Huulien muotoilu & täyttö
Beautywiki by Blue Lagoon Beauty
Täyteainehoitoja ei tällä hetkellä löydy Blue Lagoon Beautyn palveluvalikoimasta.
Beautywiki by Blue Lagoon Beauty
Täyteainehoitoja ei tällä hetkellä löydy Blue Lagoon Beautyn palveluvalikoimasta.
Täyteaineita käytetään paljon huulien muotoiluun, korostamiseen ja täyttämiseen. Täyteaineilla voidaan esimerkiksi korostaa amorinkaarta ja huulten reunoja, tasoittaa ylä- ja alahuulen epäsymmetriaa, korostaa asiakkaan kasvonpiirteitä ja tuoda korostusta kasvojen profiiliin, sekä saada huulet näyttämään nuorekkailta ja täyteläisiltä.
Täyteaineiden vaikuttavana aineena toimii hyaluronihappo, jota löytyy ihosta myös luonnostaan. Hyaluronihappo on pitkärunkoinen ja sokerimolekyyli, jolla on tärkeä rooli kudosten hyvinvoinnille. Hyaluronihappo sitoo itseensä tehokkaasti nestettä, minkä vuoksi hyaluronihappoa suositaan täyteainehoidoissa sekä kosteuttavissa hoidoissa. Ikääntymisen seurauksena elimistön hyaluronihapon tuotanto vähenee, josta seuraa ihon kuivumista ja myös esimerkiksi huulien ohentumista. Koska ihoon injektoitava hyaluronihappo poistuu vähitellen, säilyvät täyteainehoitojen tulokset kuukausista reiluun vuoteen. Hoitotulosten kestoon vaikuttaa käytetty täyteaine, ihon koostumus sekä asiakkaan ikä, yleiskunto ja elintavat. Ylläpitohoidoissa tarvitsee tyypillisesti käyttää vähemmän täyteainetta, ja myös ylläpitohoidoilla saavutetut hoitotulokset säilyvät useimmiten pidempään.
Hoidon hinta määräytyy käytettävän täyteaineen sekä täyteaineen määrän mukaan. Yksi ruisku sisältää valmisteesta riippuen 0,55-1,25 ml täyteainetta. Käytettävään täyteaineen määrään vaikuttavat hoidettava alue, toivottu lopputulos sekä asiakkaan ikä.
Täyteainehoitoihin liittyy aina riski komplikaatioista, joista osa saattaa edellyttää lääkärin hoitoa. Ennen täyteainehoitoa asiakkaan kanssa keskustellaan hänen terveydentilastaan, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista.
Täyteainehoitojen vasta-aiheita ovat mm. tietyt sairaudet sekä lääkitykset mm. veren hyytymiseen vaikuttava pysyvä lääkitys. Täyteainehoitoja ei voi myöskään tehdä, jos asiakkaalla on esimerkiksi flunssa tai muu vastaava akuutti hengitystieinfektio. Jos olet kärsinyt yskänrokosta (herpes) aiemmin, neulanpistot suun alueelle voivat saada sen puhkeamaan uudelleen, ja suosituksena on käyttää lääkitystä ennaltaehkäisevästi. Jos käytettävä tuote sisältää lidokaiinia, se voi antaa positiivisen tuloksen dopingtesteissä.
Tulehduskipulääkkeet kuten asetyylisalisyylihappo tai ibuprofeiini (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa. Valmisteiden käyttöä kannattaa välttää 1-2 viikkoa ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen.
Mikäli olet epävarma täyteainehoitojen sopivuudesta itsellesi, varmistathan asian ensin hoitavalta lääkäriltäsi.
Vältä 1-2 viikkoa ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen tulehduskipulääkkeitä kuten asetyylisalisyylihappoa tai ibuprofeiinia (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteita, E-vitamiinia sekä luontaistuotteita, jotka voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa.
Mikäli hoidettavalle alueelle on aiemmin tehty esteettinen toimenpide, laser-hoito yms. tehohoito, niin varmistathan suoraan sairaanhoitajaltasi, koska sinulle on turvallista tehdä seuraava esteettinen toimenpide.
Erityisesti huulien ja suun alueelle tehtävät pistoshoidot voivat laukaista yskänrokon (herpes). Mikäli sinulla on aikaisemmin ollut kasvojen alueella herpes, suosittelemme ennaltaehkäisevää herpeslääkitystä hoitopäivänä.
Jotkin käytettävät tuotteet ja puuduteaineet sisältävät lidokaiinia, joka voi antaa positiivisen tuloksen dopingtesteissä.
Ennen huulien täyteainehoitoa asiakas täyttää esitietolomakkeemme, jonka pohjalta hoitaja keskustelee asiakkaan kanssa asiakkaan toiveista ja tarpeista, kartoittaa asiakkaan terveydentilaa ja mahdollisia vasta-aiheita ja riskejä. Esitietojen, keskustelun ja ihon analysoinnin jälkeen hoitaja antaa suosituksensa asiakkaalle parhaiten sopivasta hoitomenetelmästä ja käytettävistä tuotteista. Ennen hoitoa hoidettavasta alueesta otetaan valokuva hoitotulosten arvioimista varten. Ennen hoitoa iho puudutetaan ja puhdistetaan huolellisesti. Täyteaine ruiskutetaan ihoon erittäin pieninä määrinä ohuella neulalla. Tämän jälkeen varmistetaan täyteaineen tasainen levittyminen ja hoidettua aluetta painellaan sormin. Täyteainehoidot voidaan toteuttaa asiakkaan ollessa istuvassa tai makaavassa asennossa.
Tällä hetkellä suosituksena on, että täyteainehoitoja antaisivat vain terveydenhuollon ammattilaiset. Suomessa täyteainehoitoja tekevät kuitenkin myös muut kuin terveydenhuollon ammattilaiset. Suosittelemme aina ennen hoitoja tarkistamaan hoitoja antavan henkilön ammattioikeudet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä: https://julkiterhikki.valvira.fi/.
Huulien täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia:
Kaikki nämä ovat tavallisia pistosten jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä. Mahdollisten sivuoireiden voimakkuuteen ja kestoon vaikuttaa asiakkaan iho, ikä, hoitoalue sekä hoidon toteutustapa. Tarkemmat jälkihoito-ohjeet annetaan suullisesti ja kirjallisesti käynnin aikana.
Täyteainehoidoilla saavutetaan välitön muutos hoidettavaan ongelmaan. Heti hoidon jälkeen iholla saattaa kuitenkin esiintyä punoittelua ja turvotusta, minkä vuoksi todellista hoitotulosta pystytään kunnolla arvioimaan noin kahden viikon kuluttua hoidosta. Tulos ei siis heti täyteainehoidon jälkeen ja hoitoa seuraavina päivinä ole lopullinen. Erityisesti herkällä huulten alueella alkuturvotus voi olla voimakkaampaa ja kestää myös pidempään kuin muiden hoidettavien alueiden turvotus. Joissakin tapauksissa hoidettavalla alueella saattaa esiintyä jonkinasteista turvotusta jopa viikon ajan, jolloin esimerkiksi huulet saattavat näyttää epäsymmetrisiltä. Tämä kuitenkin tasaantuu, kun hoidettava alue on täysin toipunut hoitotoimenpiteestä.
Täyteaineiden kesto ihossa on valmisteesta riippuen noin 6-18 kuukautta. Täyteaineen pysyvyyteen vaikuttaa mm. ihon kunto, hoidettava alue, täyteaineen määrä, pistostekniikka sekä elämäntavat. Huulien täyteainehoidoissa kesto on keskimäärin lyhyempi, kuin muille alueille tehtävissä täyteainehoidoissa. Täyteainehoidon tuloksia voi ylläpitää uusintakäsittelyillä. Ylläpitopistoksissa täyteainetta tarvitaan tyypillisesti vähemmän kuin ensimmäisellä hoitokerralla.
Jos asiakkaalle tehdään huulten muotoilu ensimmäistä kertaa, täyteaineen kesto on yleensä normaalia lyhyempi. Jos haluttua lopputulosta ei saavuteta ensimmäisellä hoitokerralla voidaan uusintahoito toteuttaa 1-3 kuukauden välein, kunnes haluttu lopputulos on saavutettu. Tämän jälkeen ylläpitopistoksia voi ottaa esimerkiksi kaksi kertaa vuodessa ja sen jälkeen aina kerran vuodessa saavutetun lopputuloksen ylläpitämiseksi. Eri tuotesarjojen välillä on hyvä pitää vähintään 3 kk väliä.
Juvéderm®-tuotteiden valmistaja Allergan on ollut lääketieteellisten esteettisten hoitojen kehittäjä ja edelläkävijä jo yli 35 vuoden ajan. Juvéderm Vycross ™ täyteainelinja pohjautuu ainutlaatuiseen teknologiaan, minkä vuoksi huulien turvotuksen ja mustelmien riski on pienempi. Kaikki Juvéderm-tuotteet sisältävät puudutteen (lidokaiini).
Juvéderm Volbella XC sopii huulten muotoiluun ja täyttöön. Vycross -teknologian ansiosta turvotuksen riski on pienempi ja huulet tuntuvat luonnollisilta hoidon jälkeen. Kesto: jopa 12 kuukautta.
Juvéderm Volift XC sopii huulten täyttämiseen. Kesto: jopa 18 kuukautta.