Dermapen-mikroneulaushoito

Tasaisempi ja kuulaampi iho mikroneulauksella

Dermapen-mikroneulaushoidolla pystytään aktivoimaan ihon uudistumista ja nuorentumista eri ihoalueilla. Mikroneulaushoidossa ihoon tehdään pieniä mikrokanavia, joiden kautta ihoon imeytetään aktiiviaineita. Hoito toteutetaan hieman kynää muistuttavan Dermapen-laitteen avulla. Voit halutessasi varata ajan maksuttomaan erikoiskasvohoitokonsultaatioon, jossa ihonhoidon ammattilainen tarkistaa ihosi ja antaa suosituksen parhaimmasta kasvohoidosta.

Mitä ongelmia mikroneulauksella voidaan hoitaa?

Ihon pinnallinen mikroneuslaushoito on hyvä mm. nuorten asiakkaiden epäpuhtaalle iholle sekä yleisesti epäpuhtausongelmiin. Pinnallinen mikroneulaus sopii myös ihon pigmenttimuutoksien hoitoon, sekä asiakkaille, jotka kaipaavat tehokasta, mutta kivutonta hoitomuotoa. Ihon pinnallinen mikroneulaushoito on hyvä esimerkiksi ensimmäiseksi tehokkaammaksi anti-age -hoidoksi. Syvillä Dermapen-mikroneulaushoidoilla voidaan tehokkaasti hoitaa erilaisia arpia, laajentuneita ihohuokosia, rosaceaa sekä juonteita, ryppyjä ja ihon veltostumista.

Mikroneulauksella voidaan hoitaa:

 • Kasvojen juonteet ja rypyt
 • Kaulan juonteet
 • Veltostunut iho
 • Akne & ihon epäpuhtaudet
 • Rosacea
 • Laajentuneet ihohuokoset
 • Aknearvet
 • Leikkaus- ja palovamma-arvet
 • Vartalon venymäarvet & raskausarvet
 • Pigmenttimuutokset
 • Silmäpussit ja tummat silmänaluset

Mitä mikroneulauksessa tapahtuu?

Dermapen-mikroneulaushoidolla pystytään aktivoimaan ihon uudistumista ja nuorentumista eri ihoalueilla. Mikroneulaushoidossa ihoon tehdään pieniä mikrokanavia, joiden kautta ihoon imeytetään aktiiviaineita.

Dermapen-mikroneulaushoito toteutetaan hieman kynää muistuttavan Dermapen-laitteen avulla, joka on varustettu pienellä steriilillä vaihdettavalla hoitopäällä. Pieni pyöreä hoitopää sisältää 16 pientä neulaa, jotka tekevät nopeaa edestakaista liikettä ihon pinnalla.  Mikroneulaushoito voidaan Dermapen-laitteella tehdä 0,1-3 mm syvyyteen, riippuen asiakkaan ihosta sekä asetetuista hoitotavoitteista. Hoidon syvyyttä pystytään säätämään yksilöllisesti jokaisen asiakkaan mukaan koko hoidon ajan.

Hoidon alussa iho puhdistetaan ja desinfioidaan huolellisesti kauttaaltaan. Alkupuhdistuksen  jälkeen iholle levitetään asiakkaan ongelmien hoitoon parhaiten soveltuvaa tehoseerumia, ja itse mikroneulaus voidaan aloittaa. Mikroneulauksen aikana Dermapeniä kuljetetaan ihon pinnassa ylöspäin suuntautuvin liikkein, hoitopään tehdessä ihoon 1920 pientä kanavaa sekunnissa. Mikroneulauksen jälkeen iholle levitetään rauhoittavat loppuhoitotuotteet.

Hoitoon valmistautuminen ja kotihoito-ohjeet

Suosittelemme, että tutustut Dermapen-mikroneulaushoidon  yleisiin suosituksiin kotihoidosta sekä hoitoon valmistautumisen ohjeet. Olethan yhteydessä meihin, mikäli sinulla on jotain kysyttävää palveluistamme, hoitoon valmistautumisesta tai kotihoito-ohjeista. Voit aina varata ajan maksuttomaan Dermapen-konsultaatioon, jossa ihonhoidon ammattilainen arvioi ihosi kunnon ja antaa parhaan suosituksen tarpeellisesta ja turvallisesta kasvohoidosta. Suosittelemme konsultaatiota aina, kun olet epävarma, tai sinulla on jokin edellä mainituista poikkeuksista.

❤︎ Lue hoitoon valmistautumisesta ja kotihoidosta.

Sattuuko mikroneulaus?

Ihon pinnallinen mikroneulaus tuntuu pienenä värähtelynä iholla. Myös pientä nipistelyä ja kevyttä arkuutta saattaa tuntua hieman ihoalueesta, iho-ongelmasta ja ihon paksuudesta riippuen. Ihon pinnallisempiin kerroksiin (noin 0,3-0,5 mm) tehtävät mikroneulaushoidot on tyypillisesti hyvin siedettyjä. Monesti neulaus voidaan myös aloittaa kevyemmin, jolloin iho ja asiakas tottuvat neulaukseen, ja vähitellen neulan pituutta voidaan lisätä. Syvemmät mikroneulaukset ovat jo huomattavasti tuntuvampia, mutta kestettävissä. Joskus syvempi neulaus voidaan tehdä vain paikallisesti esim. paikallisiin arpiin, mutta kun halutaan esimerkiksi kokonaisvaltaista kiinteytystä ihoon, on tällöin neulaus tehtävä ihon pinnallisempia kerroksia syvemmälle, jossa kollageenin muodostus tapahtuu. Kun neulaus tehdään dermikseen asti, saadaan ihon pinnalle myös pientä veritihkua aikaan. Pinnallisissa neulauksissa veritihkua ei tule.

Mikroneulauksen jälkeen

Pinnallisen mikroneulauksen jälkeen iholla saattaa esiintyä pientä punoittelua, joka pinnallisten mikroneulaushoitojen jälkeen saattaa rauhoittua täysin loppunaamion aikana. Syvälle tehdyn mikroneulaushoidon jälkeen iho punoittelee, kihelmöi, kuumottelee ja voi tuntua kireältä. Heti syvään tehdyn Dermapen-mikroneulaushoidon jälkeen iho muistuttaa auringon polttamaa ihoa. Syvänkin hoidon jälkeinen pahin punoitus rauhoittuu monesti jo muutaman tunnin aikana hyvälle tasolle. Seuraavana päivänä hoidosta ihoa voi meikata normaalisti. Mikroneulauksen jälkeen on tärkeää pitää huolta ihon riittävästä kosteuttamisesta. Hoidon yhteydessä saat suositukset ihollesi sopivasta kotihoidosta.

Paranemisprosessi Dermapen-hoidon jälkeen

 • 24 tuntia hoidosta: punoitusta, turvotusta ja mahdollisia verenpurkaumia
 • 1-2 päivää hoidosta: lievää punoitusta, lievää turvotusta, mahdollisia verenpurkaumia, lievää kutinaa, kuivuutta sekä kireyttä
 • 2-3 päivää hoidosta: vähentynyt punoitus, mahdollisten verenpurkaumien parantuminen, vähentynyt kutina ja vähäistä kiristelyä
 • 3-4 päivää hoidosta: kuivuutta ja hilseilyä
 • 5-8 päivää hoidosta: täysi paraneminen ja ihon toimintojen normaali palautuminen

Dermapen-hoidon hoitovälit

Dermapen-hoidon jälkeen ihossa alkaa uudelleenkorjausprosessi. Ihon pinta uudistuu asiakkaan ihosta ja iästä riippuen noin kuukaudessa, kun taas uuden kollageenin rakentuminen ihossa vie 5-8 viikkoa aikaa. Hoidon lopulliset tulokset eivät siis näy välittömästi, kun puhutaan syvemmistä arpi- ja kiinteytyshoidoista. Hoitotarpeesta, ihosta ja iästä riippuen seuraava Dermapen-hoito on hyvä ajoittaa 1-2 kk päähän ensimmäisestä hoidosta. Ihoterapeuttisi osaa antaa yksilöllisen arvion tarvittavien hoitojen määristä sekä sopivista hoitoväleistä. Tehokkuudensa ansiosta Dermapen-hoidoilla saavutetaan monesti jo 2-4 hoidolla hyviä tuloksia.

Kuuntele myös Dermapen-podcastimme, jossa ihonhoidon asiantuntijat jakavat kokemuksiaan Dermapenistä!