistolla.

Hoidon jälkeen?

Täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia: lievä punoitus, mustelma, turvotus, aristus, kutina tai kihelmöinti. Kaikki nämä ovat tavallisia pistosten jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä. Tarkemmat jälkihoito-ohjeet annetaan suullisesti ja kirjallisesti käynnin aikana.

Kuinka pian tulokset näkyvät?

Hoitotulos näkyy heti ja lopputulosta voi arvioida kahden viikon kuluttua hoidosta. Huulten alkuturvotus saattaa olla voimakkaampaa ja kestää pidempään kuin muiden alueiden turvotus. Joskus jonkinasteinen turvotus kestää jopa viikon ajan. Tällöin huulet saattavat näyttää epäsymmetrisiltä. Tulos heti hoidon jälkeen ja hoitoa seuraavina päivinä ei ole lopullinen.

Kuinka kauan vaikutus kestää?

Täyteainehoitojen vaikutus kestää valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden ajan. Kestoaikaan vaikuttavat mm. ihon kunto, käsitelty alue, täyteaineen määrä, pistotekniikka ja elämäntyyli. Huulten alueelle tehdyn hoidon vaikutus kestää keskimäärin lyhyemmän aikaa kuin muille alueille tehty hoito. Tuloksia voi halutessaan ylläpitää uusintakäsittelyillä, jotka tehdään käytetystä valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden välein. Usein ylläpitopistoksissa ainetta tarvitaan vähemmän kuin ensimmäisellä hoitokerralla.

Huulten muotoilu ensimmäistä kertaa

Jos asiakkaalle tehdään huulten muotoilu ensimmäistä kertaa, täyteaineen kesto on yleensä normaalia lyhyempi. Jos asiakas on tyytyväinen huuliinsa 1 kuukauden kuluttua hoidosta, suosittelemme ylläpitopistosta ensin 6 kuukauden kuluttua hoidosta ja sen jälkeen aina kerran vuodessa saavutetun lopputuloksen ylläpitämiseksi. Jos haluttua lopputulosta ei saavuteta ensimmäisellä hoitokerralla suosittelemme uusintakäyntiä 1-3 kuukauden välein kunnes haluttu lopputulos on saavutettu. Tämän jälkeen suosittelemme ylläpitopistosta ensin kaksi kertaa vuodessa ja sen jälkeen aina kerran vuodessa saavutetun lopputuloksen ylläpitämiseksi.

Tuotteet

Juvéderm®-tuotteiden valmistaja Allergan on tehnyt uraauurtavaa työtä lääketieteellisten esteettisten hoitojen kehittämiseksi jo yli 35 vuoden ajan. Juvéderm Vycross ™ on uuden sukupolven täyteainelinja, joka pohjautuu ainutlaatuiseen teknologiaan, minkä ansiosta turvotuksen ja mustelmien riski on pienempi. Kaikki Juvéderm-tuotteet sisältävät puudutteen (lidokaiini).

Juvéderm Volbella XC sopii erityisesti huulten muotoiluun sekä suu- ja silmänympärysalueen juonteiden
häivyttämiseen. Vycross -teknologian ansiosta turvotuksen riski on pienempi ja huulet tuntuvat luonnollisilta hoidon jälkeen. Kesto: jopa 12 kuukautta.

Juvéderm Volift XC sopii erinomaisesti mm. nasolabiaali- ja marionettijuonteiden hoitoon. Tuotetta voidaan käyttää myös huulten täyttämiseen. Kesto: jopa 18 kuukautta.

Juvéderm Voluma XC on suunniteltu tuomaan takaisin menetettyä volyymia mm. poskien alueelle. Tuotetta voidaan käyttää myös nenän muotoiluun. Kesto: jopa 24 kuukautta.

Yli 40 vuotta toimineen ja yhden Euroopan johtavan lääkeyrityksen Croman valmistama Princess® on hyaluronihappopohjainen täyteainesarja, jolla on suoritettu maailmanlaajuisesti jo yli 15 miljoonaa käsittelyä.

Princess Filler, sopii erinomaisesti kohtalaisten ja keskisyvien juonteiden poistamiseen (sibeliusjuonteet, nasolabiaalit, huulet ja huulten ympäristö, marionettijuonteet). Kesto: 6-9 kuukautta.

Princess Volume, sopii erinomaisesti keskisyvien ja syvien juonteiden täyttämiseen sekä kasvonpiirteiden (esim. posket, nasolabiaalit, huulet, marionettijuonteet, leuka) muotoiluun. Kesto: 8-12 kuukautta.

Teosyal RHA täyteainesarjan RHA 3 sopii keskisyvien ja syvien juonteiden häivyttämiseen sekä huulten muotoiluun. RHA tukee ihon liikkeitä ja silottaa juonteet hellävaraisesti ja välittömästi säilyttäen kasvojen luonnollisen ilmeikkyyden.

Ajanvaraus

Ennen ajanvarausta tutustu erittäin huolellisesti edellä kuvattuihin tietoihin. Jos olet epävarma hoidon soveltuvuudesta itsellesi tai haluat lisätietoja täyteaineista, niiden käyttökohteista tai tarvittavasta määrästä, voit laittaa maksuttoman sähköisen konsultaatiopyynnön osoitteeseen info@bluelagoon.fi – pyyntö välitetään ammattilaisemme. Voit liittää sähköpostiin myös kuvan käsiteltävästä alueesta (tarkka kuva luonnonvalossa otettuna). Voit myös varata ajan maksulliseen konsultaatioon niille päiville, kun hoidon tekijä on paikalla. 15 minuuttia kestävä konsultaatio maksaa 15 euroa ja aika varataan puhelimitse.

Sähköisessä ajanvarauksessa voit varata ajan sekä tuotteen (Juvéderm / Princess) että täyteaineen määrän
perusteella (1ml/2ml). Huom! Käytettävä tuote voidaan valita myös yhdessä ammattilaisen kanssa. Ajanvarauksessa täyteaineen määrä vaikuttaa varattavan ajan pituuteen. Jos siis harkitset esimerkiksi kahta ruisketta varaa aika 2 ml mukaisesti. Varattuun aikaan sisältyy konsultointi, jossa käydään läpi esitiedot, muutostoiveet, aineen valinta, hoidon kulku ja jälkihoito-ohjeet.

Ajan muutokset/peruutukset tulee tehdä viimeistään 24h ennen varatun hoidon alkua. Alle 24h perutuista ja kokonaan peruuttamatta jätetyistä ajoista peritään 75% varatun hoidon hinnasta. Jos varaat aikasi seuraavalle päivälle, ajanvarauksesi on sitova.

HINNASTO 1.8.2017 alkaen

 • Konsultaatio hoitolassa 15min / 15€
 • Juvéderm® Volbella, Volift, Voluma
  1 ml 60min 399€ / 2 ml  90min 749€
 • Princess® Filler, Volume
  1 ml 60min 249€ / 2 ml 90min 449€

Huulten muotoilu

SUUNPIELET

Kyynelurat

Nasolabiaalit

Nenän muotoilu

Sibelius