Toiminimestä kauneushoitolabrändiksi – Blue Lagoon laajenee Espooseen ja Helsingin Kolmikulmaan

Blue Lagoon Beauty sai alkunsa vuonna 2006 kosmetologiksi juuri valmistuneen 19-vuotiaan Sinin toimesta. Nyt 11 vuotta myöhemmin liike on kasvanut Suomen yhdeksi tunnetuimmaksi hoitolaksi, joka työllistää kymmeniä alan ammattilaisia, sekä kouluttaa jo valmistuneita kosmetologeja omalla Trainee-ohjelmalla. Riskinottokyky, nopeat päätökset ja alan vahva tuntemus ovat olleet siivittämässä Blue Lagoonin menestystarinaa. Nyt yhden naisen toiminimestä on muovautunut  oma Blue Lagoon -yhteisö, jossa asioita kehitetään yhdessä ja asiakkaita kuunnellen!

Brändi, jonka ytimessä sykkii tiivis yhteishenki

Yrittäjyys on ollut vahvasti aina osana Blue Lagoonin toimintaa. Haluamme tarjota erilaisiin elämäntilanteisiin muotoutuvia työpaikkoja ja meillä työskenteleekin sekä tuntityöntekijöitä että sopimusyrittäjiä. Pidämme yllä tiivistä yhteishenkeä, jossa työntekijöitä kannustetaan tuomaan omia oivalluksiaan esiin. Yhteiskehittämistä toteutetaan päivittäin tiiviillä sisäisellä viestinnällä. Haluamme, että Blue Lagoonin ammattilaiset ovat mukana päätöksenteossa, sillä uskomme tämän lisäävän merkityksellisyyden tunnetta, jossa myös yksilöt pääsevät kukoistamaan. Myös asiakkaamme ovat isossa roolissa toiminnassamme, sillä ilman heitä emme olisi tässä. Tiedostamme asiakkaidemme arvon, ja pyrimme jatkuvasti muovaamaan toimintaamme yhä asiakaslähtöisemmäksi. Esimerkiksi vuoden 2017 lopussa teimme laajan bränditutkimuksen, jonka avulla myös asiakkaillamme oli mahdollisuus päästä vaikuttamaan Blue Lagoonin kehittämiseen.

Uusia urapolkuja rakentamassa

Suomessa kauneudenhoitoalalla on haastavaa kehittää omaa uraa liikkeen sisällä. Omaa ammattitaitoa voi kehittää loputtomasti, ja näin myös intohimoiset ammattilaiset tekevätkin, mutta isoja urakehitystä eteenpäin vieviä askeleita voi olla haastava tehdä alan tarjoamissa pienikokoisissa työpaikoissa. Hyviä esimerkkejä rakentamastamme urapolusta ovat tuoreet partnerimme Heidi Taipalus ja Milla Malkki, jotka erimerkillisellä ja intohimoisella työpanostuksellaan ovat nyt mukana perustamassa Blue Lagoonin uusia toimipisteitä. Myös alunperin Kampin liikkeessämme aulatyöntekijänä aloittanut kosmetologi Reetta halusi siirtyä aulatyöstä uuteen Trainee-ohjelmaamme mukaan, ja työllistyä Blue Lagoonin kauneuspuolen ammattilaiseksi. Nyt moni edellisestä Trainee-ohjelmastamme valmistunut on vaihtanut liikkeessämme sopimusyrittäjäksi, ja kuka tietää, jos jonakin päivänä joku heistä on perustamassa seuraavaa Blue Lagoonin liikettä?

”emme halua olla mukana luomassa tylsää ja tönkköä ketjua”

Kasvumme on ollut vauhdikasta, ja nyt avaammekin 8.5 Espoon Iso Omenaan toisen liikkeemme sekä 4.6 kolmannen liikkeen Helsingin Kolmikulmaan Yrjönkadulle. Kasvun eteen on tehty paljon työtä ja uskomme, että panostuksemme asiakkaisiimme on välittynyt myös heille. Meiltä onkin toivottu jo jonkin aikaa uusia liikkeitä, ja nyt uusilla toimipisteillämme pääsemme vastaamaan näihin asiakastarpeisiin. Laadukkuus ja vahva ammattiosaaminen ovat Blue Lagoonin ammattilaisia yhdistävä tekijä, ja vaikka tietynlainen ”tasalaatuisuus” ja toiminnan yhtenäisyys ovatkin tärkeää, emme halua olla mukana luomassa tylsää ja tönkköä ”ketjua”, joka ei pystyisi vastaamaan paikallisten asiakkaiden tarpeisiin. Brändimme ja sen sanoma laadukkuudesta tulee elämään aina kaikissa liikkeissämme, mutta esimerkiksi palveluvalikoimaa ja toimintatapoja voidaan muovata liikkeiden asiakaskunnan mukaan. Myös partnereiden visiot tulevat näkymään uusissa liikkeissämme sisustuksesta lähtien. Iso Omenan liikkeen visionäärinä toimiva Heidi on luomassa liikkeeseen skandinaavista ja modernia ilmettä, kun taas huikeaan Yrjönkadun kivijalkaliikkeemme yhdistelee alueen boheemeja ja urbaaneja vaikutteita.

Laajentumisen eteen on tehty paljon töitä, ja on ihanaa kun vihdoin olemme saaneet nämä uutiset julki! Uudet toimipisteemme ovat saaneet yhteistyökumppaneilta ja asiakkailta mielettömän vastaanoton, ja ajanvarauksia liikkeisiin satelee sitä mukaa, kun pääsemme aikoja avaamaan. Tuleva vuosi tulee jälleen kerran tuomaan mukanaan paljon uutta, ja haasteilta ja yllätyksiltä emme varmasti tule tälläkään kertaa välttymään, mutta vahva intohimo ja palo alan kehittämistä kohtaan auttaa viemään eteenpäin – eihän tätä muuten kannattaisi tehdäkään!

Blue Lagoon Helsinki & Espoo

Kirjoittanut: Milla S. / Blue Lagoon

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun

Herättikö teksti kysymyksiä?
Jätä meille kommentti/kysymys aiheesta - kauneudenhoitoalan ammattilaisemme vastaavat sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *