Sokerointi

Sokerointi

Sokerointi on hellävarainen, tehokas ja hygieeninen karvanpoistomenetelmä, joka samalla kuorii ihoa tehden siitä silkinpehmeän. Sokeroimalla voidaan poistaa ihokarvoja lähes kaikilta alueilta ja kaikenlaisilta ihoilta. Kaikki sokeroijamme ovat koulutettuja sokeroinnin ammattilaisia. Sokeroinnissa käytämme laadukkaita Alexandria Professionals -tuotteita. Sokerointi onkin paljon muutakin kuin karvanpoisto. Sokerointi poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja ihosta tulee kirkkaamman ja terveemmän näköinen. Sokeroinnin jälkeen kosteusvoiteet imeytyvät paremmin ja niitä on miellyttävä levittää pehmeälle, karvattomalle iholle.

 • Sokerointi vs. vahaus

  Vaha levitetään karvojen kasvusuunnan mukaisesti, jonka jälkeen vahan päälle asetetaan kuitukankainen liuska, joka irrotetaan ripeällä liikkeellä vastakarvaan. Vahan levitys isommille ihoalueille on ketterämpää kuin sokerin, minkä vuoksi vahaus on monesti hieman sokerointia edullisempi vaihtoehto.

  Sokerin etuja ovat sen luonnonmukaisuus (Alexandrian sokerimassa on täysin luonnonmukaista) ja ihoystävällisyys. Sokeri levitetään sormin iholle, jonka jälkeen sokerimassa ja karvat irrotetaan kättä kevyesti heilauttamalla. Sokeri tarttuu ainoastaan kuolleeseen ihosolukkoon, minkä vuoksi sokeri ei ärsytä ihoa yhtä herkästi kuin vaha, ja samaa ihoaluetta voidaan “työstää” myös monta kertaa sokerilla. Sokeri tarttuu hyvin myös hentoihin ja lyhyisiin karvoihin, minkä vuoksi se on erinomainen myös kasvojen alueella. Sokerilla on myös parhaimmat mahdollisuudet saada sisäänpäin kasvaneetkin ihokarvat irtoamaan.

 • Sokerointiin valmistautuminen

  Kun tulet ensimmäistä kertaa sokerointiin, karvan olisi hyvä olla 0,5-1cm pitkä, jotta se irtoaa helposti. Sheivauksesta tulisi olla 14 päivää ennen sokerointiin tuloa. Säännöllisesti sokeroituna myös tätä lyhyemmät karvat alkavat irrota. Sokerimassan levitys pitkiin karvoihin voi tuntua epämiellyttävämmältä ja ”tukistavalta”, mutta pitkiä karvoja voidaan tarvittaessa ensin lyhentää hoitolassa. Kosmetologi puhdistaa ihosi ennen sokerointia, joten sinun ei tarvitse mitenkään valmistautua sokerointiin (muuten kuin kasvattamalla hieman karvaa). Ihon kuorintaa päivää ennen sokerointia ei suositella, eikä erittäin öljypitoisten / rasvaisten tuotteiden käyttöä hoidettavalla alueella ole suositeltavaa käyttää juuri ennen hoitoon tuloa, sillä se voi aavistuksen hankaloittaa sokerin tarttumista karvoihin.

 • Ihokarvojen vähentyminen / heikkeneminen sokeroinnin avulla

  Sokeroinnin myötä karva muuttuu koko ajan hennommaksi ja lopputulos on pehmeämpi. Usein säännöllinen sokerointi surkastuttaa karvatuppea ja sen myötä johtaa pysyvään karvattomuuteen. Alkuun sopiva sokerointiväli on yleensä 3-5 viikkoa, sokeroinnin tarve riippuu omasta karvankasvustasi. Kun käyt säännöllisesti sokeroinnissa, löydätte kosmetologisi kanssa sinulle sopivan sokerointirytmin. Ensimmäiset sokerointikerrat voivat tuntua hieman ikävämmiltä, varsinkin bikinialue tai brasilialainen. Tämä riippuu täysin omasta kipukynnyksestäsi, mutta säännöllisen sokeroinnin myötä, kun karva muuttuu hennommaksi, myös ikävät tuntemukset vähenevät.

 • Sokerointimassa

  Sokeritahna on tehty täysin luonnollisista ainesosista: sokerista, vedestä, arabikumista ja sitruunamehusta. Se on niin luonnollista ja puhdasta, että voit jopa syödä sitä. Allergiset reaktiot ovat hyvin harvinaisia eikä sokeritahnan kehittelyssä ole käytetty eläinkokeita. Sokeritahna on myös täysin vegaanista. Sokeritahnaa käytetään ihonlämpöisenä, näin se on turvallinen kaikille ihoalueille, myös suonikohjuisille. Sokeritahna lähtee iholta lämpimällä vedellä, eikä se jätä ihoa tahmaiseksi, kuten perinteinen vaha.

Sisäänkasvaneet ihokarvat

Kuolleet ihosolut saattavat tukkia karvatupen suun ja estävät joskus uuden karvan esiintulon, eli karva alkaa kasvaa sisäänpäin. Tällöin iholle saattaa nousta näppylöitä ja iho saattaa kutista. Kuiva iho on alttiimpi tälle, joten ihon säännöllinen kuorinta ja kosteutus on tärkeää. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja näin uudet karvat pääsevät nousemaan iholle ongelmitta. Tarpeen mukaan kosmetologi voi poistaa sisäänpäin kasvaneita karvoja sokeroinnin yhteydessä.

Kasvojen karvanpoisto

Hellävaraisuutensa ansiosta sokeri on erinomainen vaihtoehto kasvojen alueen karvanpoistoon. Sokerin avulla kulmat saadaan siistittyä pienestä nukasta ja runsaampiinkin kulmiin saadaan luotua skarpit linjat. Lisäksi sokerilla voidaan poistaa näppärästi mm. ylähuulen ja leuan alueen ei toivottuja karvoja. Parran ja viiksien alueen karvanpoistoa emme tee lainkaan, sillä parta ja viikset ovat vahvaa karvaa, joiden poistattaminen sokerilla voi olla iholle liian raju toimenpide.

Viime vuosina koko kasvojen sokerointi on myös tullut suosituksi hoitomuodoksi. Kasvojen alueelle saattaa kasvaa pientä ja hentoa “nukkamaista” karvaa. Kun koko kasvot sokeroidaan, saadaan ihon pinta ihanan sileäksi. Kasvojen sokerointi toimiikin eräänlaisena pikakasvohoitona. Sokeri kuorii samalla iholta kuollutta ihosolukkoa, jonka lisäksi sokeri voi tarttua joihinkin mustapäihin, samalla puhdistaen ihoa. Kasvojen sokeroinnilla saadaan luotua myös täydellinen pohja meikkausta varten.

Pst…Beauty Barin -pikakasvohoitovalikoimastamme löydät Sugar Me -hoidon, joka sisältää kasvojen sokeroinnin sekä rauhoittavan savinaamion. Tutustu lisää tähän trendikkääseen pikakasvohoitoon!

Karvanpoisto vartalolta

Vartalon alueen karvanpoistoon löytyy useita vaihtoehtoja, kuten kotikäyttöön tarkoitetut höylät, vaahdot, vahaliuskat sekä koneet ja epilaattorit. Näistä vaihtoehdoista suurin osa katkaisee kaikki tai osan karvoista, minkä vuoksi lopputulos on hyvin lyhytkestoinen, eikä toimenpiteellä ole karvan kasvua heikentävää vaikutusta. Näistä vaihtoehdoista epilaattori on paras, mikäli toiveissa on saada esimerkiksi sheivausta pitkäkestoisempi tulos. Monesti epilaattori saattaa kuitenkin katkoa osan karvoista, ja aiheuttaa sisäänkasvaneita karvoja. Moni kokee epilaattorin myös liian epämiellyttäväksi herkimmille ihoalueille.

Hoitolassa suosituimpia karvanpoistomenetelmiä ovat vahaus ja sokerointi. Vahaus on sokerointia nopeampi tekniikka varsinkin vartalon isommilla alueilla. Sen sijaan sokerointi on vahausta hellävaraisempi ja sopii hyvin myös asiakkaille, joille tulee herkästi sisäänkasvaneita karvoja. Sisäänkasvaneita karvoja muodostuu herkästi varsinkin bikinialueelle ja sääriin, minkä vuoksi sokeri on hyvin suosittu vaihtoehto näille ihoalueille. Vahan ja sokerin avulla karvat poistetaan kokonaisina, jolloin ne kasvavat myös hennompina takaisin. Säännöllinen vahaus ja sokerointi hidastaa ja heikentää karvankasvua, joten näillä menetelmillä on mahdollista saada iho pidettyä vaivattomasti sileänä.

Brasilialainen sokerointi kaikille sukupuolille

Brasilialaisessa sokeroinnissa poistetaan genitaalialueelta halutessa kaikki karvat. Brassissa voidaan myös jättää alavatsalle, häpykummulle tai kiveksiin halutessa karvoja, mutta tämä on asiakkaan päätettävissä, minkälaista lopputulosta haluaa. Sokeri on hellävaraisuutensa ansiosta suosittu menetelmä brasilialaisen karvanpoiston tekemiseen. Brasilialaista sokerointia ei tarvitse turhaan jännittää! Tekijämme ovat kokeneita sokeroinnin ammattilaisia, ja brassien tekeminen on heille arkipäivää. Jos hoito jännittää sinua kovasti, voit kertoa tästä avoimesti tekijällemme, ja sokerointi voidaan aloittaa halutessa pienemmissä osissa.

Karvojen paksuus ja tiheys vaikuttaa paljon siihen, miltä sokerointi tuntuu. Hennompi ja harvempi karva lähtee hyvin vaivattomasti irti, kun taas tiheämmän ja paksumman karvan poistaminen tuntuu tyypillisesti enemmän. Brasilialainen sokerointi on kuitenkin huomattavasti helpompaa seuraavilla kerroilla, kun sokerointi tehdään säännöllisesti. Tällöin karvoja on vähemmän ja karvat ovat hennompia, joten ne lähtevät myös vaivattomasti pois. Emme suosittele kasvattamaan karvoja todella pitkiksi sokerointia varten, sillä tällöin sokerimassan levitys voi tuntua hieman epämiellyttävältä. Sopiva karvan pituus on noin 0,5 cm. Pitkiä karvoja suosittelemme ensin lyhentämään kotona saksilla.

Kotihoitotuotteet – Pfb Vanish – Apua sisäänkasvaneisiin karvoihin

Jos kuorinta ja kosteutus eivät riitä, pfb vanish on ainutlaatuinen roll-on -geeli, joka ehkäisee sisäänkasvaneita karvoja. Pfb vanish kuorii hellästi ihoa ja ”nostaa” sisäänkasvaneet karvat ihon pinnalle, jolloin ihon ärsytys, turvotus ja punoitus häviävät. Sokeroinnin jälkeen aloita käyttö aikaisintaan seuraavana päivänä. Tuote sopii myös muiden karvanpoistomenetelmien jälkeen, sheivauksen jälkeen voit käyttää tuotetta heti. Jos käytät epilaattoria, käytä tuotetta kahtena päivänä ennen epilointia, niin tuote poistaa kuolleen ja kuivan ihosolukon. Jos ihollasi näkyy sisäänkasvaneita karvoja, käytä tuotetta aamuin illoin kuivalle iholle kunnes karvat nousevat pintaan. Rullaa tuote iholle ja anna kuivua ennen kosteusvoidetta. Tuloksia tulisi näkyä alla 48 tunnissa. Tuotetta ei suositella raskauden tai imetyksen aikana.

Tuote sopii myös miehille hoitamaan sisäänkasvaneita partakarvoja. Kaksi- ja kolmereunaiset terät ajavat karvan liian lyhyeksi, jolloin karva työntyy helposti ihon sisään. Yksireunainen terä on parempi jos sinulla on taipumusta sisäänkasvaneille karvoille. Anna tuotteen kuivua ja sen jälkeen voit levittää iholle kosteusvoidetta tai partavettä.

Usein kysytyt kysymykset sokeroinnista

Minulla on atooppista ihottumaa, voinko tulla sokerointiin?

Mikäli hoidettavalla alueella on atooppista ihoa ja iho ei ole vereslihalle asti täysin rikki, sokeroinnin voi tehdä atooppisen ihottuman päälle. Se hellävaraisesti kuorii ihon pintaa ja saattaa tehdä jopa hyvää ihottumalle. Mikäli iho on täysin rikki hoidettavalta alueelta, sokerointi voi ärsyttää sitä lisää, tämän vuoksi emme silloin tee sokerointia ja kierrämme alueen.

Kuinka usein sokeroinnissa tulisi käydä?

Tämä riippuu karvankasvustasi ja kasvusyklistäsi. Alkuun saattaa olla, että sinun tulee käydä hieman tiheämmin sokeroitavana, mutta karvan kasvu alkaa hidastumaan säännöllisen sokeroinnin myötä ja hoitoväli pitenee tällöin. Useimmiten hyvä väli on 3-5 viikkoa, ainakin alussa. Sokeroija suosittelee sinulle sopivan välin hoitoon tullessasi.

Sattuuko sokerointi?

Sokerointi harvemmin sattuu, mutta se saattaa tuntua hieman nipistelyltä. Brasilialainen sokerointi saattaa tuntua toisinaan epämiellyttävältä mikäli sinulla on kuukautiset tai olet raskaana, jolloin hormonaalinen toiminta herkistää ihosi tuntoaisteja.

Sokerointi Helsinki, Espoo, Turku & Tampere

Teemme erilaisia sokerointeja Helsingin, Espoon, Turun ja Tampereen toimipisteissämme. Kaikki sokerointiammattilaisemme käyvät palvelukoulutusten lisäksi läpi uniikit laatuprosessimme, joiden avulla takaamme asiakkaillemme yhtenäiset ja korkealaatuiset palvelukokemukset. Suosittelemme tutustumaan ammattilaisiimme sekä heidän työnäytteisiinsä tiimi-sivultamme, jotta löydät juuri sinulle sopivimman sokerointiammattilaisen.

Hinnasto

Sokerointi

Sokerointi on hellävarainen, tehokas ja hygieeninen karvanpoistomenetelmä, joka samalla kuorii ihoa tehden siitä silkinpehmeän. Sokeroimalla voidaan poistaa ihokarvoja lähes kaikilta alueilta ja kaikenlaisilta ihoilta. Kaikki sokeroijamme ovat koulutettuja sokeroinnin ammattilaisia. Sokeroinnissa käytämme laadukkaita Alexandria Professionals -tuotteita. Sokerointi onkin paljon muutakin kuin karvanpoisto. Sokerointi poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja ihosta tulee kirkkaamman ja terveemmän näköinen. Sokeroinnin jälkeen kosteusvoiteet imeytyvät paremmin ja niitä on miellyttävä levittää pehmeälle, karvattomalle iholle.

Lue lisää sokeroinnista, sokerointiin valmistautumisesta ja kotihoito-ohjeista.

Ylähuuli 15 min

Ylähuulen sokerointi.

Miesten parran ja viiksien alueen karvanpoistoa emme tee lainkaan, sillä parta ja viikset ovat vahvaa karvaa, joiden poistattaminen sokerilla voi olla iholle liian raju toimenpide.

20 €

Kainalot 30 min

Kainaloiden sokerointi.

30 €

String Bikini (vulva) 30 min.

String Bikini (vulvalle) on perinteistä bikinisokerointia hieman laajempi alue ja sisältää kertakäyttöstringien ulkopuolelle jäävän alueen sokeroinnin sekä hieman myös takapuolelta (ei pakaroita).

39 €

Käsivarret 45 min

Käsivarsien sokerointi.

42 €

Sääret 45 min

Säärten sokerointi.

45 €

Reidet 45 min

Reisien sokerointi.

45 €

Selkä 45 min

Selän sokerointi.

45 €

Rinta 45 min

Rinnan sokerointi.

45 €

Vatsa 45 min

Vatsan sokerointi.

45 €

Koko kasvot 60 min

Koko kasvojen sokerointi.

Miesten parran ja viiksien alueen karvanpoistoa emme tee lainkaan, sillä parta ja viikset ovat vahvaa karvaa, joiden poistattaminen sokerilla voi olla iholle liian raju toimenpide.

45 €

String Bikini (all genders) 45 min.

String Bikini -sokerointi on perinteistä bikinisokerointia hieman laajempi alue, mutta kuitenkin pienempi hoitoalue kuin kaiken kattava brasilialainen sokerointi. String bikini (all genders) -sokeroinnissa ei käytetä kertakäyttöstringejä ja karvat poistetaan edestä nivusalueelta sekä hieman takapuolelta.

Tämä palvelu on tarkoitettu kaikille sukupuolille.

49 €

Brasilialainen sokerointi (vulva) päiväbrassi klo. 11-14 45 min.

Päiväbrassi (vulvalle) koskee brasilialaisen sokeroinnin jatkokertoja. Edellinen brassisokerointi on täytynyt toteuttaa 6 viikon sisään, jotta voit varata tämän hoitoajan. Päiväbrassivarauksia voit tehdä klo. 11-14 välille arkisin (ei viikonloppuisin) kaikkiin brasilialaisia sokerointeja tarjoaviin toimipisteisiimme. Hoitoon varataan aikaa 45 minuuttia.

60 €

Brasilialainen sokerointi (vulva) jatkokerta 45 min.

Edellinen brassisokerointi on täytynyt toteuttaa 6 viikon sisään, jotta voit varata tämän hoitoajan.

Brasilialaisessa sokeroinnissa (vulvalle), poistetaan kaikki karvat genitaalialueelta sekä takapuolelta. Brasilialaisessa sokeroinnissa voidaan voidaan myös halutessaan jättää häpykummulle karvoja.

Voit varata ajan tähän palveluun, mikäli edellisestä brassistasi on maksimissaan kuusi viikkoa aikaa.

65 €

Brasilialainen sokerointi (all genders) päiväbrassi klo. 11-14 60 min.

Päiväbrassi (all genders) koskee brasilialaisen sokeroinnin jatkokertoja. Edellinen brassisokerointi on täytynyt toteuttaa 6 viikon sisään, jotta voit varata tämän hoitoajan. Päiväbrassivarauksia voit tehdä klo. 11-14 välille arkisin (ei viikonloppuisin) kaikkiin brasilialaisia sokerointeja tarjoaviin toimipisteisiimme. Hoitoon varataan aikaa 60 minuuttia.

Brasilialaisessa sokeroinnissa (all genders), poistetaan kaikki karvat genitaalialueelta sekä takapuolelta, halutessaan karvoja voidaan jättää alavatsalle, häpykummulle tai kivesten alueelle. Nivusalueelta karvat voidaan häivyttää reisikarvoihin, jotta sokeroinnista ei jää selkeää rajaa nivus- ja reisikarvojen välille.

Tämä palvelu on tarkoitettu kaikille sukupuolille.

70 €

Sääret ja reidet 75 min

Säärten ja reisien sokerointi.

75 €

Brasilialainen sokerointi (all genders) jatkokerta 60 min.

Edellinen brassisokerointi on täytynyt toteuttaa 6 viikon sisään, jotta voit varata tämän hoitoajan.

Brasilialaisessa sokeroinnissa (all genders), poistetaan kaikki karvat genitaalialueelta sekä takapuolelta, halutessaan karvoja voidaan jättää alavatsalle, häpykummulle  tai kivesten alueelle. Nivusalueelta karvat voidaan häivyttää reisikarvoihin, jotta sokeroinnista ei jää selkeää rajaa nivus- ja reisikarvojen välille.

Voit varata ajan tähän palveluun, mikäli edellisestä brassistasi on maksimissaan kuusi viikkoa aikaa.

Tämä palvelu on tarkoitettu kaikille sukupuolille.

75 €

Brasilialainen sokerointi 1. kerta (vulva) 60 min.

Brasilialaisessa sokeroinnissa (vulvalle), poistetaan kaikki karvat genitaalialueelta sekä takapuolelta. Brasilialaisessa sokeroinnissa voidaan voidaan myös halutessaan jättää häpykummulle karvoja.

80 €

Brasilialainen sokerointi 1. kerta (all genders) 70 min.

Brasilialaisessa sokeroinnissa (all genders), poistetaan kaikki karvat genitaalialueelta sekä takapuolelta, halutessaan karvoja voidaan jättää alavatsalle, häpykummulle  tai kivesten alueelle. Nivusalueelta karvat voidaan häivyttää reisikarvoihin, jotta sokeroinnista ei jää selkeää rajaa nivus- ja reisikarvojen välille.

Sokeroinnilla saadaan poistettua lyhyttäkin karvaa, mutta suositeltu karvanpituus ensimmäiselle sokerointikerralla on noin 2 cm. Sheivausta tulee välttää noin kuukausi ennen ensimmäistä sokerointikertaa.

Tämä palvelu on tarkoitettu kaikille sukupuolille.

90 €

Sokerointiin valmistautuminen & kotihoito-ohjeet sokeroinnin jälkeen

Suosittelemme, että tutustut varaamaasi palveluun jo ennen hoitoon tuloa. Olemme keränneet yleiset suositukset sokerointiin valmistautumisesta sekä ihon kotihoidosta sokeroinnin jälkeen. Tutustu ohjeisiin huolella ja ota meihin yhteyttä, mikäli sinua askarruttaa jokin asia. Ammattitaitoiset sokeroijamme auttavat sinua kaikissa ongelmatilanteissa.

Sokerointiammattilaisemme

Liikkeissämme työskentelee useita sokerointiin erikoistuneita ammattilaisia. Suosittelemme tutustumaan sokeroijiimme, jotta löydä juuri sinulle sopivimman tekijän!

Kaikki brasilialaisesta sokeroinnista & asiantuntijan vastaukset

30 kysymystä ja vastausta brasilialaisesta sokeroinnista! Kokosimme yhteen kaikki, mitä sinun tulee tietää brassisokerointiin valmistautumisesta, itse hoidosta sekä jälkihoidosta. Mukana myös vastaukset “arkoihin” kysymyksiin.

Kuuntele myös podcastimme brasilialaisesta sokeroinnista!

Tässä jaksossa saamme vieraaksemme kokeneen kosmetologin sekä paljon sokerointeja tekevän Anna-Mari A:n. Jaksossa nostetaan pöydälle monia mietityttäviä kysymyksiä, kuten missä asennoissa brasilialainen sokerointi tehdään, voiko brassia tehdä kuukautisten aikana, kuinka brassiin pitäisi valmistautua ja mitä hoito pitää sisällään.

Usein kysytyt kysymykset

Karvan kasvunopeus on yksilöllistä ja vaihtelee myös eri ihoalueiden välillä. Sokeroinnin avulla karvat pysyvät poissa kuitenkin useamman viikon ja tyypillisesti hoitoväliä voidaan pidentää säännöllisen sokeroinnin avulla. Alkuun sopiva sokerointiväli on yleensä 3-5 viikkoa, sokeroinnin tarve riippuu omasta karvankasvustasi. Kun käyt säännöllisesti sokeroinnissa, löydätte kosmetologisi kanssa sinulle sopivan sokerointirytmin.

Tärkeintä on kasvattaa hieman karvaa sokerointia varten (0,5 – 1 cm) sekä peseytyä varsinkin ennen brasilialaista sokerointia. Ihon kuorimista ja öljypitoisia tuotteita tulisi välttää sokeroitavalla alueella 24 tunnin ajan ennen hoitoa. Tutustu sokerointiin valmistautumiseen ja kotihoito-ohjeisiin huolella jo ennen ajan varaamista.

Sokerointia varten karvan tulisi olla vähintään 0,5 – 1 cm pituisia. Pitkiäkin karvoja voidaan sokeroida, mutta pitkien karvojen sokerointi voi tuntua hieman tukistavalta ja epämiellyttävämmältä, jonka vuoksi pitkiä karvoja voi lyhentää ensin kotona saksilla.

Se miten paljon sokerointi sattuu tai tuntuu on kovin yksilöllistä ja riippuu myös karvojen paksuudesta, tiukkuudesta ja tiheydestä. Myös eri ihoalueet ovat herkempiä kuin toiset. Tyypillisesti sokerointi on kuitenkin hyvin siedetty ja esimerkiksi vahausta ihoystävällisempi hoitomuoto.

Sokerointejen välissä voi sheivata tai ajella karvat. Sheivauksessa karvat katkeaa, joten ne kasvavat terävämpinä ja nopeammin takaisin. Jos toiveissa on pysyvästi heikentää karvan koostumusta ja kasvua, olisi hyvä olla sheivaamatta sokerointien välissä. Sokerointi tuntuu myös miellyttävämmälle, kun karvat eivät ole ehtineet vahvistua hoitojen välissä sheivauksen vuoksi.