Kuinka pitää kynnet hoidettuina kylminä vuodenaikoina?

Syksy, talvi ja kevät ovat luonnonkynsille ankaraa aikaa. Kylmä ulkoilma ja kuiva sisäilman lämmitys kuivattavat ihoa ja kynsiä huomattavasti. Kesä ja sen tuoma aurinko on ihanteellista aikaa kokonaisvaltaisesti koko kropalle, mutta mitä voisimme tehdä, jotta saisimme kynnet kukoistamaan myös kylminä ja kuivina vuodenaikoina? Kosteus on avainsana. Mutta mistä saisimme tarvittavan kosteuden kynnelle ja kynsinauhalle? 

Monet meistä tuskailee liuskoittuvien ja halkeilevien kynsien kanssa. Kuiva ja kylmä vuodenaika sekä mahdollisesti heikentynyt ääreisverenkierto vaikuttavat kaikki kynnen kosteuden saantiin ja liuskoittumiselta sekä halkeilulta on vaikea välttyä. 

Tärkeä asia mitä ottaa huomioon kynsien kotihoitotuotteita valittaessa on raaka-aineet. Mielellään mahdollisimman laadukkaat ja tehokkaat sellaiset. 

Kynsiöljyissä raaka-aineiden laadukkuus perustuu niiden tehokkaasti kosteuttaviin ominaisuuksiin. Jojoba-, extra virgin oliivi-, avokado- ja manteliöljy ovat tehokkaasti kosteuttavia ja nopeasti imeytyviä öljyjä. Ne pääsevät imeytymään kynsinauhan ja kynnen sisään vaikuttaen myös kynnen solumekanismiin, matriksiin, missä kynsi kehittyy. Kun kynsi ja kynsinauha ovat sisältäpäin ravittuja näkyy se myös luonnonkynnen laadussa. 

Liikkeissämme käytettävä Dadi’ Oil on juuri sitä mitä kynsinauhaöljyltä voi odottaa. Se kosteuttaa, imeytyy nopeasti eikä jätä tahmaisen tuntuiseksi ihoa. Lisäksi plussaa miellyttävästä tuoksusta, joka tulee 21 eri eteerisestä öljystä mm. rosmariinista, sitruunasta ja laventelista. Päivittäinen kynsinauhaöljyn käyttö auttaa pitämään kynnen joustavana ja kosteutettuna sekä ehkäisee kynnen liuskottumista ja halkeilua. Ihanteellinen käyttö olisi aamuin ja illoin. 

Dadi’ Oil sisältää kolmea sertifioitua luomuöljyä: 

  • Avokadoöljyä, joka sisältää runsaasti A- ja D-vitamiinia.
  • Extra Virgin -oliiviöljyä, joka sisältää rauhoittavia ominaisuuksia ja ehkäisee tulehduksia.
  • Jojobaöljyä, joka syväkosteuttaa tehokkaasti. 

Lisäksi Dadi’ Oilissa on Tokoferolia. Se on luonnollinen E-vitamiini, joka toimii voimakkaana antioksidanttina. Tokoferoli neutralisoi ja tuhoaa haitallisia kemiallisia aineita kynneltä.

Kynsinauhaöljyllä päästään jo hyvin alkuun luonnonkynsien hoitamisessa kotona. Mitä muuta voimme tehdä edes auttaaksemme kynsien kuntoa?

Hoitolamme tarjoavat luonnonkynsien vahvistamiseen esimerkiksi IBX-hoitoa. IBX-hoito on liuskoittuneen kynnen sekä kynsiä pureskelevan asiakkaan pelastus. Kyseessä on akrylaatteja sisältävä vahvistava keratiini hoito luonnonkynnelle. Voimme verrata sitä esimerkiksi hiusten Olaplexiin.

Hoito sopii naisille ja miehille sillä se ei jätä kalvoa tai kerrosta kynnen pintaan. Hoito on siis huomaamaton luonnonkynnellä. IBX-hoito imeytetään lämmön avulla kynnen kerroksiin kiinnittäen mm. toisistaan irrallaan olevat kynsilevyt takaisin toisiinsa kiinni (liuskottuminen). Kaksivaiheinen hoito korjaa ja vahvistaa luonnonkynttä, eikä se irtoa kynneltä asetonilla tai muilla kemikaaleilla. IBX-hoitoa voidaan tehdä sarjahoitona muutaman viikon välein. Se on helppo ja vaivaton ratkaisu sillä sitä ei tarvitse huoltaa, mutta säännöllisesti tehtynä hoito vahvistaa kynttä tehokkaammin ja haluttuihin tuloksiin päästään useammalla hoitokerralla. 

Kaikille suositellaan siis vähintään kynsinauhaöljyn päivittäistä käyttöä erityisesti kylminä vuodenaikoina. Kosteuttavat ja vahvistavat hoitolapalvelut ovat niiden näkyvien tulosten lisäksi ihana tapa karata arjen hektisyyttä. Miksi et siis hemmottelisi käsiäsi samalla tavalla kuin esimerkiksi hiuksiasi ja kasvojasi?

Lisää manikyyreistä ja IBX-hoidosta löydät täältä!

Anni V. / Palveluvastaava 

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun

Herättikö teksti kysymyksiä?
Jätä meille kommentti/kysymys aiheesta - kauneudenhoitoalan ammattilaisemme vastaavat sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *