Blue Lagoonin ihonhoidon asiantuntijat vinkkaavat – Kuivan ihon apukeinot!

Tiesitkö, että ihosi voi olla jopa kroonisesti kuiva? Tässä postauksessa on koottu ihonhoidon asiantuntijoiden vinkkejä kuivan ihon kotihoitoon. Videolta voit myös katsoa Blue Lagoonin suosikkituotteet talvi-ihon hoitoon!

Kuten tässä postauksessa mainittiin, ihon kosteuspitoisuuteen vaikuttavat eniten nämä kolme asiaa:

 • Syvältä ihon pintaan tihkuvan veden määrä
 • Ihon kyky säilyttää saamansa vesi
 • Ihon kyky sitoa vettä ympäristöstä

Niinpä kosmeettisilla tuotteilla ja hoidoilla pyritään kosteuttamaan ihon sarveissolukerrosta samalla estäen kosteuden haihtumista ihosta. Myös ihon verenkiertoa aktivoivat hoidot, hieronnat ja jumpat tekevät iholle hyvää, sillä näin saadaan lisättyä verestä tihkuvan veden määrää ihoon.

Kosmeettisten tuotteiden rasvat muodostavat iholle kosteuden haihtumista ehkäisevän kalvon. Kosmeettisissa aineissa käytettävät kosteuttavat ainesosat (humektantit), pystyvät sitomaan itseensä vettä ja kosteuttamaan ihoa. Ihon höyryttäminen sekä erilaiset kosteuttavat suihkeet auttavat myös tuomaan ylimääräistä kosteutta ihoon. Naamioilla ja hauteilla pystytään tuomaan ihoon kosteuttavia aineita, sekä okkluusion avulla estää kosteuden haihtumista iholta.

Kuivan ihon kotihoidossa kannattaa kokeilla seuraavia keinoja:

 • Vaihda puhdistustuote kevyempään, eli suosi esimerkiksi puhdistusmaitoa tai misellivettä
 • Jätä tarvittaessa aamupesu väliin tai pese kasvot vain haalealla vedellä, myös kuivaa ihoa on kuitenkin syytä pestä ja puhdistaa!
 • Kokeile tuotteissa siirtyä asteittain kosteuttavampiin tuotteisiin: Kosteusneste -> seerumi -> geelimäinen voide  -> kosteusvoide -> paksumpi kosteusvoide/tehoöljy
 • Jos olet käyttänyt kosteustuotetta vain kerran päivässä, voit ensin kokeilla käyttää tuotetta aamuin illoin
 • Jos käytät jo aamuin illoin ihollasi kosteustuotetta voit siirtyä käyttämään esimerkiksi yötä vasten astetta kosteuttavampaa tuotetta
 • Kroonisesti kuivaihoisen kannattaa kokeilla Super Rich Repair -voidetta, joka on täyteläinen ja pehmeä voide, ja tarkoitettu suojaamaan ihoa äärimmäiseltä kylmyydeltä ja kuivuudelta!
 • Erityisen kuivaa ihoa voi kuoria kerran viikossa rakeettomalla entsyymikuorinnalla tai esimerkiksi Dermalogican Daily Microfoliant -kuorintajauheella, joka on erityisen turvallinen ja hellävarainen käyttää myös talvella.
 • Ihoa voi hemmotella laadukkaalla hoitoöljyllä, kuten esimerkiksi Phyto Replenish Oililla, jota voi käyttää sellaisenaan sekä voiteen ja meikkivoiteen joukossa
 • Suosittelemme myös kokeilemaan Dermalogican Power Rescue Masque “tuhkimonaamiota”, jonka voi laittaa iholle vaikuttamaan vaikkapa yön ajaksi.

Jos kärsit ihon kuivuudesta, niin kannattaa lukea täältä, mitkä kaikki tekijät kuivattavat mahdollisesti ihoasi. Jos et ole pitkään aikaan käynyt kosmetologilla, niin suosittelemme käyntiä ainakin ihoanalyysissä, ennen kuin ryhdyt itse hoitamaan omaa kuivaa ihoasi, sillä kuivuutta on monenlaista ja ihon tarpeet tulee analysoida aina yksilöllisesti. Myös kuivuus on iho-ongelma, joka vaatii monesti hyvin kokonaisvaltaista hoitoa, jossa ihonhoidon ammattilainen osaa auttaa. Aina pelkästään kotihoito ei tuota toivottuja tuloksia, jolloin viimeistään on hyvä tutustua omalle iholle sopiviin kasvohoitoihin.

 

Lähteet: Halsas-Lehto, A., Härkönen, A. & Raivio, T. 2008. Ihonhoito kauneudenhoitoalalle. 3. painos. WSOY.

Kirjoittanut: Milla S. / Cidesco -kosmetologi