Pedikyyri

Kauniit ja hyvinvoivat jalat!

Pedikyyri

Pedikyyripalvelun peruspedikyyriin kuuluu jalkojen liotus ja kynsien käsittely. Voit valita lisäpalveluina ihoa kirkastavan kuorinnan ja jalkojen ihoa viilentävän ja pehmentävän maskin. Lisäpalvelumme sisältävät myös hemmottelevan 15 tai 30min hieronnan. Jos sinulla on toiveita hieronnan voimakkuuteen tai muuhun liittyen, kerrothan ne kosmetologille niin hän ottaa ne huomioon.Hoidamme jalkojesi kovettumia, känsiä, sarveistumia, kuivuutta, paksuuntuneita kynsiä sekä kynnet muotoillaan ja kynsinauhat siistitään. Voit valita myös kynsien lakkauksen joko Shellacilla tai tavallisella lakalla.

Räätälöitävä sopii sinulle, jos haluat perusteellisen ja hemmottelevan hoidon omien tarpeidesi mukaan. Kerrothan myös kosmetologille, jos sinua erityisesti vaivaa tai huolettaa jokin jalkoihisi liittyvä asia, tai jos haluat sille erityistä huomiota hoidossa. Jos sinulla on erityisen haastavat jalat tai 1 tyypin diabetes, suosittelemme aina kääntymään jalkahoitajan puoleen.  Suosittelemme varaamaan Pedikyyri all inclusive-palvelun silloin, jos jaloissasi on useampia ongelmia hoidettavana, jotta kosmetologimme ehtii paneutua niihin huolellisesti.

 

Soft pedicure 60€

Liotus+kynsien käsittely, kevyt raspaus tai kuorinta, 15min hieronta.

 

Superior pedicure 75€

Liotus+kynsien käsittely, kovettumat 30min (tai kevyt raspaus ja kuorinta), 15min hieronta.

 

Pedicure all inclusive 120€

Liotus+kynsien käsittely, kevyt kovettumien käsittely, kuorinta, naamio, 15min hieronta, Shellac-lakkaus.

Jalkojen kotihoito

Kotona jalkoja tulisi hoitaa päivittäin kosteusvoiteella. Muista hieroa voide myös kynsinauhoille! Kotona lyhennä kynsiä kynsisaksilla tai kynsileikkureilla, mutta älä liian lyhyeksi, koska kynnen tehtävä on suojata ihoa. Liian lyhyeksi leikatut kynnet voivat aiheuttaa varpaanpäiden kipeytymistä ja hankautumista sekä kynnen kasvamista sisään. Korkeintaan kerran kuukaudessa voit ohentaa sarveistumia tai kovettumia kevyesti raspaamalla tai hohkakivellä. Kotona voit myös kuoria jalkoja tai käyttää jaloille tarkoitettuja naamioita.

Kontraindikaatiot

Emme suosittele pedikyyriä jos sinulla on:

  • Jalkojen alueella haavoja
  • Jalkojen alueella tulehduksia
  • Jalkojen alueella tarttuvia ihotauteja.
  • Jalkojen alueella verenkierrollisia tai hermostollisia häiriöitä tai vaikeita iho- tai kynsiongelmia ja sinulla on diabetes.

Jalkojen ongelmat ja vaivat

Jalkojen ongelmana voi olla jalkojen rakennemuutokset, jotka voivat aiheuttaa myös ihomuutoksia. Rakennemuutoksien hoidossa kuten jalan poikittais- tai pitkittäiskaarien laskeutumisessa kannattaa kääntyä jalkojenhoitajan, jalkaterapeutin, lääkärin tai ortopedin puoleen. Kosmetologi voi hoitaa kuitenkin näiden aiheuttamia ihomuutoksia kuten liikasarveistumaa, kovettumia ja känsiä. Iho on paksuimmillaan jalkapohjissa ja kämmenissä. Ihon suojautuessa rasitusta vastaan se paksuuntuu entisestään.

Vettymä / hautuma varpaanvälissä

Varpaanvälien vettymiä voi tulla helposti kosteisiin, hikoileviin tai ahtaisiin varpaiden väleihin. Myös kapeakärkiset ja puristavat kengät voivat altistaa varpaiden välien hautumiselle. Rikkinäinen iho toimii helppona porttina erilaisille bakteereille ja infektioille. Erityisesti jalkojen sieni-infektio tarttuu helposti rikkinäisen varpaanvälin kautta. Sieni-infektio voi tulla jalkoihin tai kynsiin. Jalka-tai kynsisienen varmistaa laboratoriokokeissa lääkäri, joka osaa ohjata potilasta oikeanlaisessa hoidossa.

Kuivat jalkapohjat

Jalkojen iho voi kuivuessaan hilseillä ja pahimmillaan halkeilla. Jalkapohjan halkeamia eli pykimiä syntyy jalkoihin kohdistuneen rasituksen tai niiden liiallisen kuivumisen seurauksena. Ikääntymisen myötä myös jalkojen iho ohenee, mikä monesti lisää jalkapohjien kuivuutta. Kuivuuden ja halkeilun hoidossa tärkeintä on säännöllinen ihon kosteutus. Jalkavoiteen tulisi olla riittävän rasvainen ja asiakkaan käyttötarkoitusta palveleva. Kosmetologi osaa jalkahoidon yhteydessä neuvoa oikeanlaisen jalkavoiteen valinnassa.

Kovettumat

Kovettumaa tai liikasarveistumaa muodostuu, kun ihon sarveissolukerros paksuuntuu suojautumalla ulkoisilta rasituksilta. Ihon ärsytys, kuten paine, puristus tai hankaus saa aikaan ihon paksuuntumisen. Kovettuma näkyy iholla kiiltävänä ja sileänä paksuna ihona. Kovettuma tai osa siitä saattaa muodostua känsäksi, jos siihen kohdistuva ärsytys ei lievene. Kovettumia tulee usein kantapäähän, päkiään ja varpaiden sivuun. Kovettumia esiintyy kaiken ikäisillä, mutta erityisesti iän sekä elintapojen aiheuttamat muutokset herkistävät kovettumien synnylle. Kosmetologi voi poistaa kovettumaa veitsellä, poralla ja/tai raspilla.

Känsä

Känsä on kovettuma, joka on pienellä ihoalueella. Niitä sijaitsee tyypillisesti varpaiden päällä tai väleissä, jalkapohjissa, päkiässä, kantapäässä, vaivaisenluun tai vasaravarpaan päällä tai kynnen alla tai sen reunassa. Känsä voi olla arka tai kivulias, jos sen kartion muotoinen kärki painaa hermoa. Känsät voivat olla kovia tai pehmeitä, jos känsä on tulehtunut tai märkivä on hyvä olla yhteydessä lääkäriin tai jalkojenhoitajaan. Vääränlaiset jalkineet voivat altistaa känsille, mutta suurin osa känsistä syntyy jalkojen poikkeavan rakenteen tai rakennemuutoksen seurauksena. Känsää ja jalkapohjan syylää voi olla vaikea erottaa toisistaan. Känsiä voidaan poistaa jalkahoidossa veitsellä tai poralla.

Syylä

Jalkapohjan syylät kasvavat sisäänpäin ihoon eivätkä ole koholla kuten muualla. Syylän erottaa monesti sen tummista pisteistä, jotka ovat syylän verisuonia. Syylän päälle voi myös kehittyä kovettumaa. Kosmetologi voi poistaa kovettumaa syylän päältä, mutta jalkapohjan syylän parantaminen vaatii usein lääkärin suorittamaa polttamista tai jäädyttämistä. Apteekin itsehoitotuotteet monesti vain pehmittävät syylän päällä olevaa kovettumaa, poistamatta syylää. Käsien syylät ovat monesti helppohoitoisempia kuin jalkapohjan syylät.

Paksuuntunut kynsi

Samoin kuten iho, myös kynnet voivat paksuuntua. Paksuuntumisen taustalla voi olla kynteen kohdistuva rasite, paine tai trauma. Jos yksi kynsi paksuuntuu, syy on yleensä ulkoisessa ärsykkeessä. Jos lähes kaikki kynnet ovat paksuuntuneet, on vaikuttavana tekijänä usein diabetes, psoriasis, ikääntyminen tai kynsisairaus. Liian pienet ja puristavat kengät voivat myös aiheuttaa rasitusta, jonka takia kynnet alkavat paksuuntua. Kynttä voidaan viilata ohuemmaksi, mutta tärkeää on selvittää mistä ongelma voisi johtua, ja sen pohjalta suunnitella ongelmaan sopiva ratkaisu.

Sisäänkasvanut kynsi

Kun kynnen reuna painautuu kynsivalliin, sitä kutsutaan sisäänkasvaneeksi kynneksi. Ongelmaa voi pahentaa sukan tai kynnen puristus. Kynsiä ei lyhentäessä saisi pyöristää liikaa reunoista, koska pyöristetty reuna alkaa helposti painautua ihoon. Kynnet tulisi leikata tai viilata varpaan pään muotoisiksi, ja kynsiin tulisi jättää riittävästi pituutta suojaamaan varpaan päätä. Myös kynnen reunalle jääneet kynsitikut voivat saada kynnen kasvamaan sisään. Sisäänkasvanut kynsi voi myös saada aikaan kynsivallin tulehduksen, jolloin punoittavaa tai märkivää ihoa tulisi rauhoittaa antibakteerisilla aineilla. Myös lääkärienkien määräämät suolakylvyt voivat rahoittaa kynsivallin tulehdusta. Jalkojenhoitoon erikoistunut jalkahoitaja voi myös tehdä kynnelle oikaisuhoitoja.

Kynsisieni

Yleinen kynsisilsa eli kynsisieni voi esiintyä myös sormissa, mutta useimmiten varpaiden kynsissä. Tälläinen infektoitunut kynsi on paksu, hauras, pinnaltaan rosoinen, laidoiltaan syöpynyt ja väriltään samean kellertävä. Kynnen pinta on epätasainen ja siinä voi olla pieniä kuoppia. Infektio voi olla yhdessä tai useammassa kynnessä. Sieni leviää kynnen alla ja voi lopulta jopa irrottaa kynnen alustastaan. Lääkäri osaa diagnosoida kynsisienen ja ohjata sen hoidossa. Valittavana on kynnen pinnalle levitettäviä tai sisäisesti otettavia lääkityksiä.

Trauma kynnessä

Esimerkiksi kova isku kynteen tai pitkänmatkanjuoksu tai hiihto epäsopivissa jalkineissa voi aiheuttaa kynteen trauman, ja saada sen irtoamaan kokonaan tyvestä. Tämä voi myös aiheuttaa kynnenalaisen verenvuodon ja kynsi voi olla hyvinkin kipeä. Usein vaiva poistuu kynnen kasvun tai uuden kynnen myötä. Kynteen kohdistuva trauma erityisesti varpaan kynsissä voi kuitenkin jättää pysyviäkin muutoksia kyseiseen kynteen.

Diabeetikon jalkojenhoito

Diabetes aiheuttaa muutoksia ääreishermostoon, suuriin verisuoniin ja hiussuoniin. Diabeetikoilla voi olla helpommin jalkaterän virheasentoja, iho haavautuu ja tulehtuu helposti, kynsimuutokset ovat yleisiä ja ihon vauriot paranevat hitaammin. Lisäksi jalkojen tuntopuutokset voivat mahdollistaa ongelmien pahentumisen  potilaan huomaamatta. Jalkahoidossa tulee käyttää erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Kotihoidossa on erityisen tärkeää päivittäinen hoito ja muutosten seuraaminen. Kovettumien tai liikasarveistumien poistossa tulee olla erityisen hellävarainen ja mahdollista raspausta tehdä erittäin kevyesti. Kotona on myös tärkeää muistaa, ettei lyhennä kynsiä liian lyhyeksi, jotta ne suojaavat varpaiden päitä.