Mitä suosia, entä välttää talvi-ihon hoidossa?
Huolehdi oikeanlaisesta kosteutuksesta
“Talvella on tärkeää kosteuttaa ihoa säännöllisesti. Seerumit ja voiteet, jotka sisältävät esimerkiksi hyaluronihappoa, glyseriiniä, B5 vitamiinia sekä erilaisia rasvoja, auttavat estämään kosteuden haihtumista iholta sitoen sitä nimenomaan itseensä. Suosi siis huomattavasti kermaisempia ja rasvaisempia voiteita. Vältäthän kevyitä ja vesipohjaisia kosteusvoiteita, sillä ne eivät riitä estämään kosteuden haihtumista iholta, koska talvi-ilma on niin kuivaa. Kevyet voiteet voivat jopa pahentaa kuivuutta ja kireyttä, koska vesi ei lukitse kosteutta itseensä. Usein vesipohjaisissa tuotteissa on myös alkoholia, joka myös kuivattaa entisestään ihoa. Suosi sen sijaan rasvoja, kuten sheavoita, jojobaöljyä, tai hyaluronihappoa, joka sitoo kosteutta syvälle ihoon. Anna iholle kosteuttavia tuotteita heti suihkun jälkeen! Kun iho on vielä hieman kostea suihkusta, se imee kosteuttavia tuotteita paremmin. Oma ehdoton luottopakki aamuisin ja iltaisin on Medik8 Ultimate recovery -voide.” Kosmetologi Cindy L. kertoo.
Laita voimakkaat kotihoitotuotteet syrjään
“On tärkeää välttää liian kuivattavia tekijöitä, kuten liian voimakkaita puhdistusaineita ja liiallista tai liian voimakasta kuorintaa. Ne voivat poistaa ihon pinnalta sen omia tarvittavia öljyjä ja täten kuivattaa ihoa entisestään. Talvella kun iho on usein kuivempi ja herkempi niin voimakkaat aktiiviaineet kuten retinoidit, AHA-hapot tai vahvat C-vitamiinituotteet voivat ärsyttää ihoa, joka on jo alttiina kylmälle ja kuivalle ilmalle, joten käytäthän näitä harkiten ja kuulostellen omaa ihoasi.” Cindy L. tiivistää.
Kuivaakin ihoa tulee kuoria
“Vaikka talvella iho kuivuu usein, se voi myös tuottaa enemmän talia kompensoidakseen kosteuden puutetta. Tämä voi tukkia ihohuokoset ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Herkkäkin iho hyötyy lempeästä kuorinnasta. Useimmiten kuorittavaksi alueeksi suositellaan ns.t-aluetta eli otsa, nenä, leuka linjaa n.1-2x / vko. Tuolloin saadaan kuollutta ihosolukkoa ja talia poistettua jolloin seerumit ja voiteet imeytyvät paremmin.” Cindy kertoo.
“Kuorintatuotteiksi suosittelen kepeitä entsymaattisia kuorintoja tai esimerkiksi Medik8 Press & Clearia, jota voi käyttää herkän ihon kuorinnassa. Kuorinnan jälkeen suosittelen aina käytettäväksi naamiota. Talvella loistava naamio on Medik8 H.E.O mask, joka laitetaan yötä vasten kasvoille vaikuttamaan.” Kosmetologi Elina R. jatkaa.
Suojaudu vaatteilla & käytä sisäilman kostutinta
Ihonhoitotuotteiden ohessa ulkoiselta rasitukselta voi suojautua monin muinkin tavoin. Ammattilaisemme suosittelevat suojaamaan kasvoja hupulla tai huivilla etenkin silloin, kun viima yltyy kovemmaksi tai pakkaslukemat nousevat korkealle. Kotiin kannattaa puolestaan hankkia sisäilman kostutin, joka auttaa vähentämään huoneilman kuivumista. “Talvella ihonhoito vaatii ehdottomasti hieman enemmän huomiota.” Asiantuntijamme tuumaavat yhtämielisesti.
Sarjahoitojen startti sopii talvisesonkiin
“Talvisesonki on hyvä aika aloittaa ihon tehokkaammat hoidot, sillä iho ei altistu voimakkaalle UV -säteilylle (aurinkosuojaa ei tule kuitenkaan unohtaa talvella). Hoitojen yhteydessä tulee kuitenkin muistaa suojata iho kylmältä viimalta ja hoitokerta ajoittaa niin, ettei aurinkomatka ole välittömästi hoidon jälkeen (vähintään kaksi viikkoa ennen matkaa). Tehokkaampien kasvohoitojen jälkeen ihon kuivuminen ja hilseily on varsin yleistä ihon uudistumisen vuoksi. Tämän takia ihon riittävästä kosteutuksesta on pidettävä hyvää huolta hoitojen jälkeen. Iho kannattaa suojata vaatteilla ulkoilessa, jottei kylmä ilma hidasta paranemista eikä vaurioittaisi ihoa. Mitään ns. pakkasvoiteita ei tule käyttää, jottei iho jäädy. Dermapen mikroneulaus on hyvin tehokas hoitomuoto talvi-ihon hoitoon, sillä sen avulla saadaan imeytettyä hoitavat ainesosat syvemmälle ihoon. Mikroneulatessa ihon laatu paranee, kosteustasapaino iholla tasapainottuu sekä saadaan kirkastettua ihon sävyä.” Kosmetologi Riikka O. kertoo.
Myös suositut Medik8-happohoidot sopivat talveen. “Medik8 kemiallisilla happohoidoilla päästään myös hyviin tuloksiin talvikautena, sen avulla aktiiviaineet hoidossa sekä tuotteet kotona imeytyvät iholle paremmin kun kuollut ihosolukko kuoritutuu ihon pinnalta. Talineritys tasapainoittuu ja sameasta ihosta saadaan kuulas ja pehmeä. Kemiallisten kuorintojen jälkihoito on samankaltainen kuin mikroneulauksessa, kosteutuksesta sekä ihon suojaamisessa tulee olla huolellinen.” Riikka jatkaa.
Löydä luottokosmetologisi
Ihonhoidossa ideaali tilanne on löytää oma luottokosmetologi, joka oppii hoitohetkien myötä tuntemaan ihosi ja sen tarpeet, ja osaa näin myös ennakoida niitä. “Suosituksena olisi käydä vähintään neljä kertaa vuodessa kasvohoidossa, aina vuodenaikojen mukaan. Näin ihoa pystytään hoitamaan sen tarpeiden mukaan. Useimmissa erikoiskasvohoidoissa parhaat tulokset saavutetaan kuitenkin säännöllisyydellä ja sarjahoidoilla.” Elina kiteyttää.