Muotoilun merkitys ripsipidennyksissä

Ripsipidennykset vaikuttavat koko kasvojen ilmeeseen. Meikin tavoin niillä voidaan muokata silmien muotoa esimerkiksi luoden illuusiota suuremmista silmistä tai häivyttämällä raskaita kohtia silmäluomista. Parhaimmillaan ripsipidennyksillä voidaan siis paitsi helpottaa arkea, samalla myös korostaa silmien parhaita piirteitä tai häivyttää niitä ei niin toivottuja piirteitä!

Ripsiteknikon tulisi aina uusia ripsiä aloittaessa tehdä analyysi asiakkaan silmien muodosta, silmien koosta ja silmien etäisyydestä toisistaan sekä silmänurkkien mahdollisista korkeuseroista tai muista erityispiirteistä varmistaakseen onnistuneen lopputuloksen. Lisäksi teknikon tulee ottaa huomioon luonnonripsien kunto, pituus, ripsien määrä ja kasvusuunta. Nämä määrittelevät mitä tuotteita käytetään, ja millaista muotoilua teknikko asiakkaalleen suosittelee.

Muotoilun ideana on suunnitella yksilöllisesti asiakkaan silmiin sopiva malli, jolla voidaan myös tasapainottaa tai korjata silmän muotoa mikäli sille on aihetta. Jos asiakkaan silmien piirteitä ei huomioida, valmiit ripsipidennykset eivät välttämättä ole niin imartelevat mitä ne voisivat olla. Ilman suunnittelua ja analysointia pidennykset esimerkiksi saattavat saada silmät näyttämään väsyneemmiltä tai pienemmiltä, kuin mitä ne todellisuudessa ovatkaan.

Myös asiakkaan toiveet ovat luonnollisesti tärkeimpiä huomioon otettavia asioita suunnittelussa, kunhan varmistetaan, ettei omia ripsiä vahingoiteta. Asiakkaalla saattaa olla hyvinkin tarkka näkemys siitä, millaista lopputulosta hän haluaa. On kuitenkin tärkeä ymmärtää, ettei kaikki ripsipidennykset näytä samanlaisilta kaikilla. Lopputulokseen vaikuttavat kaikki yllä mainitut seikat. Suosittelemme kuuntelemaan ripsiteknikkosi suosittelut muotoilusta ja suunnittelemaan yhdessä ideaalein tapa toteuttaa ripset.

Millainen muotoilu minulle sopisi?

Tiivistettyjä esimerkkejä muotoilusta:

Klassiset mantelinmuotoiset silmät ovat ideaalit, sillä niihin sopivat lähestulkoon kaikki muotoilut.

Pyöreitä silmiä voidaan hieman kaventaa lisäämällä pituutta ulkonurkkaan. Loivemmat kaarevuudet toimivat tässä parhaiten.

Mikäli silmät ovat kovin lähellä toisiaan, kissamaisesti ulkonurkkaan pitenevä muotoilu ikäänkuin vetää silmiä myös kauemmas toisistaan.

Kapeita tai pieniä silmiä saadaan avattua asettamalla pisimmät kuidut keskelle. Yleensä tähän tarkoitukseen sopii vahvemmat, silmää avaavat kaarevuudet.

Silmän keskiosaa korostava muotoilu sopii yleensä myös niille, joiden silmät ovat luonnostaan hieman kauempana toisistaan.

Jos silmien sisä- ja ulkonurkat eivät ole tasapainossa keskenään, voidaan ulkonurkan korkeutta muokata muotoilulla.

Sisänurkkaa korkeammalle nousevaa ulkonurkaa voidaan laskea asettelemalla ulkonurkkaan pidempiä tai loivempia kuituja. Aivan viimeisimpiin ripsiin pituutta kuitenkin lyhennetään hieman.

Mikäli ulkonurkka on taas sisänurkkaa alempana, voidaan pisimmät kuidut sovittaa esimerkiksi kulmaluun kohdalle alkamaan iiriksen reunasta ja lyhentämällä kuitujen pituutta jyrkästi ulkonurkaa kohti.

Vinkki: Ota käynnillesi mukaan kuva havainnollistamaan millaista lopputulosta toivoisit, ja neuvotelkaa ripsiteknikkosi kanssa vaihtoehdoista! Kuvat monesti auttavat sanoja helpommin kertomaan halutusta tyylistä!

Lue lisää ripsipidennyksistä täältä!

Kuvien muotoilut:

  1. Kissamainen muotoilu M 7-12mm aasialaiseen silmään
  2. Avaava muotoilu pyöristämään silmää
  3. Avaava muotoilu
  4. Oravamuotoilu, jossa pisimmät kuidut kulmaluulla

Aino K. / Palveluvastaava