Myös epidermis koostuu useasta kerroksesta. Alimmaisena kerroksena on tyvisolukerros (stratum basale), jossa on pääasiassa tyvisoluja sekä melanosyyttisoluja ja Merkelin soluja. Epidermiksen ja dermiksen välissä on tyvikalvovyöhyke, johon tyvisolukerros sitoutuu. Tyvisolukerroksessa on yksi solukerros. Tyvisolut jakautuvat usein, ja toinen jakautuneista soluista siirtyy epidermiksessä ylöspäin. Tyvisolukerroksen jälkeen seuraavana on okasolukerros (stratum spinosum), jossa on okasolujen lisäksi Langerhansin soluja.
Okasolukerroksessa tyvisolukerroksesta nousseet solut voivat vielä jakaantua, mutta niiden muoto alkaa muuttua nelikulmaisesta litistyneemmäksi ja epäsäännöllisemmäksi, eli ne alkavat keratinosoitua. Keratinoituessaan solut eivät enää pysty jakautumaan. Solukerroksia okasolukerroksessa on neljästä kahdeksaan.
Jyväissolukerroksessa jyväissolut ovat jo litistyneitä ja alkavat täyttyä keratiinilla, jolloin solun tuma häviää. Jyväissolukerroksessa valmistuvat myös lamellaarijyväset. Nämä jyväset muodostavat rasva-aineita jyväissolukerroksen ja sarveissolukerroksen väliin. Keramidia sisältävät lamellaarijyväset ovat myös sarveissolukerroksen lipidien esiasteita. Sarveissolukerros (stratum corneum) on epidermiksen päällimmäinen kerros. Sarveissoluja kutsutaan myös korneosyyteiksi. Ne ovat tumattomia ja litteitä eikä niissä ei ole enää solulimaa vaan keratiinia. Solukerroksessa on siis sarveistuneita soluja sekä soluväliainetta, joka sisältää lipidejä. Lipidit koostuvat keramideista, kolesterolista sekä pitkäketjuisista rasvahapoista. Sarveiskerros muistuttaa tiili-laasti-rakennetta, ja se muodostaakin iholle tiiviin suojan ihoon tunkeutuvia aineita sekä veden haihtumista vastaan. Soluväliaine luo reitin rasvaliukoisten aineiden imeytymiselle. Solukerroksia sarveissolukerroksessa on yleensä 15-20. Päällimmäiset sarveissolut hilseilevät pois iholta.
Näiden lisäksi, esimerkiksi kämmenissä ja jalkapohjissa, joissa on paksumpi iho, on myös kirkassolukerros. Läpikuultavassa kirkassolukerroksessa on vain pitkälle sarveistuneita soluja. Kirkassolukerros sijaitsee päällimmäisenä ihossa.