Pigmentoinnin poisto

Pigmentoinnin ja microbladingin poisto

Tatuointien, microbladingien sekä kestopigmentointien poistossa voidaan käyttää laseria, pehmeitä poistoaineita sekä kovia poistoaineita. Blue Lagoonin liikkeissämme toteutettava pigmentointien poisto on kova poistoaine, joka viedään ihoon pigmentointikoneen avulla. SC Color X -poistoaineen etuja on se tehokkuus kaikille erilaisille pigmenteille, toimenpiteen hyvä siedettävyys, nopeat tulokset sekä edullinen hinta.

SC Color X-poistoaineen edut erityisesti laserin nähden ovat sen huomattavasti edullisempi hinta, turvallisuus sekä kyky poistaa myös punaisen, valkoisen sekä pastellin sävyjä, joita laser ei pysty poistamaan. Laser aiheuttaa ihon sisälle mikroarpia, kun taas poistoaine samalla mikroneulaa ihoa uudistaen ja pehmittäen jo mahdollisesti syntyneitä arpia.

SC Color X -hoito

SC Color X -hoito on patentoitu kestopigmentoitujen ja microblading-kulmien poistomenettely, joilla pystymme poistamaan eri muotoisia ja värisiä kulmia. Menetelmä on laserpoistoa nopeampi ja kustannustehokkaampi ja SC Color X -menetelmässä hoitokertoja on huomattavasti vähemmän laserpoistoon verrattuna. Tämän lisäksi menetelmä on hellävaraisempi ja kivuttomampi. Väripigmentit saadaan poistettua kudoksesta kokonaan ilman, että menetelmä päästäisi kehon lymhpa-järjestelmään pigmenttien haitallisia ainesosia.

Mitä pigmentoinnin poistossa tapahtuu?

Kestopigmenttejä ja microblading-kulmia poistettaessa viemme ihoon SC Color X -poistoainetta pigmentointikoneen avulla. SC Color X -hoito perustuu elimistömme tuottamaan fysiologiseen maitohappoon, joka haihtuu aineenvaihduntaamme ilman haitallisia jäämiä. Yleisesti ottaen poistohoito on kivuttomampi kuin itse kestopigmentointi tai microblading-käsittely. SC Color X -menettelyssä iholle muodostuvat pienet pinnalliset haavat paranevat yleensä ilman arpia. Jokainen käsitelty alue on kooltaan maksimissaan n. 0,5cm x 0,8cm. Menettelyssä pintakerros (orvaskesi) poistetaan vajaa 1mm syvyydeltä.

On tärkeä ymmärtää, että minkä tahansa tatuoinnin tai pigmentoinnin poisto on prosessi, johon vaikuttavat käytetty pigmentti sekä syvyys johon pigmentti on ihossa viety. Kuten laserissa, hoitokertoja saatetaan vaatia useita. Aina ei ole tarkoituksenmukaista yrittää poistaa kaikkea pigmenttiä, vaan pelkkä haalistaminen riittää jotta päälle voidaan tehdä esimerkiksi uudet kulmat.

Kuinka monta kertaa pigmentoinnin poisto täytyy tehdä?

Kestopigmentointien, microblading-kulmien ja tatuointien poisto on aina prosessi, johon vaikuttavat käytetty pigmentti sekä syvyys johon pigmentti on ihossa viety. kestopigmentointihoito kulmille on tehty, sitä useamman poistotoimenpiteen ne vaativat. Kuten laserissa, myös tässä poistomenetelmässä hoitokertoja saatetaan vaatia useita. Aina ei ole tarkoituksenmukaista yrittää poistaa kaikkea pigmenttiä, vaan joskus pelkkä haalistaminen riittää.

Huomioithan, että mikäli pigmentointeja ei ole tehty oikeaoppisesti tai olet saanut pigmentoinnista allergisen reaktion tai yllättäviä oireita, on ihollesi voinut muodostua arpikudosta, eikä kulmasi välttämättä palaudu täysin siihen, mitä ne ovat olleet ennen pigmentointia. Joskus halutaan vain vaalentaa tehtyjä pigmentointeja, johon riittää monesti yksi käsittelykerta.

Paranemisen kesto vaihtelee henkilöiden välillä, sillä siihen vaikuttaa ihotyyppi, ihon kunto ja immuunijärjestelmä. Yleensä parantuminen tapahtuu 6-12 viikon aikana. Punoitus käsitellyllä alueella voi kestää huomattavasti kauemmin niillä, joiden haavat parantuvat normaalia huonommin. Jälkihoito-ohjeistuksen noudattaminen edesauttaa paranemista huomattavasti. Suosittelemme käsiteltyjen alueiden hoitoa arpivoiteella ruven irtoamisen jälkeen. Liian nopeasti peräkkäin toteutetut hoitotoimenpiteet lisäävät arpikudoksen riskiä, joten ihon on ehdottoman tärkeä antaa palautua toimenpiteen jälkeen.

Periaatteessa kaikki kulmat voidaan hoitaa. Todennäköisyys arpeutumiseen kuitenkin kasvaa, jos pigmentoinnit tai microblading-käsittely on tehty lian syvälle. Tällöin on parempi tehdä pinnallisempi käsittely, jolloin kudokseen saattaa jäädä vielä väripigmenttiä syvempiin kerroksiin, joka näkyy kevyenä varjona ihon läpi.

Kulmien kestopigmentoinnin tai microbladingin korjaus

Kulmakarvojen pigmentointien korjauksessa päästään joskus parhaimpaan tulokseen, kun epäonnistuneita pigmentointeja vaalennetaan ensin, ja tämän jälkeen kulmiin tehdään uudet pigmentoinnit tai microblading-kulmat. Huomioithan, että korjaussuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti, eikä esimerkiksi todella arpeutuneita tai paljon käsiteltyjä kulmia voida välttämättä lähteä enää korjaamaan uudelleen toteutettavilla kestopigmentoinneilla tai microbladingilla. Esimerkiksi hentoja ja vaaleita microblading-kulmia pystytään usein korjaamaan suoraan uudella microblading-vahvistuksella, tai tekemällä ensin pigmentointien vaalennus (1-2 käsittelykertaa) ja tämän jälkeen uudet microblading-kulmat. Jos vanhat pigmentoinnit tai microbladingit ovat kuitenkin todella tummat, leveät tai syvälle ihoon tehdyt, on niitä monesti mahdotonta saada kauniiksi pelkällä päälle tehtävällä microblading-vahvistuksella.

Huom! Vanhojen pigmentointien ja microbladingien korjaus vaatii aina ensin konsultoinnin tekijän kanssa. Suosittelemme varaamaan konsultointiajan tekijälle, joka tekee kestopigmentointeja, microblading-kulmia sekä pigmentointien poistoa. (Galina V./ Iso Omena)

Sattuuko microbladingien / kestopigmentointien poisto?

Se miltä pigmentointien poisto tuntuu, riippuu paljon asiakkaasta, asiakkaan ihosta, hoidettavasta alueesta, vanhoista pigmentoinneista ja mahdollisesta arpikudoksesta sekä erityisesti käytettävästä poistomenetelmästä. Erityisesti laser on monesti kivulias tai jopa todella kivulias. SC Color X tuntuu usein jonkin verran epämiellyttävältä, mutta on kivuttomampi kuiin itse microblading- tai kestopigmentointikäsittely.

Pigmentoinnin poistossa käytettävät tuotteet

Pigmentointien (tatuoinnit, kestopigmentoinnit ja microblading) poistossa käytämme SC Color X -menetelmää.

Kontraindikaatiot – Esteet pigmentoinnin poistolle

 • Ihosyöpä
 • Vitiligo
 • Sydänsairaus
 • Sydämen sivuääni
 • Sydämen tahdistaja
 • Korkea verenpaine
 • Matala verenpaine
 • HIV
 • Hepatiitti B tai C
 • Verenvuototauti
 • Leukemia
 • Diabetes
 • Epilepsia

Hoidettavalla alueella oleva:

 • Ihottuma
 • Psoriasis
 • Märkärupi
 • Akne
 • Ihotulehdus
 • Ruusufinni

Kotihoito-ohjeet pigmentoinnin poiston jälkeen

1. Pidä käsitelty alue kuivana

Pigmentoinnin poiston jälkeen, on tärkeää pitää käsitelty alue kuivana. Mikäli kosteutta pääsee valkosoluihin, tai käsitelty alue on kosketuksissa veden kanssa, käytä puhdasta topsipuikkoa kosteuden poistamiseen.

2. Anna ruven muodostua ja irrota rauhassa

Käsitellylle alueelle muodostuu rupi muutaman päivän kuluessa. Älä revi, raavi, hankaa tai poista rupea ennenaikaisesti. Rupi irtoaa itsestään vähitellen 7-14 vuorokauden sisällä toimenpiteestä.

3. Suojaa käsitelty alue kosteudelta

Suojaa käsiteltyä aluetta hyvin kosteudelta, käyttämällä vettä hylkivää sidettä tai laastaria käsitellyllä alueella suihkun yhteydessä. Käytä laastaria vain tilapäisesti. Hoidetun alueen ei tulisi vettyä/muhia laastarin alla pitkiä aikoja. Älä käytä saippuaa hoidetulla alueella! Paranemisprosessin ajan tulee välttää uintia, saunaa, höyryä sekä hoidetun alueen suihkuttelua/kastelua. Lyhytkestoinen 1-2 minuutin vesikosketus (ei suoraa suihkutusta/kastelua) ei vielä vaaranna hoitotulosta. Kuivaa kosteus puhtaalla vanulapulla kevyesti taputellen.

4. Kutina

Käsitelty alue saattaa kutista, mikä on normaalia. Voimakasta kutinaa voi lievittää apteekista saatavalla tuotteella. Älä kuitenkaan raavi hoidettua aluetta, sillä käsitellyn alueen raapiminen paranemisprosessin aikana voi altistaa alueen arpeutumiselle.

5. Ruven irtoaminen

Kun rupi on poistunut 7-14 vuorokauden kuluessa toimenpiteestä, näyttää käsitelty hoitoalue vielä jonkin aikaa punertavalta. Käytä hoidetulle alueelle heti ruven poistumisen jälkeen rauhoittavaa hoitovoidetta. Käytä hoitovoidetta aina myös pesun jälkeen. Ihon väri palaa vähitellen normaaliksi 2-3 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

6. Mahdollisen bakteeri-infektion hoito

Mikäli epäilet mahdollista bakteeri-infektiota, ota yhteyttä liikkeeseemme. Bakteeri-infektion hoidossa käytä hoidettavalle alueelle apteekista ilman reseptiä saatavaa 2% vetyperoksidiliuosta sekä Basibact-voidetta tai Basibact-jauhetta rupea ympäröivälle iholle. Mikäli oireet jatkuvat, ota yhteyttä lääkäriin.

7. Hoitoalueen tarkistaminen & uusintakäsittely

Hoidettu alue voidaan tarkistaa, kun iho on täysin parantunut edellisestä toimenpiteestä, eli 2-3 kuukauden kuluttua hoidosta. Jos poistettava väri ei ole vaalentunut riittävästi tai poistunut kokonaan, voidaan pigmentoinnin poisto uusia 2-3 kuukauden kuluttua, kun käsitelty alue on täysin parantunut.