Rakennekynnet

Kun haluat pidennystä tai näyttävyyttä kynsiisi!

Kynsistä voidaan tehdä hyvin luonnolliset tai erittäin näyttävät sekä mitä vain siltä väliltä. Materiaalina käytämme Polygeliä, geeliä (hard gel) tai akryylia (neste+jauhe), tämä valinta tehdään asiakkaan toiveen mukaan sekä oman kynnen tyypin mukaan. Rakennekynnet voidaan tehdä hyvinkin lyhyenä tai stilettopituudessa, sekä mitä vain siltä väliltä. Jos pureskelet kynsiä, tämä on täydellinen ratkaisu sinulle, sillä rakennekynnet peittävät kynnessä olevat “vauriot” tai “ongelmat”, etkä ole enää yhtä taipuvainen pureskelemaan kynsiäsi.

Rakennekynnet Blue Lagoonissa

Blue Lagoonin liikkeissämme olemme hinnoitelleet rakennekynsipalvelumme kynsiteknikon osaamistason mukaan! Tarjoamme Pro-, Junior- ja Trainee-tason rakennekynsiä, jotta voit valita tarpeillesi ja budjetillesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Blue Lagoonissa käytämme ainoastaan jatkeen rakentamiseen muotteja, eli koko kynsi on vain Polygel-, akryyli- tai geelimassaa. Emme käytä kynsiliimaa tai tippejä. Muotit tekevät luonnollisemman ilmeen sekä ovat vahvemmat, sillä liimasidosta ei tehdä oman kynnen ja rakennekynnen välille, joka saattaisi haurastua käytössä.

Huoltoväli on Polygelillä tehtynä on 3-7 viikkoa ja akryylillä ja geelillä tehtynä 3-5 viikkoa, oman kynnen kasvusta riippuen. Polygel mahdollistaa pidemmät huoltovälit, sillä ohut massa ei jätä yhtä selvää rajaa rakennekynnen ja luonnollisen kynnen välille. Huollossa vanhaa massaa viilataan ja kasvu täytetään tyveen. Joka huollossa on mahdollisuus vaihtaa kynsien tyyliä. Mahdollisuus saada natural look (polygel-massalla, kirkkaalla geelillä tai akryylilla tehtynä näyttää ihan lakatuilta omilta kynsiltä), hieman vaaleanpunertavalla tai nuden sävyisillä massoilla tehdyt, peittävillä massoilla tehdyt, ranskalaiset, värilliset tai koristeelliset kynnet.

Rakennekynnet eivät vahingoita omaa kynttä oikein laitettuna ja huollettuna. On siis ehdottoman tärkeää, että tekijä on ammattilainen viilan tai sähköviilan käytössä. Emme suosittele, että asiakkaat viilaisivat kynsiä (muuten kuin lyhennystä) tai käyttäisivät liimaa, jos jokin vahinko sattuu ja materiaalia irtoaa kynnen pinnasta.

Rakennekynsistä ei tarvitse pitää taukoa jos kynnet on hyvin tehdyt. Urbaanin legendan mukaan kynnet eivät hengitä rakennekynsien alla, mutta todellisuudessa oikein hoidettuna kynsiä voi pitää useita vuosia putkeen.

Nuorten asiakkaiden yhä kasvaville ja kehittyville kynsille emme suosittele rakennekynsiä, minkä vuoksi ikärajamme rakennekynsille on 16 vuotta.

Polygel vs. geeli vs. akryyli

Polygel on uusi innovaatio rakennekynsissä. Aloitimme ensin Polyacryl Gel -nimisellä tuotteella tammikuussa 2018 ( testissä tuote oli jo 2017 joulukuusta lähtien). Tutustuimme myöhemmin myös patentoituun Polygel nimiseen tuotteeseen, joka eroaa Polyacryl Gelistä vain nimensä ja koostumuksensa ansiosta. Miellyimme enemmän Polygelin koostumukseen, joten korvasimme Polyacryl Gelin Polygelillä. Polygel on pitkään kehitelty materiaali ja kyseessä  on geelin ja akryylin fuusio, jossa yhdistyvät geelin ja akryylin hyvät ominaisuudet. Polygel mahdollistaa ohuet, sirot, hyvin luonnollisen näköiset kynnet – pitkinäkin. Se on n. 20% kevyempi kuin akryyli ja 16% kevyempi kuin perinteinen kova geeli. Materiaali kovettuu LED-lampussa. Tuote on lähes hajuton ja vähäpölyinen.

Akryyli on akryylinesteestä sekä akryylijauheesta tehtävä massa, joka on ilmakovetteinen ja kovempaa materiaalia kuin geeli. Akryyli sopii hyvin asiakkaille joilla on vahvempi oma kynsi (ehkä jopa katketessaan katkeaa syvältä vapaan kärjen rajasta), akryylimassa on hyvä myös stilettomallisiin kynsiin sekä kynsien pureskelijoille.

Geeli on geelimäistä ja täysin hajutonta, joustavampaa materiaalia kuin akryyli. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että geeli olisi ”parempi”. Materiaaleja valitessa tulee ottaa huomioon asiakkaan oman kynnen laatu. Suosittelemme geelejä hauraalle, liuskottuvalle kynnelle, joka itsessään on jo joustava.

On tärkeää, että ammattilainen valitsee juuri sinulle sopivan materiaalin. Harvemmin on kynsiä, joihin ei sopisi jokin materiaaleista, mutta jos niin käy, käytettävää materiaalia voi helposti vaihtaa kynsihuollon yhteydessä.