Hot Stones -kuumakivihieronta

Hetki hemmottelulle!

Hot Stones -kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa hyödynnetään vesihauteessa lämmitettäviä kiviä yhdessä käsin tehtävän klassisen hieronnan kanssa. Kuumakivihieronnassa eri kokoisilla lämpimillä kivillä hierotaan kehon eri osia ja kiviä asetetaan lämmittämään hoidettavia alueita. Lämpimät kivet tuovat hierontaan aistillisemman ulottuvuuden. Palelusta ja heikentyneestä verenkierrosta kärsiville asiakkaille kuumakivihieronta on oivallinen valinta. Kivien lämpö tehostaa verenkiertoa ja kehon rentoutumista. Hieronnassa hyödynnettävät kivet tuovat tarvittaessa myös lisää voimakkuutta hierontaan. Kuumakivihieronta on hemmotteluhoito, jota suositaan paljon lahjakorteissa, parihoitoina sekä esimerkiksi kylminä vuodenaikoina.

Liikkeistämme on saatavilla eri pituisia kuumakivihierontoja. 45 minuutin hieronnassa ehditään hyvin keskittyä esimerkiksi selän, hartioiden ja niskan hierontaan tai vaihtoehtoisesti vaikkapa säärien, pohkeiden ja jalkaterien hierontaan. 60 minuutin kuumakivihieronnassa ehditään käsitellä useampia alueita kuin 45 minuutin hieronnassa, tai vaihtoehtoisesti keskittyä intensiivisemmin tietyille alueille. 60 minuutin hieronnassa voidaan myös hieroa asiakas esimerkiksi kokonaan edestä tai takaa. 90 minuutin hieronta-aika mahdollistaa hyvin koko kehon rentouttavan hierontaelämyksen. Hierottavat alueet valikoidaan aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, ja myös hieronnan voimakkuus määräytyy aina asiakkaan mukaan.

 • Hot Stones -kuumakivihieronta 45 min. 59 €
 • Hot Stones -kuumakivihieronta 60 min. 69 €
 • Hot Stones -kuumakivihieronta 90 min. 100 €

Hierontaan valmistautuminen

Sinun ei tarvitse tehdä erityisvalmisteluja hierontaan tullessasi. Hoitaja keskustelee toiveistasi yhdessä kanssasi ennen hoidon aloitusta. Asiakkaalla on mahdollisuus riisuutua hoitohuoneessa yksin ja kääriytyä tarjolla oleviin pyyhkeisiin. Hieronnan aikana asiakas on peiteltynä, ja esillä pidetään vain yhtä hoidettavaa aluetta kerrallaan. Selkää hierottaessa asiakas joutuu olemaan vatsallaan, jolloin mahdollinen meikki saattaa kärsiä, joten emme suosittele tulemaan hierontaan juuri ennen tärkeää menoa.

Kuumakivihieronnan kontraindikaatiot, emme suosittele kuumakivihierontaa ollenkaan seuraavissa tapauksissa:

 • Sairaus (flunssa yms.)
 • Tarttuva ihotauti
 • Sydänvika
 • Korkea verenpaine
 • Pahanlaatuinen kasvain
 • Raskaus

Emme suosittele hierontaa alueille joissa on:

 • Tulehdus
 • Haava
 • Suonikohju
 • Laskimotukos
 • Iskeeminen kudos
 • Mustelma
 • Revähdys / venähdys / lihasruhje
 • Murtuma
 • Ärtynyt paha luomi

Hieronnan vaikutukset

Hieronta vaikuttaa hierottavan alueen kudoksiin sekä ihmisen fysiologiaan ja mieleen. Yksi hieronnan tärkeimmistä tehtävistä on edistää verenkiertoa, minkä seurauksena iho lämpenee ja kudokset saavat tehokkaammin happea ja ravinteita. Hieronta tehostaa myös aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistoa, jolloin kudosten toimintakyky paranee. Hieronnalla voidaan vaikuttaa myös kehon hermopäätteisiin ja -keskuksiin, mikä auttaa lievittämään lihasjännitystä sekä rentouttaa kehoa kokonaisvaltaisesti.

Rentouttava hieronta pehmittää ja lämmittää ihoa, valmistelee ihoa muihin hoitotoimenpiteisiin sekä edistää huonosti toimivan ihon ja kudoksen toimintaa. Rentouttava hieronta edistää myös hoitoaineiden imeytymistä ja on erityisen hyvä alueille jotka kärsivät huonosta verenkierrosta ja aineenvaihdunnasta. Klassista rentouttavaa hierontaa suositellaan myös selluliitin hoitoon sekä ikääntyneelle ja veltostuneelle iholle.

Rentouttavan hieronnan ja urheiluhieronnan erot

Rentouttavassa hieronnassa fokus on nimenomaan rentouttavan ja miellyttävän elämyksen luomisessa. Rentouttavat hieronnat toteuttaa tyypillisesti kosmetologi, ja hieronta on monesti urheiluhierontaa kevyempää, tavoitteena luoda asiakkaalle nautinnollinen ja rentouttava elämys. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että rentouttava hieronta olisi vain kevyttä silittelyä tai että urheiluhieronta olisi kivuliasta ja ronskia hierontaa. Molempia hierontamuotoja voidaan toteuttaa kevyesti tai voimakkaammin, asiakkaan toiveista riippuen. Urheiluhieronnan tekee hierojan pätevyyden omaava koulutettu hieroja. Blue Lagoonin liikkeissä urheiluhierontaa tekevät vain Valviran hyväksymät laillistetut hierojat. Urheiluhierojat pystyvät hyödyntämään monipuolisia hierontatekniikoita, joilla pystytään helpottamaan jopa kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvointia ja terveyttä. Kehon poikkeustilojen ja kipujen hoito kuuluu aina hierojille. Rentouttava hieronta rentouttaa lihaksia millä voi olla esimerkiksi hartiakipua tai päänsärkyä lievittävä vaikutus. Jos kuitenkin tavoitteena on hoitaa lihasjännitystä tai kipua, niin silloin rentouttavan hieronnan sijaan suosittelemme urheiluhierontaa.

Hieronta ja raskaus

Monesti raskaus ei ole varsinainen este erilaisille hoidoille, mutta raskauden suhteen on aina hyvä pelata niin sanotusti varman päälle, ja välttää turhat riskit. Raskautta pidetään suhteellisena vasta-aiheena hieronnoille. Jos kuitenkin raskaus on edennyt normaalisti ja lääkäri kokee hieronnan turvalliseksi, voidaan asiakasta hieroa myös raskausaikana. Hot Stones -kuumakivihieronta lämmittää kehoa tehokkaasti ja stimuloi voimakkaasti lisää jo raskauden vilkastuttamaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, joten Blue Lagoonin liikkeissämme emme tee Hot Stones -kuumakivihierontaa raskausaikana.

error: Sivun sisältöä ei voi kopioida.