Perinteiset kasvohoidot
Beautywiki by Blue Lagoon
Beautywiki by Blue Lagoon
Perinteisestä kasvohoidosta voidaan käyttää myös nimitystä “tavallinen kasvohoito” tai “klassinen kasvohoito”. Yhteistä tavallisille kasvohoidoille on niiden kesto ja sisältö. Perinteiset kasvohoidot eivät yleensä sisällä erikois- tai laitehoitoja, mutta perinteisiin kasvohoitoihin on usein mahdollista yhdistää lisäpalveluna erilaisia laitehoitoja.
Perinteinen kasvohoito alkaa tyypillisesti ihon puhdistuksella ja ihoanalyysillä, jossa kosmetologi tutkii asiakkaan ihoa sekä kyselee asiakkaalta muun muassa ihon kotihoidosta. Ihoanalyysin jälkeen iho tyypillisesti kuoritaan rakeellisella tai rakeettomalla kuorinta-aineella. Kuorinnan jälkeen iho usein lämmitetään joko höyryttämällä tai lämmintä haudetta käyttämällä, mikäli iholle tehdään ihonpuhdistus. Usein ennen ihonpuhdistusta tehdään kasvojen ja rinnan alueen hieronta. Ihonpuhdistus voidaan tehdä perinteistä komedorautaa käyttäen (=mekaaninen ihonpuhdistus) tai esimerkiksi ultraäänen avulla. Lopuksi iholle laitetaan sopiva naamio, jonka jälkeen kosmetologi levittää iholle sopivat loppuhoitotuotteet. Loppuhoitotuotteita ovat esimerkiksi kasvosuihkeet, seerumit, silmänympärystuotteet, kasvogeelit ja -voiteet.
Perinteisen kasvohoidon kesto ilman lisäpalveluita on usein noin 60-90 minuuttia. Hoidon kestoon vaikuttaa käytettävien tuotteiden määrä, tuotteiden vaikutusajat sekä hieronnan kesto.
Perinteinen kasvohoito on hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi kasvohoidoksi. Kasvohoidon yhteydessä kosmetologi antaa suosituksen iholle sopivasta jatkohoidosta sekä kotona että hoitolassa. Perinteinen kasvohoito sopii hyvin ihon hyvinvointia ja tasapainoa ylläpitäväksi hoidoksi, sekä iho-ongelmia ennaltaehkäiseväksi hoidoksi. Perinteiset kasvohoidot sopivat myös hemmotteluun ja rentoutukseen, sillä ne eivät tyypillisesti aiheuta kipua.
Perinteinen kasvohoito voi olla hyvä hoitovaihtoehto myös ongelmaihon ensimmäiseksi hoitolahoidoksi. Käytettävät hoitotuotteet valitaan aina asiakkaan ihotyypin mukaan, joten hoito on turvallinen kaikenlaisille ihoille. Kosteusköyhä, epäpuhdas sekä akneiho voivat saada suurtakin apua perinteisestä kasvohoidosta. Sitkeiden iho-ongelmien tuloksellinen hoito voi kuitenkin usein vaatia tehokkaampia erikoishoitoja.
Ultraäänipuhdistus on hellävarainen tapa kuoria ja syväpuhdistaa ihoa. Ultraäänilaitteen hoitopään ultraäänivärähtely yhdessä hoitonesteen kanssa liuottaa huokosissa olevaa talia ja epäpuhtauksia, samalla kuorien ja kirkastaen ihoa. Iho näyttää ja tuntuu kirkkaammalta ja terveemmältä ultraäänipuhdistuksen jälkeen.
Mekaanisessa puhdistuksessa iho ensin höyryn avulla lämmitetään ja valmistetaan puhdistukseen. Ihosta puhdistetaan käsin tai komedoraudan avulla komedoja eli mustapäitä, miliumeja ja muita tukkeumia. Mekaaninen puhdistus tuntuu usein hieman epämiellyttävältä. Kerrothan heti kosmetologille, jos puhdistus tuntuu todella ikävältä. Usein ultraäänipuhdistus tai sen ja mekaanisen puhdistuksen yhdistelmä onkin kipuherkälle parempi vaihtoehto. Mekaanisen puhdistuksen jälkeen iho voi punoittaa, mutta mekaaninen puhdistus on tehokas tapa puhdistaa epäpuhtauksia iholta. Kosmetologi voi myös poistaa hoidossa miliumeja, keratiinin täyttämiä pieniä valkoisia näppyjä. Miliumeja ilmaantuu usein silmien läheisyyteen, poskille ja otsalle, usein varsinkin kuivalle tai atooppiselle ihotyypille.