Ihonhoidon ABC

Aloin mielenkiinnosta selaamaan internetiä pohdiskellen vastausta siihen, minkälaista perustietoa on tarjolla ihonhoitoon?

Tyrmistyksekseni törmäsin heti valtavaan määrään tietoa. Tarjolla oli tuotteita, ohjeita, tarjouksia, blogeja, yhteistöitä, kuumimpia trendejä, mielipiteitä – ihan mitä vaan! Ei ihme, että ihonhoidosta kiinnostuneille aloittelijoille tulee tässä informaatioähkyssä epäselvä olo siitä, mikä on oleellista ja mikä tietylle ihotyypille toimivaa ja mikä ei. Suljin selaimen, otin kynän ja paperin käteeni ja aloin käydä läpi maalaisjärjellä kaikkea tietoa, jonka itse olen onnekkaana saanut opiskellessani ammattiini kosmetologiksi, koulutetuksi ihoterapeutiksi. Paperini täyttyi nopeaan tahtiin, ranskalaiset viivat jatkuivat toiselle puolelle paperia muutaman sanahirviön kera. Huomasin nopeasti, että tietoa, jota haluaisin teille jakaa on todella paljon. Oli kuitenkin pakko peruuttaa alkuun siinä vaiheessa, kun huomasin kirjoittavani happohoitojen tuloksista solutasolla.

Kaksoispuhdistus luo pohjan ihonhoidolle

Se, mitä vaalin ja pidän kaikista tärkeimpänä steppinä ihonhoidossa, on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihon puhdistus ja oikeat kotihoitotuotteet. Näiden tärkeyttä ei voi painottaa enempää ja ihon puhdistuksesta myös omat asiakkaani kuulevat usein minun puhuvan.

Mikä ihon puhdistuksessa on niin elintärkeää? Kun hoidamme ihon puhtaaksi, meillä on pohja kunnossa. Ja hyvin hoidettuun pohjaan on helppo alkaa rakentaa lisää. Hyvä pohja lähtee siis oikeista ihonhoitotuotteista, jotka sopivat ihollesi ja joita käytät säännöllisesti. Vasta nämä ymmärrettyä voimme siirtyä eteenpäin kohti tuloksellista ihonhoitoa.

Oli tavoitteenasi pitkään kestävä arki- tai juhlameikki, tuloksellinen kasvohoito, happohoito, Dermapen-hoito, esteettisiä pientoimenpiteitä tai olla esillä valokuvissa tai julkisessa tilaisuudessa, kiteytyy ihonhoidon ja kaksoispuhdistuksen tärkeys.

Yö on ihon kulta-aikaa

Kaksoispuhdistuksen jälkeen tärkeimpiä elementtejä on ihonhoidon kulta-aika – yö. Kasvomme ovat esillä ja alttiina kaikenlaisille ärsykkeille ympäri vuorokauden, mutta yöllä olemme suojassa kaikilta ilmansaasteilta, katupölyltä, uv-a ja uv-b valolta, siniseltä valolta (kännykät), käsistämme aiheutuvalta kosketukselta sekä lialta. Kaikelta siltä, mikä ihoa eniten rasittaa. Tästä johtuen juuri yöllä kannattaa iholle tarjota kaikista ratkaisevimpia ja puhtaimpia ainesosia, joita se pystyy hyödyntämään läpi yön. Yöllä iholle erityisen toimivia ovat seerumit. On kuitenkin tärkeä kiinnittää huomiota omiin rutiineihin ja siihen, teetkö pohjatyöllä (kaksoispuhdistus) ihosi vastaanottavaiseksi ennen, kun imeytät yöksi siihen valitut vaikuttavat aineet.

Olen usein kuullut asiakkailtani seuraavaa:

”Ostin 89€ maksavan seerumin, en kuitenkaan ole kokenut ihmeellistä arvoa tuotteelle?” 

”Minulla jää seerumi pyörimään ihon pintaan, se ei imeydy” 

”Minulla löytyy jo kuorinta-ainetta kaapista, jota käytän päivittäin” 

”Puhdistan ihon suihkussa suihkusaippualla tai jollain kasvotuotteella mitä näin, että mainostettiin”

On hienoa huomata, että ihonhoito ja tuotteiden kokeilu kiinnostaa asiakkaita.

Näen kuitenkin kysymyksissä hyvin paljon samaa, mihin itsekin törmäsin aiemmin – epätietoisuuden siitä mikä on ja ei ole tarpeellista juuri sinun ihollesi. Takaako seerumin korkea hinta täydellisen lopputuloksen? Miksi samaa tuotetta käyttänyt ystävä sai päivittäisellä mikrorakeellisella kuorinnalla täydellisiä lopputuloksia kun sinulla ne enemmän aiheuttavat ihon hilseilyä ja pieniä näppylöitä?

Kaikki nykypäivänä tarjolla olevat hoidot tai tuotteet eivät aina palvele ihosi tarpeita, tai sisällä  laadukkaita raaka-aineita, sillä ihonhoitotuotteiden hinta ja laatu eivät aina kulje käsikädessä. On niin paljon asioita, joita tavallisen ihonhoidosta kiinnostuneen asiakkaan on hankala ihonhoidosta ymmärtää ja joita vain koulutettu kosmetologi voi sinulle tarjota. Painotankin kaikille ihonhoidosta kiinnostuneille ihon konsultaation merkitystä sekä kasvohoidon ammattilaisen suosittelemien kotihoitotuotteiden suosimista. Näin selviät monesta virheostoksesta tai mahdollisesta ihoärsytyksestä ja mikä tärkeintä; saat rahoillesi vastinetta!

Aurinkoista kevättä kaikille!

Cindy L.

Kosmetologi

Blue Lagoon

Iso Omena

P.S. Lue lisää kasvohoidoista täältä!

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun

Herättikö teksti kysymyksiä?
Jätä meille kommentti/kysymys aiheesta - kauneudenhoitoalan ammattilaisemme vastaavat sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *