Täyteainehoidot

Täyteaineet

Iän myötä iho ohenee, sen joustavuus vähenee ja siitä tulee kuivempi. Myös hormonit, auringonsäteily ja tupakointi vaikuttavat osaltaan ihon juonteiden ja ryppyjen ilmaantumiseen. Juonteiden ja ryppyjen silotukseen tai kasvonpiirteiden korostamiseen on kuitenkin tarjolla erilaisia hoitoja. Täyteainehoidot kosteuttavat ihoa ja häivyttävät ikääntymisen merkkejä. Kun monet kauneustuotteet kosteuttavat vain ihosi pintaa, täyteainehoidot syväkosteuttavat ihoasi sisältäpäin. Täyteainehoidoilla voidaan silottaa kasvojen kohtalaisia tai vaikeita juonteita ja ryppyjä sekä muokata kasvonpiirteitä kuten täyttää huulia tai muotoilla nenää, leukaa tai poskipäitä. Tuloksia voi halutessaan ylläpitää uusintakäsittelyillä, jotka tehdään käytetystä valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden välein.

Mitä täyteaineet ovat?

Täyteaineiden vaikuttavana aineena toimii hyaluronihappo. Iho sisältää luonnostaan hyaluronihappoa, mutta ikääntymisen myötä hyaluronihapon tuotanto vähenee, mikä aiheuttaa ihon kuivumista ja ikääntymistä. Hyaluronihappo sitoo hyvin kosteutta, mikä tekee siitä erityisen hyvän ainesosan täyteainehoitojen kannalta. Täyteainehoidon vaikutusten kesto vaihtelee käytettävien valmisteiden välillä. Myös asiakkaan ikä, elämäntavat, yleiskunto sekä iho vaikuttavat hoitotuloksen kestoon. Tyypillisesti täyteainehoidon tulos kestää muutamasta kuukaudesta vuoteen. Jatkohoidot lisäävät täyteaineen pysyvyyttä, jolloin hoitotulokset säilyvät pidempään ja myöskin täyteainetta tarvitaan tyypillisesti vähemmän seuraavilla hoitokerroilla.

Mitä eroa on eri merkkisillä täyteaineilla?

Täyteaineet eroavat toisistaan mm. koostumuksen / muovattavuuden, hyaluronihappopitoisuuden, pysyvyyden sekä käyttötarkoituksen perusteella. Hoidon alussa sairaanhoitajamme keskustele tarpeistasi ja toiveistasi, ja valitsee niiden pohjalta sinulle sopivimman täyteaineen.

Kuka voi antaa täyteainehoitoja ja ovatko täyteainehoidot turvallisia?

Tällä hetkellä ei ole säännöksiä siitä, kuka voi antaa täyteainehoitoja, mutta valmistajat määrittelevät usein, että hoitoja saa tehdä vain terveydenhuollon ammattilainen. Vastuu ohjeiden noudattamisesta on tekijällä. Blue Lagoonissa haluamme taata turvalliset ja ammattitaitoiset täyteainehoidot, joten täyteainehoitoja liikkeissämme tekevät vain esteettiseen kauneudenhoitoon erikoistuneet ja sertifioidut sairaanhoitajat. Käytössämme on myös vain CE-sertifioituja turvallisia ja steriilejä täyteaineita.

Sopivatko täyteainehoidot minulle ja mitä minun tulee huomioida ennen hoitoa?

Ennen täyteainehoidon tekemistä hoitoon erikoistunut sairaanhoitajamme käy kanssasi läpi esitietolomakkeen avulla mahdolliset esteet ja reaktiot sekä riskit toimenpiteelle. Ennen hoitoa sairaanhoitaja kartoittaa terveydentilaasi, sekä toiveitasi hoidon suhteen, sekä käy kanssasi läpi myös jälkihoito-ohjeet. Täyteainehoitoihin liittyy aina riski komplikaatioista, joista osa saattaa edellyttää lääkärin hoitoa.

Esteet täyteainehoidoille:

 • Tietyt sairaudet
 • Tietyt lääkitykset mm. veren hyytymiseen vaikuttava pysyvä lääkitys.
 • Flunssa tai muu hengitystieinfektio
 • Iho on vaurioitunut hoidettavalta alueelta (haava, mustelma, paha ihottuma yms.)

Mikäli sinulla on todettu jokin sairaus, tai käytössäsi on lääkityksiä, varmistathan aina ennen hoitoa lääkäriltäsi hoidon sopivuuden sinulle.

Muuta huomioitavaa ennen täyteainehoitoa

Vältä 1-2 viikkoa ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen tulehduskipulääkkeitä kuten asetyylisalisyylihappoa tai ibuprofeiinia (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteita, E-vitamiinia sekä luontaistuotteita, jotka voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa.

Mikäli hoidettavalle alueelle on aiemmin tehty esteettinen toimenpide, laser-hoito yms. tehohoito, niin varmistathan liikkeemme sairaanhoitajalta (info@bluelagoon.fi), koska sinulle on turvallista tehdä seuraava esteettinen toimenpide.

Erityisesti huulien ja suun alueelle tehtävät pistoshoidot voivat laukaista yskänrokon (herpes). Mikäli sinulla on aikaisemmin ollut kasvojen alueella herpes, suosittelemme ennaltaehkäisevää herpeslääkitystä hoitopäivänä.

Osa tuotteistamme ja puuduteaineistamme sisältää lidokaiinia, joka voi antaa positiivisen tuloksen dopingtesteissä.

Emme tee täyteainehoitoja raskaana oleville tai imettäville naisille tai alle 18-vuotiaille (edes vanhempien luvalla).

Mitä alueita voidaan hoitaa ja kuinka paljon eri alueiden täyteainehoidot maksavat?

Täyteainehoidon hinta määräytyy käytettävän täyteaineen ja sen määrän mukaan. Täyteainevalmisteissa on eroja niiden koostumuksen, keston ja käyttötarkoituksen välillä. Tarvittavaan täyteaineen määrään vaikuttaa toivottu lopputulos, asiakkaan iho ja ikä sekä hoidettava alue. Yhdellä millillä täyteainetta saadaan monesti jo näkyvä muutos aikaiseksi. Jos kuitenkin toiveissasi on radikaalimpi muutos, tai hoidettava alue on laajempi, saatetaan täyteainetta tarvita enemmän. Hoidon yhteydessä esteettisten hoitojen sairaanhoitajamme valitsee yhdessä kanssasi tarpeillesi sopivan valmisteen ja käytettävän määrän.

Kasvojen muotoilu

Sairaanhoitajamme ovat erikoistuneet myös kasvojen muotoiluun (keskikasvot– ja alakasvot). Täyteaineiden avulla voidaan kauniisti korostaa ja kohottaa kasvojen piirteitä sekä korjata mahdollista epäsymmetriaa. Kasvojen muotoilun avulla ikääntymisen tuomat merkit vähenevät, kuten rypyt sekä juonteet hävenevät ja kasvoihin  saadaan aikaan nuorekas, raikas ja harmoninen yleisilme 

Kasvojen muotoilu soveltuu niin miehille, kuin naisillekkin. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti kasvojen piirteiden mukaan. 

Kasvojen muotoilussa teemme aina erillisen 30min konsultaation ennen täyteainehoitoa. Konsultaatiossa suunnitellaan tuleva täyteainehoito yhdessä asiakkaan kanssa. Konsultaation hinta on 50e, joka hyvitetään täyteainehoidon hinnasta, kun tulet  kasvojenmuotoiluun Blue Lagoon liikkeeseen 6kk sisällä konsultaatiosta.  

Keskikasvojen muotoilu: Poskipäiden korostaminen- ja muotoilu

Poskipäitä voidaan korostaa ja  täyteläistää täyteaineiden avulla. Täyteläiset ja pehmeät posket ja korkeat & erottuvat poskipäät ovat tämän hetken trendi ja luovat ryhtiä & nuorekkuutta kasvoille. Iän myötä lähtenyt täyteläisyys kasvoista voidaan palauttaa poskipäiden korostamisella ja muotoilulla. Poskiin saadaan nostetta ja täyteläisyyttä, jolloin juonteet ja rypyt hälvenevät. Tuloksen näet heti täyteainehoidon jälkeen. Paranemisaika on 1-3pvä.  

 • Kasvojen muotoilun konsultaatio tehdään aina ennen täyteainehoitoa 
 • Täyteainehoidon kesto: n. 60-90min 
 • Tuloksen kesto: 1-3-vuotta 

Alakasvojen muotoiluLeuan ja leukalinjan korostaminen- ja muotoilu 

Leukaa & leukalinjaa voidaan muotoilla ja korostaa hyvin täyteaineiden avulla. Leuan muotoilussa voidaan luoda maskuliinista tai feminiinista lookkia. Pistokohdat katsotaan aina haluttujen lopputulosten mukaan. Leuan muotoilussa leukaa voidaan terävöittää tai luoda leuasta pehmeä sekä harmoninen. Leukalinjan korostus tekee kasvoihin raamikkuutta ja selkeitä linjoja samalla häivyttäen mahdollista kaksoisleukaa. Leuan ja leukalinjan muotoilun avulla kasvoistasi tulee tasapainoiset ja nuorekkaat. Tulos on näkyvissä välittömästi täyteainehoidon jälkeen. Paranemisaika 1-3pvä.  

Suuntaa-antavia esimerkkejä tarvittavasta määrästä:

 • 1-2 ml Nasolabiaalit (nenän ja suunpielten väliset juonteet)
 • 0,8-1 ml tupakoinnin aiheuttamat juonteet suun ympärillä
 • 0,5-1,5 ml Huulten muotoilu (määrä yhdellä hoitokerralla, haluttu lopputulos voi vaatia useita hoitokertoja)
 • 1-2 ml Marionettijuonteet (suupielten ja leuan väliset juonteet)
 • 1-2 ml kaulan poikkijuonteiden häivytys

Mitä täyteainehoidossa tapahtuu?

Ennen täyteainehoitoa sairaanhoitaja konsultoi asiakkaan joko ennen hoitoa erillisellä konsultaatiolla tai hoidon yhteydessä. Konsultaatiossa asiakkaan kanssa keskustellaan hänen toiveista ja tarpeista sekä kartoitetaan asiakkaan terveydentilaa. Konsultaation yhteydessä sairaanhoitaja kertoo myös hoidon mahdollisista riskeistä ja reaktioista, sekä käy asiakkaan kanssa hoidon esteet sekä jälkihoito-ohjeet läpi. Lopuksi asiakas allekirjoittaa vastuuvapautuslomakkeen ja hoidettavasta alueesta otetaan valokuva.

Täyteainehoidon alussa iho puhdistetaan huolellisesti sekä puudutetaan asiakkaan niin halutessa. Täyteaine injektoidaan  ihoon pieninä määrinä erittäin ohuella neulalla, jonka jälkeen  täyteainetta tasoitetaan sormin ihoa painelemalla.

Sattuuko täyteainehoito?

Kipu on aina yksilöllistä. Tyypillisesti kivuliain hoitoalue on paljon hermopäätteitä sisältävä huulien alue. Sen sijaan muiden alueiden täyteainehoidot ovat lähes kivuttomia. Kivunlievitykseen voimme käyttää puudutevoidetta. Lisäksi osa täyteainevalmisteistamme sisältävät puuduteainetta, mikä tekee hoidosta miellyttävämmän.

Täyteainehoidon jälkeen

Täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä muutaman päivän ajan ohimeneviä oireita. Hoitosi lopuksi saat sairaanhoitajalta kirjalliset ja suulliset kotihoito-ohjeet.

Täyteainehoidon jälkeiset oireet:

 • Lievä punoitus
 • Mustelma
 • Turvotus
 • Aristus
 • Kutina / kihelmöinti

Kuinka pian täyteainehoidon tulokset näkyvät?

Täyteainehoidot ovat suosittuja toimenpiteitä, sillä hoitotulos näkyy heti. Erityisesti huulien alueella saattaa esiintyä voimakkaampaa alkuturvotusta, joka voi myös kestää pidempään. Hoidon jälkeinen turvotus voi kestää lievänä jopa viikon. Turvotus voi saada erityisesti huulet näyttämään hetkellisesti epäsymmetrisiltä, mutta tämä ei ole pysyvää. Lopullista hoitotulosta voidaan arvioida kahden viikon kuluttua, kun alue on täysin toipunut hoidosta ja turvotus hävinnyt.

Kuinka kauan täyteaineen vaikutus kestää?

Täyteainehoitojen vaikutus kestää 3-24 kuukauden ajan. Täyteaineen kestoon vaikuttavat monet eri tekijät, ja erityisesti huulten alueelle tehdyn hoidon vaikutus kestää tyypillisesti lyhyemmän aikaa. Täyteainehoidon tuloksia voi ylläpitää tai tehostaa uusintahoidoilla, jotka tehdään käytetystä valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden välein. Erityisesti suuremmat ja pitkäaikaisemmat muutokset tarvitsevat jatkokäsittelyitä, mutta usein ylläpitopistoksissa täyteainetta tarvitaan vähemmän kuin ensimmäisellä hoitokerralla.

Täyteaineen kestoon vaikuttavat:

 • Hoidettava alue
 • Käytetty täyteaine
 • Täyteaineen määrä
 • Ihon kunto
 • Asiakkaan ikä
 • Asiakkaan elämäntavat

Huulten muotoilu ensimmäistä kertaa

Jos asiakkaalle tehdään huulten muotoilu ensimmäistä kertaa, täyteaineen kesto on yleensä normaalia lyhyempi. Jos haluttua lopputulosta ei saavuteta ensimmäisellä hoitokerralla, suosittelemme uusintakäyntiä 1-3 kuukauden välein kunnes haluttu lopputulos on saavutettu. Tämän jälkeen suosittelemme ylläpitopistosta ensin kaksi kertaa vuodessa ja sen jälkeen aina kerran vuodessa saavutetun lopputuloksen ylläpitämiseksi. Lue lisää huulien muotoilusta.

Täyteaineet

Juvéderm®-tuotteiden valmistaja Allergan on tehnyt uraauurtavaa työtä lääketieteellisten esteettisten hoitojen kehittämiseksi jo yli 35 vuoden ajan. Juvéderm Vycross ™ on uuden sukupolven täyteainelinja, joka pohjautuu ainutlaatuiseen teknologiaan, minkä ansiosta turvotuksen ja mustelmien riski on pienempi. Kaikki Juvéderm-tuotteet sisältävät puudutteen (lidokaiini).

Juvéderm Volbella XC sopii erityisesti huulten muotoiluun sekä suu- ja silmänympärysalueen juonteiden
häivyttämiseen. Vycross -teknologian ansiosta turvotuksen riski on pienempi ja huulet tuntuvat luonnollisilta hoidon jälkeen. Kesto jopa 12 kuukautta.

Juvéderm Volift XC sopii erinomaisesti mm. nasolabiaali- ja marionettijuonteiden hoitoon. Tuotetta voidaan käyttää myös huulten täyttämiseen. Kesto jopa 18 kuukautta.

Juvederm Voluma XC on tarkoitettu kasvojen muotoiluun, erityisesti keskikasvojen ja alakasvojen korostamiseen ja muotoiluun. Kesto jopa 24kk.

Teosyal RHA1 sopii pinnallisten juonteiden, kuten tupakoinnista aiheutuneiden juonteiden sekä kaulan alueen vaakajuonteiden häivyttämiseen. Kesto 9-12 kuukautta.

Teosyal RHA2 sopii keskisyvien juonteiden, kuten otsan alueen vaaka- ja pystyjuonteisiin. Kesto jopa 18 kuukautta.

Teosyal RHA3 täyteainesarjan RHA 3 sopii keskisyvien ja syvien juonteiden häivyttämiseen sekä huulten muotoiluun. RHA3 tukee ihon liikkeitä ja silottaa juonteet hellävaraisesti ja välittömästi säilyttäen kasvojen luonnollisen ilmeikkyyden. Kesto 12-20 kuukautta.

Ajanvaraus

Ennen ajanvarausta tutustu erittäin huolellisesti edellä kuvattuihin tietoihin. Jos olet epävarma hoidon soveltuvuudesta itsellesi tai haluat lisätietoja täyteaineista, niiden käyttökohteista tai tarvittavasta määrästä, voit laittaa maksuttoman sähköisen konsultaatiopyynnön osoitteeseen info@bluelagoon.fi – pyyntö välitetään ammattilaisemme. Voit liittää sähköpostiin myös kuvan käsiteltävästä alueesta (tarkka kuva luonnonvalossa otettuna).

Täyteainekonsultaatio huulien muotoiluun kestää 15 minuuttia ja varataan tarvittaessa. Konsultaatio kasvojen muihin alueisiin tulee varata aina ensi kerralla ennen varsinaista hoitoa. Konsultaatio kestää 30 minuuttia.  Konsultaation aikana käydään läpi asiakkaan toiveet hoidon suhteen. Hoitaja arvioi yksilöllisesti hoidon tarpeen ja antaa hinta-arvion. Kaikki konsultaatiot voi varata joko netin kautta tai soittamalla

Sähköisessä ajanvarauksessa voit varata ajan sekä tuotteen (Juvéderm / Teosyal) että täyteaineen määrän
perusteella (1ml/2ml). Huom! Käytettävä tuote voidaan valita myös yhdessä ammattilaisen kanssa. Ajanvarauksessa täyteaineen määrä vaikuttaa varattavan ajan pituuteen. Jos siis harkitset esimerkiksi kahta ruisketta varaa aika 2 ml mukaisesti. Varattuun aikaan sisältyy konsultointi, jossa käydään läpi esitiedot, muutostoiveet, aineen valinta, hoidon kulku ja jälkihoito-ohjeet.

Ajan muutokset/peruutukset tulee tehdä viimeistään 24h ennen varatun hoidon alkua. Alle 24h perutuista ja kokonaan peruuttamatta jätetyistä ajoista peritään 75% varatun hoidon hinnasta. Jos varaat aikasi seuraavalle päivälle, ajanvarauksesi on sitova.

Hinnasto

 • Huulten muotoilun konsultaatio 15min 15€
 • Kasvojen muotoilun konsultaatio 30min 50€ (varattava aina ensi käynnillä, summa hyvitetään varsinaisen hoidon hinnassa)
 • Teosyal RHA1 / RHA2 / RHA3 1ml 329 €
 • Teosyal RHA3 2 ml 589 €
 • Teosyal RHA4 1.2ml 389 €
 • Teosyal RHA4 2.4ml 700 €
 • Teosyal RHA4 3.6ml 1000 €
 • Teosyal RHA4 4.8ml 1300 €
 • Teosyal Kiss 1 ml 339 € (vain huulille)
 • Juvéderm Ultra Smile 0,55 ml 289 € (vain huulille)
 • Juvéderm Volift Retouch 0,55 ml 289 € (vain huulille)
 • Juvéderm Volbella / Volift 1 ml  429 €
 • Kasvojen muotoilu 1ml Juvederm Voluma 429€
 • Kasvojen muotoilu 2ml Juvederm Voluma 800€
 • Kasvojen muotoilu 3ml Juvederm Voluma 1100€
 • Kasvojen muotoilu 4ml Juvederm Voluma 1400€

Kuvia täyteainehoidoista