Intialainen päähieronta

Kirkasta ajatuksesi intialaisella päähieronnalla!

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava ja virkistävä hoitomuoto. Intialaisesta päähieronnasta on monia erilaisia versioita. Joissakin päähieronnoissa keskitytään jopa enemmän hiusten ja päänahan hoitoon, kun taas joissakin intialaisissa päähieronnoissa hierontaa on laajennettu käsivarsiin, rintaan, kasvoihin ja korviin.

Intialainen päähieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Blue Lagoonin liikkeissä intialaiseen päähierontaan kuuluvat selän, käsivarsien, niskan, hartioiden, pään, kasvojen sekä dekoltee-alueen hieronta. Intialaisella päähieronnalla voidaan hoitaa päänahan, hiusten ja kasvojen ihon hyvinvointia. Päänalueen tehostunut verenkierto tuo välittömästi rentoutuneen ja virkistyneen olotilan, jonka myötä myös ajatukset tuntuvat kirkastuvan. Intialainen päähieronta onkin erinomainen tehorentouttaja, ja suosittelemme varsinkin päätteen äärellä työskenteleviä ja  huonosta työergonomiasta kärsiviä kokeilemaan tätä miellyttävää hoitomuotoa.

Blue Lagoonin liikkeissämme teemme 35 minuutin sekä 60 minuutin intialaisia päähierontoja. 35 minuutin hieronta mahdollistaa mukavan rentoutushetken ja virkeämmän olotilan, kun taas 60 minuutin hoito sopii nautinnollista syvärentoutusta ja hemmotteluhoitoa hakevalle henkilölle. 60 minuutin hieronnassa ehdimme myös perusteellisemmin paneutua hierottaviin alueisiin.

 • Intialainen päähieronta 35 min. 39 €
 • Intialainen päähieronta 60 min. 65 €

Hierontaan valmistautuminen

Sinun ei tarvitse tehdä erityisvalmisteluja hierontaan tullessasi. Hoitaja keskustelee toiveistasi yhdessä kanssasi ennen hoidon aloitusta. Asiakkaalla on mahdollisuus riisuutua hoitohuoneessa yksin ja kääriytyä tarjolla oleviin pyyhkeisiin. Hieronnan aikana asiakas on peiteltynä, ja esillä pidetään vain yhtä hoidettavaa aluetta kerrallaan. Selkää hierottaessa asiakas joutuu olemaan vatsallaan, jolloin mahdollinen meikki saattaa kärsiä, joten emme suosittele tulemaan hierontaan juuri ennen tärkeää menoa. Intialaista päähierontaa varten on hyvä, jos hiukset ovat puhtaat, eikä niihin ole käytetty runsaita määriä hiuslakkaa. Intialaiseen päähierontaan sisältyy myös kasvojen hierontaa, joten suosittelemme tulemaan intialaiseen päähierontaan ilman meikkiä tai vain kevyellä meikillä.

Emme suosittele hierontaa ollenkaan seuraavissa tapauksissa:

 • Sairaus (flunssa yms.)
 • Tarttuva ihotauti
 • Sydänvika
 • Korkea verenpaine
 • Pahanlaatuinen kasvain
 • Raskaus (suhteellinen vasta-aihe)

Emme suosittele hierontaa alueille joissa on:

 • Tulehdus
 • Haava
 • Suonikohju
 • Laskimotukos
 • Iskeeminen kudos
 • Mustelma
 • Revähdys / venähdys / lihasruhje
 • Murtuma
 • Ärtynyt paha luomi

Hieronnan vaikutukset

Hieronta vaikuttaa hierottavan alueen kudoksiin sekä ihmisen fysiologiaan ja mieleen. Yksi hieronnan tärkeimmistä tehtävistä on edistää verenkiertoa, minkä seurauksena iho lämpenee ja kudokset saavat tehokkaammin happea ja ravinteita. Hieronta tehostaa myös aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistoa, jolloin kudosten toimintakyky paranee. Hieronnalla voidaan vaikuttaa myös kehon hermopäätteisiin ja -keskuksiin, mikä auttaa lievittämään lihasjännitystä sekä rentouttaa kehoa kokonaisvaltaisesti.

Rentouttava hieronta pehmittää ja lämmittää ihoa, valmistelee ihoa muihin hoitotoimenpiteisiin sekä edistää huonosti toimivan ihon ja kudoksen toimintaa. Rentouttava hieronta edistää myös hoitoaineiden imeytymistä ja on erityisen hyvä alueille jotka kärsivät huonosta verenkierrosta ja aineenvaihdunnasta. Klassista rentouttavaa hierontaa suositellaan myös selluliitin hoitoon sekä ikääntyneelle ja veltostuneelle iholle.

Rentouttavan hieronnan ja urheiluhieronnan erot

Rentouttavassa hieronnassa fokus on nimenomaan rentouttavan ja miellyttävän elämyksen luomisessa. Rentouttavat hieronnat toteuttaa tyypillisesti kosmetologi, ja hieronta on monesti urheiluhierontaa kevyempää, tavoitteena luoda asiakkaalle nautinnollinen ja rentouttava elämys. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että rentouttava hieronta olisi vain kevyttä silittelyä tai että urheiluhieronta olisi kivuliasta ja ronskia hierontaa. Molempia hierontamuotoja voidaan toteuttaa kevyesti tai voimakkaammin, asiakkaan toiveista riippuen. Urheiluhieronnan tekee hierojan pätevyyden omaava koulutettu hieroja. Blue Lagoonin liikkeissä urheiluhierontaa tekevät vain Valviran hyväksymät laillistetut hierojat. Urheiluhierojat pystyvät hyödyntämään monipuolisia hierontatekniikoita, joilla pystytään helpottamaan jopa kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvointia ja terveyttä. Kehon poikkeustilojen ja kipujen hoito kuuluu aina hierojille. Rentouttava hieronta rentouttaa lihaksia millä voi olla esimerkiksi hartiakipua tai päänsärkyä lievittävä vaikutus. Jos kuitenkin tavoitteena on hoitaa lihasjännitystä tai kipua, niin silloin rentouttavan hieronnan sijaan suosittelemme urheiluhierontaa.

Hieronta ja raskaus

Monesti raskaus ei ole varsinainen este erilaisille hoidoille, mutta raskauden suhteen on aina hyvä pelata niin sanotusti varman päälle, ja välttää turhat riskit. Raskautta pidetään suhteellisena vasta-aiheena hieronnoille. Jos kuitenkin raskaus on edennyt normaalisti ja lääkäri kokee hieronnan turvalliseksi, voidaan asiakasta hieroa myös raskausaikana. Blue Lagoonin liikkeissämme voimme tehdä intialaista päähierontaa myös raskausaikana räätälöiden sen kevyemmäksi.

error: Sivun sisältöä ei voi kopioida.