Sokeroinnit vartalolle ja kasvoille

Huolella sileäksi hoidettu iho!

Sokerointiin valmistautuminen

Kun tulet ensimmäistä kertaa sokerointiin, karvan olisi hyvä olla 0,5-1cm pitkä, jotta se irtoaa helposti. Sheivauksesta tulisi olla 14 päivää ennen sokerointiin tuloa. Säännöllisesti sokeroituna myös tätä lyhyemmät karvat alkavat irrota. Sokerimassan levitys pitkiin karvoihin voi tuntua epämiellyttävämmältä ja ”tukistavalta”, mutta pitkiä karvoja voidaan tarvittaessa ensin lyhentää hoitolassa. Kosmetologi puhdistaa ihosi ennen sokerointia, joten sinun ei tarvitse mitenkään valmistautua sokerointiin (muuten kuin kasvattamalla hieman karvaa). Ihon kuorintaa päivää ennen sokerointia ei suositella, eikä erittäin öljypitoisten / rasvaisten tuotteiden käyttöä hoidettavalla alueella ole suositeltavaa käyttää juuri ennen hoitoon tuloa, sillä se voi aavistuksen hankaloittaa sokerin tarttumista karvoihin.

Näin voit valmistautua sokerointiin:

 • Älä poista karvoja ennen hoitoa, karvan olisi hyvä olla 0,5 – 1 cm pituista.
 • Karvoja ei tarvitse kasvattaa todella pitkiksi sokerointia varten.
 • Älä kuori sokeroitavaa aluetta 24 tuntiin ennen hoitoa.
 • Vältä erityisen öljypitoisia tuotteita hoidettavalla alueella juuri ennen hoitoa.

Sokeroinnin kontraindikaatiot, emme suosittele sokerointia jos:

 • Ihosi on rikkinäinen sokeroitavalta alueelta
 • Sinulla on kivuliaita tai epämukavan tuntuisia suurentuneita suonikohjuja sokeroitavalla alueella
 • Sinulla on uusia arpia hoidettavalla auleella. Arven tulisi antaa parantua ennen sokerointia.
 • Ihosi on auringonpolttama sokeroitavalta alueelta.
 • Sinulla on syyliä hoidettavalla alueella, niiden sokeroimista vältetään, jotta ne eivät leviä.
 • Sinulla on isokokoisia mustelmia sokeroitavalla alueella.
 • Sinulla on verkosto-parrankasvua, joillakin miehillä parran alueella on verkostunut juurisysteemi (juuret ovat yhdessä ihon alla), tämä voisi johtaa sokeroinnissa karvatupen repeytymiseen ja tulehdukseen. Parran sokerointia voidaa ensin kokeilla pienelle alueelle, jotta nähdään ovatko partajuuret yhdistyneet.
 • Sinulla on varsiluomia hoidettavalla alueella.
 • Sinulla on Retin-A -lääkitys , Retinol-hoito tai -lääkitys tai Roacutan-lääkitys.

Kotihoito-ohjeet sokeroinnin jälkeen

Ihoa ei saa kuoria päivää ennen, samana päivänä eikä seuraava päivänä sokeroinnista. Urheilua ja saunomista on hyvä välttää 12 tunnin ajan. Kainaloiden sokeroinnin jälkeen vältä deodorantin käyttöä 12 tunnin ajan. Kasvojen alueen sokeroinnin jälkeen vältä tukkivia meikkiaineita 12 tunnin ajan. Muista suojata iho auringolta sokeroinnin jälkeisinä päivinä. Kosmetologi myös kosteuttaa ihosi rauhoittavalla hoitovoiteella, joka suojaa herkkää ihoa. Ihon punoitus sokeroinnin jälkeen on täysin normaalia. Jos ihosi punoittaa kovasti sokeroinnin jälkeen, vältä heti hoidon jälkeen tiukkoja, hankaavia vaatteita, lämpöä kuten kuumaa kylpy, solariumia tai auringonottoa tai ihon raapimista tai hankaamista.

Ihokarvojen vähentyminen / heikkeneminen sokeroinnin avulla

Sokeroinnin myötä karva muuttuu koko ajan hennommaksi ja lopputulos on pehmeämpi. Usein säännöllinen sokerointi surkastuttaa karvatuppea ja sen myötä johtaa pysyvään karvattomuuteen. Alkuun sopiva sokerointiväli on yleensä 3-5 viikkoa, sokeroinnin tarve riippuu omasta karvankasvustasi. Kun käyt säännöllisesti sokeroinnissa, löydätte kosmetologisi kanssa sinulle sopivan sokerointirytmin. Ensimmäiset sokerointikerrat voivat tuntua hieman ikävämmilti, varsinkin bikialue tai brasiliainen. Tämä riippuu täysin omasta kipukynnyksestäsi, mutta säännöllisen sokeroinnin myötä, kun karva muuttuu hennommaksi, myös ikävät tuntemukset vähenevät.

Sisäänkasvaneet ihokarvat

Kuolleet ihosolut saattavat tukkia karvatupen suun ja estävät joskus uuden karvan esiintulon, eli karva alkaa kasvaa sisäänpäin. Tällöin iholle saattaa nousta näppylöitä ja iho saattaa kutista. Kuiva iho on alttiimpi tälle, joten ihon säännöllinen kuorinta ja kosteutus on tärkeää. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja näin uudet karvat pääsevät nousemaan iholle ongelmitta. Tarpeen mukaan kosmetologi voi poistaa sisäänpäin kasvaneita karvoja sokeroinnin yhteydessä.

 

Kotihoitotuotteet – Pfb Vanish – Apua sisäänkasvaneisiin karvoihin

Jos kuorinta ja kosteutus eivät riitä, pfb vanish on ainutlaatuinen roll-on -geeli, joka ehkäisee sisäänkasvaneita karvoja. Pfb vanish kuorii hellästi ihoa ja ”nostaa” sisäänkasvaneet karvat ihon pinnalle, jolloin ihon ärsytys, turvotus ja punoitus häviävät. Sokeroinnin jälkeen aloita käyttö aikaisintaan seuraavana päivänä. Tuote sopii myös muiden karvanpoistomenetelmien jälkeen, sheivauksen jälkeen voit käyttää tuotetta heti. Jos käytät epilaattoria, käytä tuotetta kahtena päivänä ennen epilointia, niin tuote poistaa kuolleen ja kuivan ihosolukon. Jos ihollasi näkyy sisäänkasvaneita karvoja, käytä tuotetta aamuin illoin kuivalle iholle kunnes karvat nousevat pintaan. Rullaa tuote iholle ja anna kuivua ennen kosteusvoidetta. Tuloksia tulisi näkyä alla 48 tunnissa. Tuotetta ei suositella raskauden tai imetyksen aikana.

Tuote sopii myös miehille hoitamaan sisäänkasvaneita partakarvoja. Kaksi- ja kolmereunaiset terät ajavat karvan liian lyhyeksi, jolloin karva työntyy helposti ihon sisään. Yksireunainen terä on parempi jos sinulla on taipumusta sisäänkasvaneille karvoille. Anna tuotteen kuivua ja sen jälkeen voit levittää iholle kosteusvoidetta tai partavettä.

Kuuntele podcastimme: Kaikki brasilialaisesta sokeroinnista