Pedikyyrit

Pedikyyrit

Jalat kantavat koko kehomme painon, joten ne vaativat erityistä hoitoa ja huolenpitoa. Hoito ja jalkojen ihon kosteuttaminen kotona on tietenkin tärkeää, mutta pedikyyrillä voidaan hoitaa ongelma-alueita tai vain hemmotella jalkoja ja pitää kynnet upeina!

Jalkahoidossa voidaan hoitaa jalkojen kuivuutta, kovettumia, känsiä tai paksuuntuneita varpaan kynsiä. Jalan rakenne sekä elintavat vaikuttavat jalkojen hyvinvointiin, joten jalkojen ongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä. Säännölliset jalkahoidot toimivat myös ongelmia ennaltaehkäisevänä hoitona, sekä helpottavat mahdollisten ongelmien varhaista havaitsemista. Erityisen tärkeää jalkojen hoito on diabeetikoille sekä ikääntyville, kun jalkojen kotihoito alkaa vaikeutua. Myös raskauden aikana jalkahoito rentouttaa ja keventää oloa.

Löydä sinulle sopivin jalkahoito

 • Soft pedicure

  Soft pedicure on kevyin jalkahoitomme, ja suosittelemme tätä hoitoa silloin, kun jalkasi ovat melko hyvässä kunnossa, ja kaipaat vain kevyttä ja jalkojen hyvinvointia ylläpitävää hoitoa. Hoito sopii hyvin myös esimerkiksi raskaana oleville asiakkaille, mikäli jalkapohjat ovat hyvässä kunnossa.

  Emme suosittele Soft pedicure -hoitoa, mikäli jaloissasi on kovettumia, känsiä tai vaativampaa hoitoa tarvitsevat kynnet.

  Soft pedicure sisältää jalkojen kylvetyksen, kynsien käsittelyn, kevyen raspauksen tai jalkojen kuorinnan sekä 15 minuutin jalkahieronnan.

 • Superior pedicure

  Superior pedicure on klassinen jalkahoito, jonka yhteydessä ehdimme hoitamaan myös jalkojen kovettumia. Suosittelemme Superior pedicure -hoitoa, kun kaipaat klassista jalkahoitoa ilman lakkausta. Tämä hoito sopii hyvin myös iäkkäämpien asiakkaiden jalkojen hoitoon.

  Mikäli jaloissasi on todella paljon kovettumia tai känsiä tai kyntesi tarvitsevat vaativampaa hoitoa, suosittelemme varaamaan ajan Pedicure all inclusive -hoitoon, joka on pisin ja kattavin jalkahoitomme.

  Superior pedicure -jalkahoito sisältää jalkojen kylvetyksen, kynsien käsittelyn, jalkojen kovettumien hoidon (30 min.) tai jalkojen kevyen raspauksen ja kuorinnan sekä 15 minuutin jalkahieronnan.

 • Pedicure all inclusive

  Pedicure all inclusive on kattavin jalkahoitomme, ja suosittelemmekin tätä palvelua silloin, kun jalkapohjasi tai kyntesi kaipaavat enemmän hoitoa tai kun haluat kaiken kattavan ja hemmottelevan jalkahoitoelämyksen! Pedicure all inclusive sisältää myös varpaiden kynsien kesto- tai geelilakkauksen, joten suosittelemme tätä hoitoa myös kaikille, jotka haluavat pitää varpaiden kyntensä aina upeina! Pedicure all inclusive -jalkahoito on suosittu palvelu heti kesäloman alkajaisiksi, ennen lomamatkaa sekä lahjaksi annettavaksi.

  Pedicure all inclusive sisältää jalkojen kylvetyksen, kynsien kevyen käsittelyn (viilaus ja kynsinauhat), kovettumien kevyen käsittelyn, 15 minuutin jalkahieronnan, kuorinnan ja naamion jaloille sekä varpaiden yksivärisen CrystaLac-lakkauksen.

 • Jalkahoitojen lisäpalvelut

  Voit yhdistää jalkahoitoosi myös erilaisia lisäpalveluita, kuten jalkanaamion, jalkojen hemmottelevan hieronnan tai geelilakkauksen. Teemme varpaiden kynsille myös koristeellisia All inclusive -geelilakkauksia, jolloin varpaiden kynnet voidaan koristella esimerkiksi pienillä koristekivillä, maalauksilla tai glittereillä.

  Ammattilaistemme koristeluosaamisessa voi olla eroavaisuuksia, joten suosittelemme tutustumaan ammattilaistemme työnäytteisiin ennen ajan varaamista, jotta löydät juuri sinulle sopivimman tekijän.

Varpaiden geelilakkaus

Teemme varpaiden lakkauksia geelilakkauksella. Pedicure all inclusive -jalkahoitomme sisältää myös varpaiden geelilakkauksen, jonka lisäksi voit valita myös muiden jalkahoitojemme yhteyteen lisäpalveluna tehtävän CrystaLac-geelilakkauksen. Voit myös varata ajan pelkkään varpaiden kynsien geelilakkaukseen. Teemme myös  geelilakkaushuoltoja varpaille, jotta voit pitää varpaidesi kynnet aina upeina!

Kestolakkauksen (Shellac) ja geelilakkauksen (CrystaLac) erot:

Kestolakkaus on kevyt vaihtoehto. Kestolakkaus muistuttaa ulkonäöltään hyvin paljon perinteistä ilmakovetteista kynsien lakkausta, mutta kovetus tehdään UV-valossa. Näin saadaan aikaiseksi perinteistä ilmakovetteista lakkausta pidempikestoinen kynsien lakkaus.

CrystaLac-geelilakkaus on keveydeltään kestolakkauksen ja luonnonkynnen vahvistuksen välissä. Geelilakkaus antaa jo hieman tukea ja kestävyyttä kynnelle. Sillä pystytään myös korjaamaan kynnen pieniä epätasaisuuksia. Lakkaus on silti erittäin kevyt ja luonnollisen näköinen. Geelilakkaus soveltuu normaaleille ja heikommille sekä ohuemmille kynsille. Se soveltuu myös erinomaisesti aktiivisempaan elämäntyyliin.

Miksi geelilakkaus on tavallista lakkausta parempi vaihtoehto varpaiden kynsille?

Varpaiden kynnet kasvavat sormien kynsiä huomattavasti hitaammin, joten geelilakkaus kestää varpaissa hyvänä todella pitkään. UV-kovetteiset geelilakat jättävät varpaiden kynsien pinnan kauniin tasaiseksi ja kiiltäväksi. Monet asiakkaat arvostavat tätä, sillä varpaiden kynsissä saattaa monesti olla pieniä epätasaisuuksia. Geelilakkaus kestää myös mm. aurinkoa ja kloorivettä huomattavasti tavallista lakkausta paremmin. Varpaissa geelilakkaukset lähtevät tyypillisesti pois kynsien kasvaessa. Koko varpaan kynnen uudistumiseen menee tyypillisesti aikaa useampi kuukausi. Tavallinen kynsilakka kuluu varsinkin kesäisin nopeasti, ja jo alle viikossa tavallinen kynsilakka saattaa haalistua tai halkeilla.

Geelilakkasävyt & kynsikoristeet

Liikkeistämme löytyy monipuolinen valikoima CrystaLacin lakkoja. Sävyvalikoimaan kuuluvat ns. perusvalikoima, liikkeiden omat sävyt sekä sesonkivärit. Huomioithan, että kaikkia esimerkiksi somekuvissa näkyviä lakkasävyjä ei välttämättä aina ole saatavilla kaikista toimipisteistä, sillä liikekohtaisissa sävyvalikoimissa voi olla eroja.

Palveluvalikoimamme sisältää myös koristeellisen all inclusive -lakkauksen, joka sisältää toivomasi koristeet. Pyydämme sinua kuitenkin ystävällisesti huomioimaan, että ammattilaisemme ovat yksilöitä omine vahvuuksineen, ja koristeluosaamisessa voi olla eroja. Jos sinulla on toiveissa tietty koristelutyyli tai vaativampi toteutus, suosittelemme sinua tutustumaan tiimi -sivultamme tekijöidemme työnäytteisiin, jotta löydät juuri sinulle sopivimman lakkausammattilaisen.

Geelilakkauksen poisto

Geelilakkaus on tyypillisesti vaivattominta poistaa sähköviilaa käyttäen. Jotkin geelilakat voidaan myös poistaa liuottamalla, mikä tekee poistosta hieman hitaampaa. Mikäli haluat eroon geelilakkauksestasi, olisi se hyvä poistaa oikeaoppisesti viilaamalla tai liuottamalla. Geelilakkausta ei tulisi koskaan repiä pois.

Mikäli sinulla on muualla tehty kesto- tai geelilakkaus, tulee sinun ensin varata aika geelilakkauksen poistoon ja tämän jälkeen voit varata ajan uuteen kesto- tai geelilakkaukseen Blue Lagoonissa. Emme valitettavasti huolla muualla tehtyjä kesto- tai geelilakkauksia.

Jalkojen ongelmat ja vaivat

Vettymä / hautuma varpaanvälissä

Varpaanvälien vettymiä voi tulla helposti kosteisiin, hikoileviin tai ahtaisiin varpaiden väleihin. Myös kapeakärkiset ja puristavat kengät voivat altistaa varpaiden välien hautumiselle. Rikkinäinen iho toimii helppona porttina erilaisille bakteereille ja infektioille. Erityisesti jalkojen sieni-infektio tarttuu helposti rikkinäisen varpaanvälin kautta. Sieni-infektio voi tulla jalkoihin tai kynsiin. Jalka-tai kynsisienen varmistaa laboratoriokokeissa lääkäri, joka osaa ohjata potilasta oikeanlaisessa hoidossa.

Kuivat jalkapohjat

Jalkojen iho voi kuivuessaan hilseillä ja pahimmillaan halkeilla. Jalkapohjan halkeamia eli pykimiä syntyy jalkoihin kohdistuneen rasituksen tai niiden liiallisen kuivumisen seurauksena. Ikääntymisen myötä myös jalkojen iho ohenee, mikä monesti lisää jalkapohjien kuivuutta. Kuivuuden ja halkeilun hoidossa tärkeintä on säännöllinen ihon kosteutus. Jalkavoiteen tulisi olla riittävän rasvainen ja asiakkaan käyttötarkoitusta palveleva. Kosmetologi osaa jalkahoidon yhteydessä neuvoa oikeanlaisen jalkavoiteen valinnassa.

Kovettumat

Kovettumaa tai liikasarveistumaa muodostuu, kun ihon sarveissolukerros paksuuntuu suojautumalla ulkoisilta rasituksilta. Ihon ärsytys, kuten paine, puristus tai hankaus saa aikaan ihon paksuuntumisen. Kovettuma näkyy iholla kiiltävänä ja sileänä paksuna ihona. Kovettuma tai osa siitä saattaa muodostua känsäksi, jos siihen kohdistuva ärsytys ei lievene. Kovettumia tulee usein kantapäähän, päkiään ja varpaiden sivuun. Kovettumia esiintyy kaiken ikäisillä, mutta erityisesti iän sekä elintapojen aiheuttamat muutokset herkistävät kovettumien synnylle. Kosmetologi voi poistaa kovettumaa veitsellä, poralla ja/tai raspilla.

Mikäli sinulla on paljon kovettumia jaloissa, suosittelemme, että varaat ajan Pedicure all inclusive -jalkahoitoon. Palvelu voidaan räätälöidä sinun tarpeitasi varten, ja joitakin osa-alueita hoidosta voidaan korvata esimerkiksi perusteellisemmalla kovettumien poistolla.

Känsä

Känsä on kovettuma, joka on pienellä ihoalueella. Niitä sijaitsee tyypillisesti varpaiden päällä tai väleissä, jalkapohjissa, päkiässä, kantapäässä, vaivaisenluun tai vasaravarpaan päällä tai kynnen alla tai sen reunassa. Känsä voi olla arka tai kivulias, jos sen kartion muotoinen kärki painaa hermoa. Känsät voivat olla kovia tai pehmeitä, jos känsä on tulehtunut tai märkivä on hyvä olla yhteydessä lääkäriin tai jalkojenhoitajaan. Vääränlaiset jalkineet voivat altistaa känsille, mutta suurin osa känsistä syntyy jalkojen poikkeavan rakenteen tai rakennemuutoksen seurauksena. Känsää ja jalkapohjan syylää voi olla vaikea erottaa toisistaan. Känsiä voidaan poistaa jalkahoidossa veitsellä tai poralla.

Mikäli sinulla on paljon känsiä jaloissa, suosittelemme, että varaat ajan Pedicure all inclusive -jalkahoitoon. Palvelu voidaan räätälöidä sinun tarpeitasi varten, ja joitakin osa-alueita hoidosta voidaan korvata esimerkiksi perusteellisemmalla känsien poistolla.

Syylä

Jalkapohjan syylät kasvavat tyypillisesti sisäänpäin ihoon eivätkä ole välttämättä koholla kuten muualla. Syylän erottaa monesti sen tummista pisteistä, jotka ovat syylän verisuonia. Syylän päälle voi myös kehittyä kovettumaa. Kosmetologi voi poistaa kovettumaa syylän päältä, mutta jalkapohjan syylän parantaminen vaatii usein lääkärin suorittamaa polttamista tai jäädyttämistä. Käsien syylät ovat monesti pinnallisempia ja helppohoitoisempia kuin jalkapohjan syylät. Nykyisin apteekista löytyy myös tehokkaita tuotteita syylien poistoon, kuten muurahaishappoa sisältäviä tuotteita. Suosittelemme konsultoimaan syylän poistoon lääkäriä, jalkahoitajaa tai apteekin henkilökuntaa.

Emme valitettavasti poista syyliä jalkahoitojemme yhteydessä, sillä ne ovat virusperäisiä, ja vaativat lääkäri tai koulutetun jalkahoitajan hoitoa.

Paksuuntunut kynsi

Samoin kuten iho, myös kynnet voivat paksuuntua. Paksuuntumisen taustalla voi olla kynteen kohdistuva rasite, paine tai trauma. Jos yksi kynsi paksuuntuu, syy on yleensä ulkoisessa ärsykkeessä. Jos lähes kaikki kynnet ovat paksuuntuneet, on vaikuttavana tekijänä usein diabetes, psoriasis, ikääntyminen tai kynsisairaus. Liian pienet ja puristavat kengät voivat myös aiheuttaa rasitusta, jonka takia kynnet alkavat paksuuntua. Kynttä voidaan viilata ohuemmaksi, mutta tärkeää on selvittää mistä ongelma voisi johtua, ja sen pohjalta suunnitella ongelmaan sopiva ratkaisu.

Sisäänkasvanut kynsi

Kun kynnen reuna painautuu kynsivalliin, sitä kutsutaan sisäänkasvaneeksi kynneksi. Ongelmaa voi pahentaa sukan tai kynnen puristus. Kynsiä ei lyhentäessä saisi pyöristää liikaa reunoista, koska pyöristetty reuna alkaa helposti painautua ihoon. Kynnet tulisi leikata tai viilata varpaan pään muotoisiksi, ja kynsiin tulisi jättää riittävästi pituutta suojaamaan varpaan päätä. Myös kynnen reunalle jääneet kynsitikut voivat saada kynnen kasvamaan sisään. Sisäänkasvanut kynsi voi myös saada aikaan kynsivallin tulehduksen, jolloin punoittavaa tai märkivää ihoa tulisi rauhoittaa antibakteerisilla aineilla. Myös lääkärienkin määräämät suolakylvyt voivat rauhoittaa kynsivallin tulehdusta. Jalkojenhoitoon erikoistunut jalkahoitaja voi myös tehdä kynnelle oikaisuhoitoja.

Kynsisieni

Yleinen kynsisilsa eli kynsisieni voi esiintyä myös sormissa, mutta useimmiten varpaiden kynsissä. Tällainen infektoitunut kynsi on paksu, hauras, pinnaltaan rosoinen, laidoiltaan syöpynyt ja väriltään samean kellertävä. Kynnen pinta on epätasainen ja siinä voi olla pieniä kuoppia. Infektio voi olla yhdessä tai useammassa kynnessä. Sieni leviää kynnen alla ja voi lopulta jopa irrottaa kynnen alustastaan. Lääkäri osaa diagnosoida kynsisienen ja ohjata sen hoidossa. Valittavana on kynnen pinnalle levitettäviä tai sisäisesti otettavia lääkityksiä.

Trauma kynnessä

Esimerkiksi kova isku kynteen tai pitkänmatkanjuoksu tai hiihto epäsopivissa jalkineissa voi aiheuttaa kynteen trauman, ja saada sen irtoamaan kokonaan tyvestä. Tämä voi myös aiheuttaa kynnenalaisen verenvuodon ja kynsi voi olla hyvinkin kipeä. Usein vaiva poistuu kynnen kasvun tai uuden kynnen myötä. Kynteen kohdistuva trauma erityisesti varpaan kynsissä voi kuitenkin jättää pysyviäkin muutoksia kyseiseen kynteen.

Diabeetikon jalkojenhoito

Diabetes aiheuttaa muutoksia ääreishermostoon, suuriin verisuoniin ja hiussuoniin. Diabeetikoilla voi olla helpommin jalkaterän virheasentoja, iho haavautuu ja tulehtuu helposti, kynsimuutokset ovat yleisiä ja ihon vauriot paranevat hitaammin. Lisäksi jalkojen tuntopuutokset voivat mahdollistaa ongelmien pahentumisen  potilaan huomaamatta. Diabeetikon jalkahoidossa tuleekin käyttää erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta.

Kotihoidossa on erityisen tärkeää jalkojen päivittäinen hoito ja muutosten seuraaminen. Kovettumien tai liikasarveistumien poistossa tulee olla erityisen hellävarainen ja mahdollista raspausta tehdä erittäin kevyesti. Kotona on myös tärkeää muistaa, ettei lyhennä kynsiä liian lyhyeksi, jotta ne suojaavat varpaiden päitä.

Huomioithan, että jalkahoidot toteuttaa liikkeissämme aina kosmetologi. Mikäli sinulla on 1-tyypin diabetes tai muita haasteita jaloissasi, suosittelemme kääntymään jalkahoitajan puoleen.

Hinnasto

Pedikyyrit

Jalat kantavat koko kehomme painon, joten ne vaativat erityistä hoitoa ja huolenpitoa. Hoito ja jalkojen ihon kosteuttaminen kotona on tietenkin tärkeää, mutta pedikyyrillä voidaan hoitaa ongelma-alueita tai vain hemmotella rasittuneita jalkoja.

Tutustu tarkemmin jalkahoitoihimme & katso kuvat

Lisäpalvelu – Naamio jaloille 15 min

Tämän lisäpalvelun voi varata vain pedikyyrin yhteyteen.

15 €

Lisäpalvelu – CrystaLac -lakkauksen poisto (pedikyyrin yhteydessä)

Sisältää CrystaLac -geelilakkauksen poiston pedikyyrin yhteydessä.

15 €

Lisäpalvelu yksivärinen CrystaLac-lakkaushuolto

Tämän lisäpalvelun voi varata vain pedikyyrin yhteyteen, mikäli sinulla on Blue Lagoonissa tehty varpaiden CrystaLac-lakkaus.

45 €

Lisäpalvelu – Jalkojen hieronta

Sis. jalkojen pyyhinnän ja 30 min hieronnan. Tämän palvelun voi varata vain pedikyyrin yhteyteen.

49 €

Lisäpalvelu – CrystaLac-lakkaus 30 min

Uusi yksivärinen CrystaLac-lakkaus. Tämän lisäpalvelun voi varata vain pedikyyrin yhteyteen.

50 €

Geelilakkauksen poisto

Hoito sisältää varpaiden kynsien geelilakkauksen poiston sähköviilaa käyttäen. Lisäksi hoidon yhteydessä tehdään varpaiden kynsien Business-manikyyri. Hoitoaika on noin 50 minuuttia.

50 €

Soft pedicure

Sisältää: liotus + kynsien käsittely, kevyt raspaus tai kuorinta, hieronta 15min.

60 €

Lisäpalvelu CrystaLac-lakkaus all inclusive huolto

Tämän lisäpalvelun voi varata vain pedikyyrin yhteyteen, mikäli sinulla on Blue Lagoonissa tehty varpaiden CrystaLac-lakkaus.

60 €

Yksivärinen CrystaLac-lakkaushuolto varpaille

Tämän palvelun voi varata vain, mikäli sinulla on Blue Lagoonissa tehty varpaiden CrystaLac-lakkaus.

60 €

Lisäpalvelu – CrystaLac All Inclusive -lakkaus 45 min

Tämä All Inclusive -lakkauspalvelu sisältää CrystaLac-geelilakkauksen varpaillesi haluamillasi koristeilla. Tämän hoidon yhteydessä lakkaus voidaan tehdä esimerkiksi värillisenä, ranskalaisena, liukuvärjättynä tai yhdistää lakkaukseen timantteja tai muita koristeluja!

Tämä lisäpalvelu on varattavissa vain pedikyyrin yhteydessä.

65 €

Yksivärinen CrystaLac-lakkaus varpaille

Uusi yksivärinen CrystaLac-lakkaus varpaille.

65 €

Superior pedicure

Sisältää: liotus + kynsien käsittely, kovettumat 30min(tai kevyt raspaus ja kuorinta), hieronta 15min.

75 €

CrystaLac -lakkaus all inclusive huolto varpaille

Tämän palvelun voi varata vain, mikäli sinulla on Blue Lagoonissa tehty varpaiden CrystaLac-lakkaus.

75 €

CrystaLac-lakkaus all inclusive varpaille

Uusi all inclusive -lakkaus varpaille. Tämä All Inclusive -lakkauspalvelu sisältää CrystaLac-geelilakkauksen varpaillesi haluamillasi koristeilla. Tämän hoidon yhteydessä lakkaus voidaan tehdä esimerkiksi värillisenä, ranskalaisena, liukuvärjättynä tai yhdistää lakkaukseen timantteja tai muita koristeluja!

80 €

Pedicure all inclusive

Pedikyyri all inclusive sisältää jalkojen liotuksen, kynsien kevyen käsittelyn (viilaus ja kynsinauhat), kovettumien kevyen käsittelyn, 15min hieronnan, kuorinnan, naamion ja yksivärisen CrystaLac-geelilakkauksen.

120 €

Valmistautuminen jalkahoitoon sekä jalkojen kotihoito-ohjeet

Suosittelemme, että tutustut varaamaasi palveluun jo ennen hoitoon tuloa. Olemme keränneet yleiset suositukset jalkojen kotihoidosta sekä jalkahoitoon valmistautumisesta. Tutustu ohjeisiin huolella ja ota meihin yhteyttä, mikäli sinua askarruttaa jokin asia. Ammattitaitoiset kosmetologimme auttavat sinua kaikissa ongelmatilanteissa.

Kosmetologit & manikyristit

Liikkeissämme työskentelee jalkahoitoja tekeviä kosmetologeja sekä varpaiden geelilakkauksia tekeviä manikyristejä. Suosittelemme tutustumaan ammattilaisiimme ja heidän työnäytekuviinsa, jotta löydä juuri sinulle sopivimman tekijän!

Usein kysytyt kysymykset

Jalkahoitojen sisällöt vaihtelevat paljon. Tyypillisesti jalkahoitoon kuuluu jalkojen puhdistus, kynsien käsittely sekä jalkapohjien hoito. Lyhyessä jalkahoidossa jalat ehditään hoitaa vain kevyesti, kun taas pidemmissä jalkahoidoissa on aikaa hoitaa jalkojen ongelmia kuten kovettumia ja pitkiä tai paksuuntuneita kynsiä yms. Monesti jalkahoito viimeistellään jalkojen rasvauksella, hieronnalla sekä esimerkiksi varpaiden lakkauksella.

Jalkojen säännöllinen tutkiminen ja hoito on tärkeää, sillä jalat ovat jatkuvasti kovalla rasituksella. Mm. elämäntapojen, työn, harrastusten ja iän myötä jalkoihin tulee helposti erilaisia pinnallisia tai rakenteellisia muutoksia, joita on hyvä hoitaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kynsimuutokset, kovettumat ja känsät voivat pahentuessaan muuttua kivuliaiksi. Ongelmien ennaltaehkäisy on jalkojenkin hoidossa tärkeässä roolissa. Kosmetologi / jalkahoitaja osaa neuvoa sinulle sopivimmasta hoitovälistä.

Jalkojen kotihoidossa tärkeintä on kosteuttaminen, ja raspausta on monesti hyvä välttää. Raspausta parempia vaihtoehtoja jalkojen kotihoitoon ovat jalkojen rasvaaminen, kynsinauhaöljyn käyttö sekä esimerkiksi kosteuttavat mineraalisuolakylvyt tai naamiot.

Emme suosittele geelimäisten kuorintasukkien käyttöä, sillä monesti nämä tuotteet saattavat ylikuoria ihoa. Tuote ei tunnista minkälaiseen jalkaan sukka laitetaan, ja jalkojen ihoissa voi olla suuria eroja. Varsinkin iäkkäämmillä iho voi olla hyvin ohut ja suorastaan läpikuultava kun taas joillakin jalkapohjien iho voi olla hyvin paksua ja kovettunutta. Kuorintasukkien sijaan suosittelemme jalkavoiteen käyttöä sekä hoitolassa tehtävää jalkahoitoa.

Jalkahoito ja pedikyyri tarkoittavat samaa asiaa. Pedikyyri tulee englannin kielestä sanasta pedicure ja tarkoittaa siis jalkahoitoa.