Ihon pigmenttimuutosten hoito

Erilaiset vaihtoehdot ihon pigmenttimuutosten hoidossa

Ihon värivirheitä on monesti haastavaa saada hoidettua perinteisillä kasvohoidoilla tai pelkillä kotihoitotuotteilla. Kokemuksemme mukaan parhaimmat ja tuloksellisimmat hoidot ihon värivirheisiin ovat happohoidot, ammattilaisten tekemät mikroneulaukset sekä laser-hoidot. Laser-hoitoihin liittyy kuitenkin happohoitoja ja mikroneulausta suurempia riskejä, jonka lisäksi laser-hoidot ovat muita hoitomenetelmiä arvokkaampia sekä monesti myös kivuliaampia.

Happohoidot

Happohoidoista käytetään myös nimitystä ihon kemiallinen kuorinta. Happohoitojen avulla ihoa voidaan kuoria hellävaraisesti ilman esimerkiksi rakeiden tuomaa mekaanista ihoärsytystä, mutta happoja löytyy myös vaativampiin hoitotarpeisiin. Kemiallisissa kuorinnoissa hyödynnetään erilaisia luonnonmukaisia sekä synteettisiä kemiallisia aineita, jotka poistavat iholta ihon uloimpia kerroksia. Happoja löytyy myös erilaisilla vahvuuksilla ja ph-arvoilla. Tehokkaammat happohoidot on tarkoitettu vain ihonhoidon ammattilaisten tekemiin hoitoihin.

Minkälaisia pigmenttimuutoksia hapoilla voidaan hoitaa?

Happohoitoja löytyy kattavasti erilaisiin hoitotarpeisiin. Miedot happohoidot sopivat hyvin herkemmällekin ja kuivalle iholle, kun taas tehokkaammilla hapoilla voidaan hoitaa tehokkaasti ihon pigmenttimuutoksia, aknea, arpia ja juonteita. Happohoidot ovat erityisen hyviä, kun halutaan hoitaa ihon värivirheitä, kuten hyperpigmentaatiota (maksaläiskät ja melasma) tai esimerkiksi aknearpien aiheuttamia värimuutoksia.

Mitkä tekijät aiheuttavat ihon pigmenttimuutoksia?

Hormonit sekä auringon valo herkistävät ihoa pigmenttimuutoksille, ja usein maksaläiskät ovatkin tummimmillaan kesän lopuksi. Tehokkaampia happohoitoja ei kuitenkaan suositella tehtävän kesäisin tai juuri ennen etelänmatkaa, sillä ihon tehokas kuoriminen saattaa herkistää ihoa hetkellisesti auringon valolle, jolloin iho voi reagoida auringossa herkemmin ja normaalia voimakkaammin. Syksyllä tai talvella onkin turvallista aloittaa ihon kirkastaminen happohoidoilla. Myös aknen aiheuttamat tulehdukset sekä arvet voivat tehdä ihon pigmenttiin ei toivottuja muutoksia. Lisäksi osa kosmeettisista aineista ja lääkkeistä voivat herkistää pigmenttimuutoksien syntymiselle. Iän myötä myös ihon toiminnot muuttuvat, ja ihon pigmenttimuutokset ovat osa ihon ikääntymismuutoksia.

Minkälaisia happohoitoja pigmenttimuutoksiin on saatavilla?

Light Peel
Light Peel sopii hyvin ensimmäiseksi happohoidoksi. Light Peel on erityisen hyvä happohoito myös herkälle ja kuivalle iholle.

“Hoitotuloksena saavutetaan välittömästi kaunis ja kuulakas iho, joka vain entisestään kirkastuu muutamien päivien ajan. Monivaikutteinen PHA happo Lactobionic kuorii ihoa, sitoo ihoon kosteutta sekä toimii antioksidanttina.” / www.medik8.fi

White Peel
White Peel kirkastaa tehokkaasti erilaisia ihon pigmenttimuutoksia.

“WhitePeel todistetusti vähentää melaniinin tuotantoa ihossa. Kuorinnassa käytetty L-laktoosihappo kiihdyttää solujen muodostumista sekä kollageenisynteesiä, pehmentää ja siloittaa ihon pintaa.” / www.medik8.fi

Beta Peel
Beta Peel on hyvin tehokas happohoito ihon epäpuhtauksille ja aknelle. Beta Peel ennaltaehkäisee arpien muodostumista, ja tasoittaa paksun, rasvaisen ja arpisen ihon väriä.

“Auttaa nopeasti saamaan aknen hallintaan ja ehkäisee arpien muodostumista. BetaPeel-kuorinnan salisyylihappo auttaa liottamaan talia sekä hoitaa laajentuneet ihohuokoset ja tulehdukset. Kuorinnassa käytettävä Azelaiinihappo on erittäin tehokas aknea aiheuttavien bakteerien (propionibacterium) nujertaja.” / www.medik8.fi

Mitä happohoidossa tapahtuu?

 • Alkupuhdistus
  • Ennen hoitoa iho puhdistetaan huolellisesti.
 • Ihoanalyysi
  • Hoito alkaa syvällisellä ihoanalyysillä, jonka avulla happohoitoihin perehtynyt ihonhoidon ammattilainen valitsee ihollesi ja tarpeillesi parhaiten sopivan hapon.
 • Kemiallinen kuorinta
  • Nestemäinen kuorinta levitetään iholle siveltimen avulla. Kuorinnan annetaan ihosta ja valitusta tuotteesta riippuen vaikuttaa muutaman minuutin ajan.
 • Kemiallisen kuorinnan neutralointi
  • Kuorinta-aine, eli happo, neutraloidaan sille tarkoitetulla omalla nestemäisellä neutralointiaineella.
 • Rauhoittavat loppuhoitotuotteet
  • Lopuksi iholle laitetaan rauhoittavat ja hoitavat loppuhoitotuotteet.

Ihon palautuminen happohoidon jälkeen?

Ihosta ja käytetystä haposta riippuen, iholla saattaa tuntua kihelmöintiä, nipistelyä ja kuumotusta. Tuntemukset voivat vaihdella lievästä melko voimakkaisiin tuntemuksiin. Kun tuote on neutraloitu iholta, saattaa iholla olla yhä lieviä tuntemuksia, arkuutta ja punoittelua. Hoidon jälkeen iho alkaa uusiutumaan, mikä näkyy ihon hilseilynä ja kuoriutumisena. Iho saattaa myös kiristellä ja kutista hoidon jälkeen, minkä vuoksi ihoa on tärkeä kosteuttaa hyvin. Hoidon yhteydessä saat tarkat ohjeet oman ihosi kotihoitoon. Blue Lagoonin liikkeissä toteutettavat happohoidot ovat tehokkaita, mutta turvallisia, eivätkä vaadi sairaslomaa. Emme kuitenkaan suosittele happohoitoa juuri ennen tärkeää menoa. Parhaimmillaan iho on noin 2-4 viikon kuluttua hoidosta.

Ihonhoidon ammattilaiset suosittelevat

Ihon kemiallinen kuorinta on erinomainen hoito kesän jälkeen. Juuri nyt monien iho alkaa selvästi kuivumaan, mikä saattaa aiheuttaa ihoon epätasaisuutta, sameutta sekä epäpuhtauksia. Suomen syksy ja talvi onkin erinomaista aikaa panostaa ihonhoitoon ja tutustuttaa oma iho ammattilaisten tekemiin tehohoitoihin, kuten happohoitoihin! Lue lisää happohoidosta ja hoitojen hinnoista.

Kirjoittanut: Milla S., Cidesco-kosmetologi / Blue Lagoon

2 kommenttia

Osallistu keskusteluun

Herättikö teksti kysymyksiä?
Jätä meille kommentti/kysymys aiheesta - kauneudenhoitoalan ammattilaisemme vastaavat sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *